Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/11/30 til 2022/12/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

18-årig mand sigtet og afhørt i drabssag – Samsøvej, Holbæk

Torsdag kl. 09.00 blev en 18-årig mand fra Odsherred anholdt og taget med til afhøring på politigården i sagen om drabet på den 37-årige gravide kvinde i Holbæk. Den 18-årige blev sigtet for at have en rolle i drabet på kvinden, som torsdag den 3. november 2022 kl. ca. 23.10 blev overfaldet med knivstik foran det plejehjem på Samsøvej i Holbæk, hvor hun arbejdede.

Den 18-årige blev sigtet for medvirken til drabet og afhørt til sagen, men efter grundig juridisk vurdering blev der ikke fundet grundlag for at fremstille den 18-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt senere på dagen, men er fortsat sigtet, mens efterforskningen i sagen fortsætter.

En 24-årig mand og en 33-årig kvinde har siden den 8. november været varetægtsfængslet i drabssagen, og de vil den 6. december 2022 ved et retsmøde i Retten i Holbæk få behandlet spørgsmålet om fortsat varetægtsfængsling.

Arbejdsulykke – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 07.04 undersøgte politiet en tilskadekomst på en arbejdsplads, idet en mand var kommet til skade.

Det viste sig, at en 24-årig mand fra Viborg under sit arbejde som tømrer og i forbindelse med brug af en sømpistol havde “skudt” sig selv i det ene ben. Et søm var gået gennem huden, så tømreren kom på skadestuen til nødvendig behandling herfor.

Politiet har nu skrevet en rapport om ulykken, så Arbejdstilsynet og politiet i fællesskab senere kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Bil endte i have – Tornbrinken, Jyderup, Holbæk

Kl. 21.21 fik politiet anmeldelse om, at en bil var kørt ind i deres have på Tornbrinken, og føreren var stukket af i retning mod Bakkedraget. En hundepatrulje kørte frem, og gik spor med hunden i håbet om at finde frem til føreren, men uden resultat. Bilen blev undersøgt og bilens ejer kontaktet. Politiet forsøger nu at finde frem til, hvem som kørte bilen på uheldstidspunktet, så pågældende kan stilles til ansvar for de skader han forårsagede.

Flere færdselsuheld på grund af glatte veje – Holbæk

Vejene i Holbæk-området var torsdag morgen og aften så glatte, at flere bilister ikke havde taget sig i agt herfor og mærkede konsekvensen heraf, når de forulykkede. Ingen af bilisterne pådrog sig behandlingskrævende skader, men deres køretøjer havde dog tydelige spor efter uheldene, der skete følgende steder på disse tidspunkter:

Kl. 07.43 – Skovvejen, Knabstrup, Mørkøv (Holbæk): en 23-årig kvinde fra Kalundborg kørte mod øst, men mistede kontrollen over bilen, gled over vestgående vognbane, inden hun havnede i grøften på den nordlige side af vejen.
Kl. 07.43 -Skovvejen, Mørkøv (Holbæk): en 21-årig mand fra Rødby kørte i østlig retning og mistede kontrollen over bilen, der endte i grøften.
Kl. 07.59 – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup (Holbæk): en 25-årig kvinde fra Vanløse kørte i vestlig retning, da hun bremsede let for at undgå at ramme en lastbil. Hun mistede kontrollen over bilen, der kurede ind i en politibil, der i anledning af en politimæssig opgave var standset med udrykningssignalerne tændt.
Kl. 09.09 – Kalundborgmotorvejen ved Kvanløse (Holbæk): en 23-årig mand fra Valby mistede kontrollen over sin bil, der påkørte et autoværn, så bilen standsede i midterrabatten med bagenden ude i overhalingssporet. Kort blev hans bil påkørt af en 27-årig kvinde fra Snertinge, da hun kom kørende i samme retning.
Kl. 09.54 – Holbækmotorvejen, Holbæk: en 54-årig mand fra Jylland snurrede rundt flere gange, da han mistede kontrollen over sin personbil, inden den ramte autoværnet i midterrabatten.

Politiet underrettede både trafikradioen om de glatte veje i Holbæk-området og vejmyndigheden om vejforholdene, der havde været medvirkende årsag til uheldene.

Først på aftenen rykkede politiet ud til yderligere et par uheld, hvor føret var medvirkende årsag til ulykkerne:

Kl. 18.21 – Skovvejen, Knabstrup, Mørkøv (Holbæk): en 53-årig mand fra Frederikssund kørte i østlig retning, men mistede kontrollen over sin bil, der kurede i grøften på den modsatte side af vejen uden at støde sammen med andre trafikanter.
Kl. 18.21 – Skovvejen, Nr. Jernløse, Mørkøv (Holbæk): en 23-årig kvinde fra Slagelse mistede kontrollen over sin bil og forulykkede uden at involvere andre trafikanter.
Kl. 19.31 – Solbjerggård, Svinninge (Holbæk): politiet fik en anmeldelse om en bil, der lå ude på en mark formentlig efter et glatføreuheld. Ingen lå tilskadekommen ved bilen, som en 50-årig mand fra Frederiksberg tidligere havde været fører af på uheldstidspunktet.
Kl. 05.40 fredag morgen – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup (Holbæk): en 40-årig mand fra Polen kørte i østlig retning og mistede efter passage af en skovstrækning kontrollen over bilen, der endte i det vestgående spor, hvor der skete sammenstød med en 52-årig kvinde fra Regstrup.

Også disse fem bilister slap uden behandlingskrævende skader, hvorfor politiet i alle tilfælde blot registrerede omstændighederne ved de pågældende uheld.

Siden det markante vejrskifte i løbet af onsdagen har politiet registreret i alt 26 færdselsuheld i hele politikredsen, og en del af disse i Holbæk-området jf. ovenfor.

De fleste bilister havde taget de gode råd til sig om at beregne ekstra tid til køreturen, når man som fører af et køretøj skulle tage sig i agt for det glatte føre. Et færdselsuheld uanset årsag kan både være årsag til personskade og måske endda koste menneskeliv, ligesom det samfundsøkonomisk også kan blive dyrt – også for den enkelte, der med eller uden egen skyld bliver involveret i en ulykke.

Fodgænger ramt at varebil – Bjergbyvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 06.45 tirsdag morgen ringede føreren af en varebil 112, da han netop havde ramt en fodgænger med sit sidespejl på Bjergbyvej syd for Kundby ved Svinninge ved Holbæk. Politiets indsatsleder kørte til stedet, hvor en bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Vejen blev spærret, mens undersøgelserne foregik.

Fodgængeren, en 17-årig pige, gik i venstre side af vejen, da hun blev ramt uheldigt af varebilen, der kørte i sydlig retning. Hun pådrog sig alvorlige kvæstelser og blev fløjet til behandling med lægehelikopteren. De pårørende blev kort efter underrettet.

Føreren af varebilen, 28-årig mand fra lokalområdet, var stærkt rystet, men han blev kort afhørt til sagen. Der blev rutinemæssigt udtaget en blodprøve, som det er praksis ved alvorlige færdselsuheld. Narko- og alkometertest viste ingen tegn på, at føreren af varebilen var påvirket.

Omkring kl. 09.30 var undersøgelserne på uheldsstedet afsluttet og vejen blev genåbnet. Hospitalet meldte, at den 17-årige tilstand var kritisk, men at hun var uden for livsfare. Politiet afventer nu undersøgelserne i sagen, som skal være med til belyse omstændighederne omkring den

Færdselsuheld – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 15.59 var to bilister stødt sammen på L. C. Worsøesvej, så det ene spor blev spærret, og der lå glasskår på kørebanen.

Det viste sig, at en 36-årig mand fra Ringsted som fører af en personbil for sent havde opdaget, at trafikken foran ham var gået i stå i den tætte trafik frem mod rundkørslen ved Roskildevej. Han påkørte derfor bagende af en personbil, som 66-årig mand fra Holbæk var fører af.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 17.00 måtte politiet igen rykke ud til et færdselsuheld, der var sket formentlig som følge af uopmærksomhed på Ringstedvej tæt på en af rundkørslerne ved Holbækmotorvejen.

En 66-årig mand fra Holbæk opdagede som fører af en personbil for sent, at den forankørende personbil ført af en 59-årig mand fra Hørve bremsede. Den 66-årige påkørte derfor bagenden af den forankørende bil, men ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet. Begge parter var kørt i nordlig retning på Ringstedvej.
Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / Havnevej / Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 19.45 var to bilister stødt sammen i det lysregulerede vejkryds Valdemar Sejrsvej – Havnevej – Kalundborgvej, hvor bilerne fortsat skulle være.

Det viste sig, at en 19-årig mand fra Eskebjerg i en personbil var kørt ad Valdemar Sejrsvej mod nord frem til lyskrydset, hvor han ville svinge til venstre ad Kalundborgvej mod vest.

Under svingningen blev han påkørt af en anden personbil, som en 56-årig kvinde fra Taastrup førte ad Havnevej mod syd i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset og videre ad Valdemar Sejrsvej mod syd.

Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet, og et bugseringskøretøj sørgede for at få flyttet de implicerede køretøjer. Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ny Bjergbyvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 01.02 vågnede en 37-årig kvinde fra Mørkøv af et højt brag ved sin bopæl, hvor en bilist var forulykket, så hun slog alarm.

Det viste sig, at en 20-årig mand fra Jyderup var kørt ad Ny Bjergbyvej mod syd, hvor han af ukendte årsager mistede kontrollen over sin personbil. Han påkørte herefter et hegn og en busk ved den 37-åriges bopæl.

Politiet kunne konstatere, at den 20-årige var uskadt, men påvirket af alkohol, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og fik i den anledning udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Alkometertesten indikerede, at den udtagne blodprøve vil vise en så høj alkoholkoncentration i blodet, at politiet fandt grundlag for straks at inddrage den 20-åriges førerret. Han må således ikke længere være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

Færdselsuheld med lækkende gasflasker – Adelers Alle, Gislinge – Holbæk

Kl. 14.55 skete et færdselsuheld, hvor en personbil og en varebil kolliderede frontalt. Varebilen var kommet kørende i sydøstlig retning og var trukket ud i modsatkørende vognbane, hvor personbilen kom kørende i nordvestlig retning, da uheldet skete. Der skete skader på begge biler. De to førere samt tre børn på 5, 8 og 14 år, som befandt sig i personbilen, klagede over smerter efter uheldet, og blev undersøgt, men der var heldigvis ikke sket alvorlig tilskadekomst.

I varebilen befandt sig 4 gasflasker, som ikke var fastsurrede, og som lækkede gas ved politiets ankomst til stedet. Politi og brandvæsen afspærrede vejen i begge retninger og fik fjernet køretøjer og gasflasker var fra stedet. Politiet mistænkte, at føreren af varebilen – en 29-årig mand fra Gislinge – var påvirket, og han blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve og derefter løsladt. Manden er sigtet i sagen, som afgøres, når resultatet af blodprøven kommer politiet i hænde.

Hærværk, vold og trusler mellem bekendte – Kundby, Svinninge – Holbæk

Kl. 09.21 fik politiet en anmeldelse fra en 47-årig mand, som på sin bopæl var blevet overfaldet af en anden mandlig bekendt, mens hans 42-årige kvindelige bekendte opholdt sig hos anmelderen. Den mandlige bekendte havde efterfølgende forladt anmelderens bopæl.

Politiet fik anholdt en 47-årig mand på dennes bopæl som mistænkt i flere sager. Han havde indledningsvist knust en rude på anmelderens bopæl for at skaffe sig adgang til hans bolig. Efterfølgende var anmelderen blevet overfaldet og slået med et slagvåben, hvorefter anmelderen havde forsvaret sig.

Da slagsmålet var stoppet, udtalte den nu anholdte sig truende over for anmelderen, inden den nu anholdte havde forladt anmelderens bopæl.

Den 42-årige kvinde havde ikke lidt overlast, og hendes tilstedeværelse på anmelderens adresse skyldtes et midlertidigt husly på grund af problemer med at komme ind på den anholdtes bopæl. Det havde den anholdte taget ilde op og formentlig derfor opsøgt hendes opholdssted hos anmelderen.

Den anholdte blev afhørt til sager om hærværk, grov vold og trusler på livet, men blev efterfølgende løsladt senere på dagen. Han er fortsat sigtet i sagerne, der udspillede sig i et lokalt miljø blandt personer, der alle har et kendskab til hinanden.

Indsats mod social dumping – Holbæk / Lejre

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog mandag formiddag en kontrol af en byggeplads lidt syd for Holbæk by sammen med Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI).

Myndighederne traf otte udenlandske arbejdere, hvoraf de fem var fra Bosnien-Hercegovina med kroatiske opholdstilladelser, en mand fra Serbien og to mænd fra Kosovo-Albanien med svenske opholdstilladelser.

Kun serberen og de to mænd fra Kosovo-Albanien skal en tur forbi politistationen i Roskilde for at fremvise deres originale identitetsdokumenter, som de ikke kunne fremvise på selve byggepladsen. Trods disse mindre alvorlige mangler fra de tre mænds side fandt ikke grundlag for hverken at sigte eller frihedsberøve nogen af de udenlandske arbejdstagere.

I Hvalsø i Lejre kommune blev endnu en byggeplads kontrolleret efterfølgende, men her var kun danskere beskæftiget, så politiet fandt ikke grundlag for at foretage sig yderligere på denne byggeplads.

Myndighedernes kontrol af forskellige arbejdspladser inden for forskellige brancher er et led i indsatsen mod social dumping og ulovlig arbejdskraft i Danmark.

Narkokørsel – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 01.05 anholdt og sigtede politiet en 28-årig kvinde fra Næstved for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil på grund af en mistanke om, at hun var påvirket under kørslen.

Den 28-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og hun vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 05.08 blev en 24-årig mand fra Holbæk sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad Roskildevej. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel uden kørekort – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl.18.50 blev en bilist stoppet rutinemæssigt på Valdemar Sejr i Holbæk. Bag rattet sad en 29-årig mand fra Holbæk, som ikke burde befinde sig der, da han aldrig havde bestået en køreprøve. En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer, så han blev anholdt og sigtet for at køre uden kørekort i påvirket tilstand. Efter at have fået udtaget en blodprøve blev han løsladt, og nu afventer politiet svaret på prøven. Herefter vil han få besked om sagens videre gang.

Panttyv stoppet – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 17.08 anmeldte personalet i Netto, at en mand var gået ind i på deres lager, hvor han havde stjålet en sæk med pantflasker. En patrulje kørte til stedet, hvor den mistænkte, en 28-årig mand fra Holbæk, blev stoppet med sækken i hånden på vej væk fra butikken. Den 28-årige blev sigtet for tyveri af pant, som han erkendte at have gjort grundet økonomiske problemer. Posen med pant blev leveret retur til butikken, som derfor ikke have et erstatningskrav. Den 28-årige fik lov til at gå efter endt afhøring, men kan forvente en bøde i sagen.

Påvirket bilist fik taget bil og penge – Skovvejen, Holbæk

Kl. 00.09 blev en 33-årig mand fra Letland stoppet rutinemæssigt på Skovvejen i Holbæk. Bilisten viste sig at være påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 33-årige havde desuden ikke et gyldigt kørekort, og da han havde kørt gentagne gange kunne politiet beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation. Kører man bil uden kørekort tre gange inden for tre år er reglerne om konfiskation af køretøjet opfyldt. Han blev sigtet for spirituskørsel uden førerret.

Den 33-årige mand var desuden i besiddelse af et ikke ubetydeligt femcifret beløb. Han skyldte penge til det offentlige, så pengene blev beslaglagt til sagen. Efter at have afgive en blodprøve blev bilisten anholdt. Han ønskede beslaglæggelsen af penge og køretøj forelagt retten, som nu skal bedømme sagen. Den 33-årige har adresse i Danmark, og han vil senere høre mere i sin sag, når den skal afgøres ved retten. Her vil også den endelige konfiskation af bilen blive behandlet.

Påvirket bilist i besiddelse af kniv – Skovvejen, Mørkøv, Holbæk Kommune

Kl. 13.25 stoppede politiet en personbil ført af en 41-årig mand fra Jyderup, da der var mistanke om, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. Manden var desuden i besiddelse af en ulovlig kniv samt en mængde kokain og en pengesum, der indikerede videresalg. Manden blev sigtet for det hele og medtaget til sygehuset til udtagning af blodprøve.

Spiritusbilist med frakendt kørekort – Landevejen, Gislinge, Holbæk

Kl.18.00 sigtede og anholdt politiet en 59-årig mand fra Svinninge, som kørte spirituspåvirket i en varebil, da han blev stoppet på Landevejen Gislinge. Den 59-årige var frakendt førerretten frem til år 2025 i en tidligere sag om spirituskørsel fra tidligere på året. Han blev sigtet for at køre påvirket i frakendelsestiden og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil høre mere om sagens videre gang, når resultatet af blodprøven kommer.

Spirituskørsel – Bygaden, Svinninge, Holbæk

Kl. 16.28 en 32-årig mand fra Regstrup blev stoppet, da han kom kørende i bil på Bygaden i Svinninge, hvor en test med alkometeret viste en promille over det tilladte. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter bilisten blev løsladt med beskeden om, at han kan forvente at høre mere fra politiet, når svaret på blodprøveanalysen kommer.

Stjålne airpods fandt hjem igen – Tølløse/Holbæk

Kl. 18.52 anmeldte en 22-årig kvinde fra Holbæk, at hun stod foran en adresse i Tølløse, hvor hun netop havde fået sine stjålne airpods udleveret af en 15-årige pige på adressen. Lørdag nat havde den 22-årige været på en bar i Holbæk, hvor hendes taske var blevet stjålet. I tasken var airpods og 900 kr i kontanter.

Dagen efter så den 22-årige via “Find my Iphone” at airpods var aktive på adressen i Tølløse, så hun kørte dertil og bankede på. Hun traf en 15-årige pige, som udleverede de stjålne airpods til den 22-årige. Den 15-årige havde fået de stjålne airpods af sin storebror, men kendte ikke noget til en stjålet taske eller kontanterne.

En patrulje kørte til Tølløse for at udrede sagen. På adressen traf patruljen storebroren, som forklarede, at han havde købt sættet med airpods af en ukendt person til billige penge. Politiet sigtede den 18-årige mand for ulovlig omgang med hittegods. Den 22-årige kunne glæde sig over, at få sine airpods igen, men sagen om den stjålne taske blev ikke opklaret i denne omgang. Den 18-årige mand vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Travl knallertkontrol på glatis – Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Selv på en isglat morgenstund blev en målrettet aktion mod hurtige knallerter en travl vagt for betjentene ved Skovvejens Skole i Nr. Jernløse i Regstrup. Lokalbetjentene var af skolen og SSP blevet gjort opmærksomme på, at både børn og voksne følte sig utrygge over hurtig knallertkørsel ved skolen, så der var behov for en indsats. Torsdag morgen blev de unge knallertførere, som kørte ved skolen blev stoppet og knallerterne tjekket.

En patrulje fra operativ forebyggelse mødte op sammen med betjente fra færdselsafdelingen, som havde medbragt et rullefelt, der kan måle en knallerts tophastighed. Fire ud af de fem knallerter, der blev testet ved dagens kontrol viste sig at køre for stærkt. De ulovlige knallerterne kunne køre mellem 63-78 km/t, selvom de højst må køre 30 km/t.

Førerne af knallerterne var alle unge mænd i 15-16 års alderen, som blev sigtet for at køre på de alt for hurtige knallerter. I sommer havde lokalbetjentene haft en præventiv samtale med den ene unge mand og hans forældre i forbindelse med utryghedsskabende kørsel på knallert i Regstrup. Ved dagens kontrol blev hans knallert målt til at køre 63 km/t, og så faldt hammeren. De sigtedes forældre blev alle kontaktet og orienteret om sagerne.

Allerede anden gang man kører på en ulovlig knallert, et det muligt at konfiskere knallerten, hvilket både knallertførere og deres forældre blev gjort opmærksom på. De sigtede kan forvente en bøde og en betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert.

Indbrud i perioden

Skovhaven, Jyderup
Dalvænget, Tølløse
Estershøjvej, AsnæsTjebberup Vænge, HolbækToftevangen, Viby SjællandHastrupvej, KøgeGranhøj, JyllingeBogfinkevej, JyllingeLindevej, JyderupFruedalsvej, TurebyAlmindevej, Kragerup, Ruds-VedsbyTadrevej, Hvalsø, Holbæk
Kikhøjparken, Holbæk
Ridebanevej, Udby, Holbæk

Foto: ABW