Danmark byder på et væld af oplevelser for enhver smag. Med 111 steder på Midt- og Vestsjælland som du skal se får du idéer og inspiration til at gå på eventyr i regionen og alt, hvad den har at tilbyde. Bogen er skrevet af Anne Pilø Melillo, og Anne Beth Witte fra Dit Holbæk har taget billederne.

Med 111-serien ved hånden bliver du klædt på til at se helt nye sider af Danmark, og 111 steder på Midt- og Vestsjælland som du skal se er ingen undtagelse. Det nyeste bind i serien tager dig med rundt i vikingernes land til destinationer præget af historie og natur, charme og sagn. Der er seværdigheder for både børn, voksne og turister samt lokale, der vil udforske områdets mange hemmelige perler.

Midt- og Vestsjællands natur er præget af den slyngede kystlinje og de mange øer, store fjorde og travle åer. Det har været hjemsted for vikingekonger og middelalderkøbstæder, og i dag bærer det også præg af at ligge tæt på København. Du finder gamle kirker og smukke herregårde blandet med moderne museer og hyggelige caféer.

Med bogens hjælp kan du bl.a. planlægge ture til Brorfelde Observatorium, Allindelille Fredskov nord for Ringsted, Kunsthal Kongegaarden i Korsør og Frederikskilde Strand ved Tystrup Sø syd for Sorø.

Anne Pilø Melillo er cand.mag. i historie og kunsthistorie med lang erfaring inden for formidling af historie, arkitektur og billedkunst som underviser, foredragsholder, forfatter og guide – og så har hun boet i Sorø på Midtsjælland siden 2017. Hun har tidligere udgivet 111 steder på Lolland-Falster – også på forlaget Frydenlund.

Du finder bogen hos Bog & idé i Holbæk

Foto: ABW