Så kan de endelig løfte sløret for den nye sæson 2021/22 på Sjællands Teater – Danmarks nye og største egnsteater!

Den 1. januar 2021 blev Holbæk Teater og Teatret FAIR PLAY til Sjællands Teater (der nu hører til i både Holbæk og Slagelse kommuner), og de præsenterer nu deres nye, fælles sæson under samme navn.

Publikum vil fortsat kunne besøge dem på Borchsvej 3, hvor Sjællands Teater – FAIR PLAY vil skabe og spille vigtigt og samfundsaktuelt teater for børn og unge, og på Vimmelskaftet 27, hvor Sjællands Teater vil spille alt fra store dramaer til flotte familieforestillinger i topklasse – og præsentere gæstespil fra hele Danmark, arrangeret i samarbejde med Holbæk Musik- og Teaterforening. Derudover vil de også præsentere flere af deres egenproduktioner på Slagelse Teater. Alt i alt præsenterer Sjællands Teater forestillinger til hele livet.

De starter i Museumsgården: Zorro er på pletten!

Sæsonen skydes i gang den 6. august i Museumsgården ved Holbæk Museum, hvor årets sommerforestilling ZORRO OG DEN FORBUDTE SOMBRERO har premiere. Denne gang er det historien om Zorro, der får en tur i karrusellen, når skuespillerne Sofie Stougaard, Christian Damsgaard, Jakob Weble og Brian Kristensen springer i alskens kostumer og forskellige kasketter, for at give Flemming Jensens nye, skøre farce liv på scenen. De får også hjælp af Holbæk Teaters Folkekor, der sammen med de 4 garvede skuespillere giver den top-underholdende fortælling liv, ved instruktion fra Joy-Maria Frederiksen og scenograf Kirsten Brink, der også tidligere har givet sommerforestillinger liv i Museumsgården. Bestil billetter her

Filosofiske fortællinger for de små – og de store

De små fra 3 år og op – og deres voksne – kan blandt andet glæde sig til forestillingen Lillebitte Kæmpestor, en splinterny forestilling skrevet og instrueret af Leiv Arne Kjøllmoen.

Lillebitte Kæmpestor er en forestilling der indbyder til filosofisk leg med plads til undren over alt det, der er så småt, at man hverken kan se eller røre det, og alle de ting, som er så store, at de kan være svære at forestille sig – det er Leiv Arne Kjøllmoens sidste forestilling som husinstruktør på Sjællands Teater – FAIR PLAY, inden han overtager posten som Teaterleder på Odsherred Teater i Nykøbing Sjælland. I sin tid på FAIR PLAY har han desuden skabt de anmelderroste succeser I SKOVENS DYBE STILLE RO, UD MED KNUD og PING PONG. Både UD MED KNUD (fra 10 år) og PING PONG (fra 12 år) er at finde i årets sæsonprogram.

Gule jungledyr i kulissen

Med den nye sæson præsenterer vi flere helt nye egenproduktioner, som både store og små kan se frem til. Publikum kan blandt andet se frem til forestillingen Jungledyret Hugo. Mange har gennem tiden kastet sin kærlighed på det frække jungledyr, som Flemming Quist Møller opfandt i en sang til sin søn, som han sang for ham som lille. Siden da er historien om Hugo udkommet i alskens formater og størrelser, men nu giver vi ham liv på scenen på Holbæk Teater og på Slagelse Teater i en moderne udgave af det vilde eventyr! Jungledyret Hugo præsenteres i et fortsat samarbejde med Flemming Quist Møller og Bellevue Teatret, som vi også skabte sceneversionen af Cykelmyggen Egon sammen med.

Fejring af 300 året for dansk teater

Publikum kan også glæde sig til 2022, hvor vi spiller De Usynlige på Tersløsegård i Sorø, Holbergs sidste adresse. Samtidigt med, at forestillingen spiller, fejrer Sjællands Teater også, at det er 300 år siden at man for første gang spillede teater på dansk (1722). Altså er der er nok at se frem til!

Om den kommende sæson siger Kristoffer Møller Hansen, administrativ direktør ved Sjællands Teater:

”Det er i 2022 præcis 300 år siden, at man for første gang kunne lade sig underholde af teater på dansk. Og der er mildest talt sket et og andet i mellemtiden! Samtidig har vores børne- og ungdomsafdeling FAIR PLAY 50-års jubilæum i 2022, så der er nok at markere i den kommende sæson! Det er derfor med både stolthed og stor glæde, at Sjællands Teater kan præsentere vores første sæson, hvor vi både kommer godt rundt i genrer og regioner. Vi glæder os til de næste 300 år”.

Og der er meget, meget mere…

På Sjællands Teaters hjemmeside kan man læse om mange, mange flere forestillinger, shows, comedy og koncerter, der kommer til at spille på Sjællands Teater i det kommende år. Her kan man også læse mere om det nye koncept Humørbutikken, som kommer til at finde sted i både Holbæk og Slagelse, Talkshowet med Audrey Castañeda, gæsteforestillinger fra alt fra Mungo Park, Det Kgl. Teater og Folketeatret og meget, meget mere.

Pressefoto