Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Aug 31, 2017 til Sep 12, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Cykelløb kan give trafikale problemer – Holbæk, Odsherred og Kalundborg.

Cykelløbet Post Danmark kører tirsdag i Holbæk, Odsherred og Kalundborg, og det kan give visse trafikale udfordringer, hvilket bilisterne bør være opmærksomme på. Gå evt. ind på kommunernes hjemmeside og se, hvor der er spærret eller gå ind i Post Danmarks hjemmeside og se ruten.

Politiet håber, at alle får en god dag med gode sportslige præstationer og oplevelser.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1016 skete et tricktyveri i Kirkestræde, hvor en 84-årig kvinde fra Holbæk fik stjålet sin telefon og et hævekort. Kvinden havde forinden været i Netto på Jernbanevej, hvor kortet var anvendt. En udenlandsk kvinde og mand bad forurettede om at læse noget på en telefon, og det må være i den forbindelse, at kortet er stjålet. Pinkoden formentlig afluret i Netto.

Igen skal politiet komme med det gode råd om at dække indtastningen i forbindelse med betaling i forretninger. Hvis man dækker for pinkoden, så slipper man for at blive udsat for tyveri. I det aktuelle tilfælde fik forurettede stjålet i alt 17000 fra sin konto.

Røveri mod person – Svinninge, Holbæk.

Kl. 1517 blev en 14-årig pige fra Jyderup truet af en anden jævnaldrende pige til at gå ind i Skoleskoven, ved Svinninge Skole, hvor den 14-årige forurettede blev truet til at udlevere sin telefon. I “bytte” fik forurettede gerningspigens ældre mobiltelefon.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere. Vi har ikke flere oplysninger om sagen i øjeblikket.

Færdselsuheld – Vipperød, Holbæk.

Kl. 2242 skete et færdselsuheld på Holbækmotorvejen, hvor en bil kørte i retning mod øst. En passager trak formentlig i håndbremsen, hvorefter føreren mistede herredømmet over bilen. Bilen ramte autoværnet og en 26-årig kvinde fra København, der var passager i bilen blev slynget ud af bilen. Føreren af bilen, en 36-årig mand, blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han var i forvejen efterlyst til fogedretten, og her vil han blive afleveret af politiet tirsdag formiddag.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 1407 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel og kørsel uden førerret i en varebil ad Skovvejen i østlig retning. Førerretten havde han ikke generhvervet, efter at en tidligere frakendelse af kørekortet udløb i 2005. Den 51-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev derefter løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Tyveri af handicapscooter – Holbæk.

Kl. 1100 blev der stjålet en handicapscooter uden for Meny i Smedelundsgade. På scooteren lå forskellige piller i en kurv. Kl. 1340 scooteren retur til rette ejer. Politiet sigtede en 47-årig og en 51-årig mand, begge fra Holbæk, der tilstod tyveriet.De blev løsladt efterfølgende, og vil senere på en indkaldelse til retten.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1205 stod en 74-årig mand fra Holbæk i en elevator i Føtex i Smedelundsgade. I elevatoren stod fire personer af udenlandsk herkomst – to mænd og to kvinder, der trykkede på flere knapper i elevatoren, hvilket forlængede turen noget. Forurettede opdagede efterfølgende, at en tegnebog var stjålet fra ham.

Vold – Holbæk.

Kl. 0437 anholdt politiet en 41-årig mand fra Jyderup. Se nedennævnte fra søndag.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk.

Kl. 1115 blev en 41-årig mand fra Jyderup fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for vold. Pgl. slog på en dørmand ved rest. Harlekin i Nygade, hvorefter han blev tilbageholdt og afleveret til politiet. Den 41-årige blev fængslet til den 260917.

Mistænkeligt forhold – Holbæk.

Kl. 1455 søndag fik en 58-årig kvinde besøg i sin lejlighed i Bjergmarken, hvor en mand og en kvinde ønskede at låne kvindens toilet. Hun afviste dem, og ville ikke lukke dem ind i lejligheden. Manden var 25-30 år, 170 cm høj, spinkel, sort kort hår, talte dansk med accent. Kvinden var 16-18 år, 165 cm høj, sp0inkel, lyst mellemlangt hår.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

Kl. 1805 blev en 22-årig mand fra Kolind anholdt og sigtet for narkokørsel på Dragerupvej, hvor han var kørt i grøften ved Sofiemindes Alle. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt efterfølgende.

Spirituskørsel – Svinninge, Holbæk.

Kl. 1732 anholdt politiet en 23-årig mand fra Svinninge, der blev standset på Hovedgaden. han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Kl. 1733 anholdt politiet en anden spirituspåvirket bilist. Denne gang var det en 21-årig fra Regstrup. Han fik også udtaget en blodprøve. Pgl. blev standset samme sted som ovennævnte.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk, sag fra Odsherred.

Kl. 1315 blev en 20-årig mand fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for indbrud i på en ejendom på Ærtemosevej i Hønsinge. Politiets efterforskning førte til anholdelse af pgl. natten til torsdag. Han blev fængslet til den 051017.

Indbrud i villa – Søstrup, Holbæk.

Kl. 1523 fik politiet anmeldelse om indbrud i en villa på Søstrup Elle, hvilket fandt sted mellem 0730 og kl. 1430 tirsdag. Fra stedet stjålet playstation, TV, kamera og nøgler til en bil.

Politiet efterforskede sagen og kl. 1930 anholdt politiet en 25-årig mand med ukendt adresse og en 24-årig mand fra Holbæk.

Ved ransagning fandt politiet effekter fra indbruddet. Yderligere blev fundet effekter fra et andet indbrud på Hellestrupvej ved Vipperød, ligeledes begået tirsdag.

Begge blev løsladt efter afhøring. De kan nu se frem til at blive indkaldt til et retsmøde for nærmere afregning foran en dommer.

Uro – Holbæk.

To venner kom op at toppes på Jernbanevej kl. 1749. De to, der er 36 år gammel og 33 år gammel, blev forsøgt talt til fornuft og parterne skilt ad. Problemerne var dermed løst for denne omgang.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Holbæk.

Kl. 2126 generede en 43-årig mand to medarbejdere ved en ambulance, der holdt på Holbæk Station. Falckfolkene tilkaldte politiet, der fik fjernet den 43-årige, der fik en bøde for sin generende adfærd.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

Kl. 1044 anholdt politiet en 43-årig mand fra Holbæk, der kørte i bil på Birkevænget. Han var påvirket af narkotika eller medicin, og kørekort havde han ikke. Manden fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Spirituskørsel – Tornved, Holbæk.

Kl. 1350 anholdt politiet en 49-årig mand fra Roskilde, der var kørt ind i en græsrabat på Holbækvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Ordensbekendtgørelsen / knivloven – Ahlgade, Holbæk

Kl. 0040 anholdt politiet en 23-årig mand fra Roskilde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fordi han udviste en aggressiv adfærd over for patruljen. Ved visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af en kartoffelkniv med ca. 5 cm langt blad. Det medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af knivloven, da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål at bruge kniven til. Den anholdte blev kørt til politistationen i Roskilde, hvor han tilbragte nogle timer i detentionen, inden han sidst på natten blev løsladt. Han kan nu se frem til at modtage et par bøder efter sin optræden.

Slagsmål / uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 0105 måtte politiet skille to mænd ad, idet de var i slagsmål med hinanden foran et diskotek. To mænd på 19 og 21 år fik sig derfor begge en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så deres bytur blev nok en anelse dyrere end beregnet hjemmefra. En bøde vil dumpe ind i deres e-boks i nærmeste fremtid.

Kl. 0135 kunne politiet høre den 21-årige ytre sig højlydt om politiets dispositioner ikke langt fra samme diskotek, hvor han havde været i slagsmål tidligere. Han blev bedt om flere gange at gå længere væk for ikke at komme i slagsmål igen, hvilket han havde svært ved at indse fornuften i. Til sidst måtte politiet for at skabe ro i gaden frihedsberøve den 21-årige for at bringe hans forstyrrende optræden til ophør. Da han blev løsladt tidligt på morgenen, kunne politiet meddele ham, at han igen var sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og at derfor ville komme end nu en bøde til ham om nogle dage.

En 20-årig kvinde fra Hørve og en 21-årig mand fra Ugerløse overværende frihedsberøvelsen af den 21-årige, hvilket de ikke syntes om og højrøstet kaldte politiet for “Pansersvin” og “Magtliderlige svin!”. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for deres højrøstede råberi i dagen. Også disse to kan se frem til at modtage bøder i deres e-bokse.

Kl. 0512 tiltalte en 24-årig mand fra Holbæk politiet med “Spasser” og “Fuck jer!” for diskoteket i andre gæsters påhør. Det medførte en frihedsberøvelse af ham for at skabe ro i gaden og en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt efter nogle timers ophold i detentionen til afrusning for påvirkning af både alkohol og narkotika. Han kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Vold – Mørkøv, Holbæk.

Kl. 1203 fik politiet anmeldelse om vold på en adresse i Mørkøv. en 50-årig mand fra Mørkøv kontaktet af to mænd på sin adresse. Mændene slog ham i hovedet bl.a. med en lygte. Kl. 1240 anholdt politiet en 43-årig mand fra Mørkøv, der sigtes for vold. Pgl. løsladt hen på aftenen efter afhøring. Politiet leder nu efter den anden gerningsmand. Forurettede kom ikke alvorligt til skade som følge af volden.

Den 43-årige blev i øvrigt sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer, da politiet fandt hash på mandens bopæl, og han var også i besiddelse af en strømpistol og et meget lille kvantum amfetamin.

Motivet til volden skulle angiveligt været et intern opgør om nogle penge.

Falsk politimand – Holbæk.

Kl. 1240 fik politiet en anmeldelse om en episode, der fandt sted fredag kl. 1900 i nærheden af biografen på Parallelvej. En 14-årig dreng gik over for rødt lys, hvilket blev bemærket af en mand i en rød stationcar, mulig en VW. Manden, der i følgende den 14-årige var 50-60 år gammel, 175 cm høj, lyst/hvidt hår, talte dansk og iført brunlige shorts og en rød T-shirt. Manden sagde, at han var fra politiet.

Manden bad drengen om at stige ind i bilen, og manden sagde, at han ville køre ham til politistationen. Han noterede drengens navn på et stykke papir. Kort efter blev drengen sat af igen uden videre.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der har en ide om, hvem manden er. Ring til politiet på 114.

Narkopåvirket bilist – Jyderup, Holbæk.

Kl. 0239 blev en 41-årig mand fra Jyderup anholdt og sigtet for spirituskørsel på bl.a. Skovvejen. Politiet så bilen, og føreren ville ikke standse. Efter adskillige overtrædelser af færdselsloven standsede bilen på Hallebyorevej, hvor føreren stak af fra bilen. En hundepatrulje fandt ham. Han blev sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand. I bilen fandt en peberspray.

Anholdelse – Holbæk.

Kl. 0001 anholdt politiet en 19-årig mand fra Holbæk, der var i selskab med nedennævnte. Den 19-årige var søgt af politiet i forbindelse med en sag fra søndag kl. 1555, hvor han overtrådte ordensbekendtgørelsen ved at optræde voldeligt over for tre piger på 16-17 år. Sagen fandt sted på en parkeringsplads på Slotshaven. Den 19-årige blev sigtet af politiet og fik dernæst lov til at gå igen. Han kan nu se frem til at få en bøde for sin optræden.

Databedrageri – Svinninge, Holbæk.

Politiet fik en henvendelse fra en 27-årig mand i Svinninge, der var ringet op af en “Microsoft” medarbejder, der lokkede dankortoplysninger m.v. ud af manden. Kortet er nu spærret, men der er uberettiget hævet 30000 kr. på kortet.

Der er advaret mod noget lignende flere gange: Microsoft ringer ikke til borgere og beder om diverse oplysninger. Hvis man får en sådan henvendelse i telefonen, så læg røret på med det samme. Der er tale om bedragere, der ikke har noget med Microsoft at gøre.

Færdselsuheld – Jyderup, Kalundborg.

Kl. 2130 skete et færdselsuheld på en 48-årig kvinde fra Dianalund, der kørte i bil ad Cementvej. I krydset Cementvej/Slagelsevej overholdt hun ikke sin ubetingede vigepligt og ramte en anden bil, der blev ført af en 45-årig kvinde fra Føllenslev. Der skete store skader på begge biler, men ingen personskade.

Indbrud i perioden
Holbækvej, Undløse, Tølløse
Højvang, Holbæk
Søstrup Elle, Holbæk
Samsøvej, Holbæk
Skyhøj, Holbæk
Elmegården, Jyderup
Hanerupvej, Hanerup, Regstrup
Bygvænget, Svinninge
Hovedgaden, Svinninge
Rødtjørnevej, Tølløse
Hellestrupvej, Vipperød