Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Apr 18, 2017 til Apr 25, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Personpåkørsel – Knabstrup, Holbæk.

Kl. 1544 stillede en mand sig på skinnerne på Knabstrup Station, netop som der kom et tog ind på stationen. Manden blev ramt af toget, og han blev erklæret død efterfølgende. Politiet betragter dødsfaldet som en tragisk hændelse. Den afdøde er en 56-årig mand fra Mørkøv. Familien er underrettet.

Brand i busk/hæk – hæleri mv. – Lindevej, Holbæk

Kl. 0803 kontaktede en anmelder politiet, fordi en mand under brug af en ukrudtsbrænder havde forårsaget ildebrand i en busk/hæk samt en bunke blade, uden at han ifølge anmelderen sørgede for at slukkede de opstående små-brande. Anmelderen havde derfor selv slukket brandene med en pulverslukker samt fået tilkaldt brandvæsnet. Politiet fik på stedet kontakt til en 40-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for brug af ukrudtsbrænderen på en sådan måde, at der opstod ildebrande. Den sigtede havde dog en anden opfattelse af årsagen til brandene, hvoraf den ene opstod i nærheden af et skur, hvor der stod tre knallerter. De to af dem var indregistrerede og faktisk meldt stjålne, og den tredje knallert var uden nummerplade/stelnummer. Da den 40-årige oplyste at have købt knallerterne, blev han også sigtet for hæleri af knallerterne, som politiet beslaglagde med henblik på udlevering til rette ejer. Den 40-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Mand med gevær – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 1306 modtog politiet en anmeldelse om, at en mand – afrikansk af udseende – var set med et muligt gevær på Valdemar Sejrsvej og gående i retning mod togstationen. Politiet valgte ud fra de modtagne oplyste at advisere DSB, der kortvarigt indstillede togdriften, medens politiet undersøgte området omkring togstationen, et nærliggende indkøbscenter, kommunale kontorer samt indre by i Holbæk. Politiet skærpede endvidere bevogtningen af retsbygningen i Holbæk, hvor et retsmøde i den såkaldte Kundby-sag blev afviklet. Trods intensiv eftersøgning i flere timer i store dele af Holbæk lykkedes det ikke politiet at finde hverken den beskrevne mand eller effekter, der kunne minde om et skydevåben.

Forsøg på tricktyveri – Herluf Trollesvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 1314 anmeldte en 89-årig kvinde fra Tølløse, at hun kort forinden var blevet kontaktet af to fremmede kvinder, da hun gik på vejen med sin rollator. Den ene kvinde tog fat i offerets ene arm, der var blevet smurt i et rødt ketchuplignende væske – formentlig som en afledningsmanøvre. Den 89-årige havde gennemskuet de to kvinders skumle hensigter og begyndte at slå omkring sig med sin taske, hvorefter de to fremmede kvinde løb fra stedet uden udbytte. Politiet ledte forgæves efter kvinderne, som offeret ikke kunne beskrive nærmere ud over, at de var kvinder.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Holbæk Have, Holbæk

Kl. 0205 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Stenlille for spirituskørsel i en personbil, som han i forvejen ikke måtte føre, fordi han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse. Den 29-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne.

Mand på motorvej – Holbæk.

Kl. 0608 lørdag morgen traf politiet en meget beruset mand på Holbæk Motorvejen ved Arnakke. Manden var efter al sandsynlighed gået fra en adresse i Vig. Den 23-årige mand, der er fra Frederiksberg, blev tilset på sygehuset, da han havde nogle skrammer formentlig som følge af fald i hans berusede tilstand. Politiet følger nu op på sagen efterfølgende, idet det er strafbart at gå rundt i beruset tilstand på en motorvej, en adfærd der let kunne føre til en alvorlig ulykke.

Skud afgivet – Holbæk.

Kl. 2116 blev anmeldt om skud ved en adresse i Knudskovparken, hvor en mand bemærkede, at der blev afgivet ca. fire skud ud over en parkeringsplads. Ingen blev ramt af skuddene. Politiet foretog efterfølgende ransagning på en adresse, hvor der blev fundet et kraftigt luftgevær, der antages at være gerningsvåbenet.

Det lykkedes ikke at finde frem til gerningsmanden, der blev søgt af politiet i aftenens løb, men politiet forventer at finde frem til gerningsmanden inden for kort tid.

Forsøg på røveri – Holbæk.

Kl. 1637 kom en mand ind i forretningen Slikland, Tidemandsvej, hvor han truede personalet med en pistollignende genstand, og sagde, at han ville have cigaretter.. Det lykkedes dog personalet at skræmme manden ud fra stedet uden udbytte.

Røveren beskrives som: Mand, 190 cm høj, lys i huden, iført sort klæde for munden, sort jakke med hætte og lys pels på hætten, lyseblå cowboybukser, sort/hvide sko.

Politiet søgte bl.a. med hunde på røverens flugtrute, men det lykkedes desværre ikke at få fat i ham i første omgang.

Oplysninger om gerningsmanden eller røveriforsøget i øvrigt til politiet på 114.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

Kl. 0343 anholdt politiet en 19-årig mand fra Højby, der blev truffet kørende i bil på Ahlgade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Narkobilist med stoffer, men uden førerret- Bødkervej, Holbæk

Kl. 0115 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Eskebjerg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke måtte føre, fordi han ikke havde generhvervet førerretten efter udløbet af en frakendelse af kørekortet i 2014. Ved ransagning af bilen og den 31-årige selv fandt politiet tillige ham i besiddelse af en joint og 14½ gram hash. Han blev afhørt til sagerne og løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet vil derfor kontakte den 31-årige, når sagerne er klar til afgørelse.

Forsøg på røveri mod kvinde – Knudstien / Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 2050 anmeldte en forslået, 26-årig kvinde fra Holbæk sig overfaldet af en mand, der forlangte at få hendes telefon og pung udleveret. Hun havde i tidsrummet kl. ca. 1800-1830 gået en tur på vandtårnsstien ved Ladegårdsparken i retning mod Peder Billesvej, da hun mødte en fremmed mand, der gik den modsatte vej. Uden varsel ved passage af hinanden slog manden den 26-årige i ansigtet, så hun faldt omkuld, samtidig med at manden forlangte at få hendes mobiltelefon og pung udleveret. Da offeret liggende på jorden fornemmede, at der kom andre gående på stedet, stak manden af i løb i ukendt retning og uden de krævede effekter. Offeret kunne beskrive overfaldsmanden som: A: Mand, 20-30 år, 170-180 cm, almindelig af bygning, talte dansk, iført sort hættetrøje med hætten trukket ned. Efter overfaldet, der af politiet anses for at være et røveriforsøg, gik kvinden h
jem til en veninde for at sunde sig, hvorefter hun anmeldte overfaldet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har oplysninger om gerningsmanden, eller som har været i området på gerningstidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ordensbekendtgørelsen – Holbæk.

Kl. 1435 kørte politiet til busholdepladsen ved stationen, hvor en buschaufførikke ville vise billet og oplyse navn. Han havde i øvrigt også urineret op af en skraldespande i venteområdet.

Manden, en 25-årig fra Hurup,blev bortvist, og han fik i den forbindelse en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Mistænkeligt forhold – Holbæk.

Kl. 1840 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd gik rundt og tog billeder af huse på stedet, hvilket anmelderen fandt mistænkeligt.

De to beskrives som:

A Mand, 30-35 år, 170-175 cm, alm. af bygning, brunlig hud, østeuropæer, sort kort hår, talte fremmedsprog, iført sort læderjakke, sorte bukser og sort T-shirt.

B: mand, østeuropæer, 50-55 år, 175-180 cm, kraftig af bygning, lys læderjakke, mørke bukser og medbragte en taske.

Det lykkedes ikke at finde frem til mændene.

Færdselsuheld – Holbæk.

Kl. 1139 skete et færdselsuheld på Roskildevej/Ved Omfartsvejen/Eriksholmsvej, hvor en personbil, der blev ført af en 49-årig mand fra Svinninge foretog et venstresving og påkørte derved en bil, der blev ført af en 32-årig mand fra Holbæk. I alt fire personer blev kørt til undersøgelse på sygehus. Ingen var kommet alvorligt til skade. Den 49-årige var påvirket af spiritus, og han fik udtaget en blodprøve.

Indbrud i perioden
Rørvangsvej, Holbæk
Faurbjergvej, Kastrup, Holbæk
Kalundborgvej, Tuse, Holbæk
Lyngvej, Jyderup
Jyderupvej, Orevad, Ruds-Vedby
Nørreskovvej, Skamstrup, Mørkøv
Blommehaven, Vipperød