Spirefestival på det naturrige Tuse Næs åbner igen Hvidegaard op til fire dage med plads til både fest og fordybelse. Publikum kommer fra 3.-6. august tæt på 60 aktuelle kunstnere, der bidrager med alt fra vilde rockkoncerter og bløde jazztoner til litteraturoplæsninger og syrede performances. Programmet for festivalen er netop offentliggjort, og det vækker glæde hos arrangørerne.

”Vi er enormt glade for, at vi efter en lang og spændende bookingproces nu endelig kan løfte sløret for årets program. Det bliver det største og mest alsidige program nogensinde med både kunstgenrer og aktiviteter for alle aldre,” udtaler Maya Camilla Wilhardt Bluhme, medarrangør på Spirefestival.

Musikfronten
På musikfronten gæster blandt andre Danefae scenen. Bandet er en spirende og unik gruppe, som skiller sig ud på den danske rockscene. Inspirationen kommer fra den danske sangskat og metallens verden, og det hele er krydret med et nordisk islæt. Derudover lægger duoen Vinger også vejen forbi Spirefestival med elektronisk pop i et tekstunivers, der bevæger sig mellem ubehag og eufori, angst og kærlighed. Publikum kan desuden også opleve rocktrioen Zeup, den jazzelektroniske duo Cort Lunde og beatgruppen Snake & Jet’s Amazing Bulliit Band, der medbringer trommer og orgel.

Er man nysgerrig efter at lytte til noget af musikken på forhånd, giver tre forskellige playlister på Spotify mulighed for det. Spirefestival har nemlig samlet musikerne i ”Spirefestival 2023”, ”Spirefestival dans 2023” og ”Spirefestival rock 2023”. Førstnævnte er lækker blanding af årets musikprogram , mens de to øvrige er inddelt i genrer til dem, der enten vil have rock, metal og punk eller elektronisk, dance, jazz og pop.

Fra yoga til nøgensnegl
De morgenfriske festivalgængere kan åbne krop og sind til forfriskende yoga eller gå en tur langs årets kunstrute. Er man vågen i aftentimerne lørdag, er der mulighed for at opleve performancegruppen Nøgensneglene, der skaber et alternativt, ekstatisk og berusende univers, der samtidig stiller spørgsmål til den måde, vi lever på. I samme eksistentielle genre kan publikum opleve ”Vær hos Mig”, en performance af Kira Sofie Brix Nielsen, der udfordrer det moderne menneskes forhold til døden.

På Spirefestival kan man også lave en pizza, være med til fællesdans eller tage en startplads i ”Ting” – en kombination af en forestilling og life-size brætspil, hvor deltagere gennem en række dilemmaer bliver konfronteret med deres eget forhold til materielle goder.

Det fulde program kan ses på spirefestival.com