Pressefoto

Der kommer en ny disciplin på skoleskemaet for 5. klasserne på de to skoler i de næste måneder. Eleverne er nemlig med i Skole DM Skydning, hvor de sammen med Tølløse Skytteforening træner fællesskabet, når de øver sig i at ramme plet.

I næsten 30 år har DGI og Dansk Skole Idræt i samarbejde med skytteforeninger givet eleverne i 5. klasser i hele landet oplevelsen af at skyde med riffel. Det kræver fuldt fokus fra den enkelte og styrker sammenholdet i klassen at prøve kræfter med noget nyt.

“Skydning kræver ikke en bestemt fysik. Det betyder, at der er plads til alle – hvad enten man er konkurrenceminded eller gerne vil udfordre sig selv. Det får de elever på skydebanen, der måske ikke ellers har haft succesoplevelser med idræt. I skydning er det nemlig helt andre færdigheder, der er i fokus,” siger Kim Bay, der er idrætskonsulent.

Flere finaler
Det er de færreste børn i 5. klasse, der går til skydning. Eleverne skal derfor træne i den lokale skytteforening i de næste måneder træne for at lære af erfarne kræfter. På den måde får de en masse succesoplevelser med idrætten, og måske kan de kvalificere sig til den landsdækkende finale i Vingsted efter landsdelsfinalen 20. november 2021 i Fløng.

Skole DM i Skydning
* Dansk Skoleidræt og DGI Skydning står bag Skole DM i Skydning for 5. klasser i hele landet.

* Træningen foregår fra september – november, og det er gratis for skolerne at deltage.

* Skole DM i Skydning kræver hverken kendskab til skydning eller specielt tøj – skydning er en af de få idrætsgrene, man kan gå lige ind fra gaden og dyrke.

* Eleverne skyder på hold á fire personer – blandede drenge og piger.

* Landet er inddelt i 13 landsdele. De to (3 fra de største landsdele) bedste hold fra hver af de 13 landsdele kommer med til landsfinalen, som holdes lørdag 27. november i Vingsted.

* Ud over titlen som årets bedste skoleskytter er der pengepræmier til de fem bedste hold i landsfinalen den 27. november. Den samlede præmiesum er 20.000 kr., som går til klassekasserne.

Læs meget mere om Skole DM i skydning her: https://www.dgi.dk/skoledmskydning