Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/10/26 til 2022/11/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilist påkørte forankørende – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 11.36 skete et uheld med to involverede biler. En 63-årig mand fra Holbæk kørte ad Ringstedvej mod nord og bremsede ned på grund af den forankørende trafik. Bilisten bag den 63-årige – en 45-årig kvinde fra Stenlille – var et øjeblik uopmærksom og overså derfor, at den 63-årige bremsede. Den 45-årige kvinde påkørte derfor den 63-åriges bil bagfra. Der skete ringe materiel skade ved sammenstødet og ingen personskade. Politiet optog rapport til sagen.

Brandundersøgelse – Sørningevej, Sørninge, Mørkøv – Holbæk

Kl. 03.56 slog en 44-årig mand alarm til brandvæsnet, da han var kommet hjem til sin bopæl og kunne lugte røg.
Brandvæsnet fik slukket en mindre brand i stuen, hvor en sofa var delvist brændt. Der var også sodskader i stuen og tilstødende rum, men ingen personer var kommet til skade ved branden.

Politiet har optaget rapport om branden, hvis årsag skal undersøges nærmere ud fra en formodning om, at en brændeovn tæt på sofaen kan have antændt den.

Drab på en gravid kvinde – Samsøvej, Holbæk

Der er tirsdag morgen sket endnu en anholdelse i drabssagen. Læs mere i den udsendte pressemeddelelse:
Kvinde anholdt i drabssag fra Holbæk

Færdselsrazzia i anledning af J-dag – Holbæk

Færdselspolitiet var fredag aften og natten til lørdag på målrettet færdselsrazzia i Holbæk kommune i anledning af J-dag. Kontrollen af trafikanterne medførte rapportoptagelser inden for følgende sagskategorier:

2 sager om narkokørsel
2 sager om spirituskørsel
1 sag om kørsel uden førerret
1 sag om overtrædelse af våbenlovgivningen (en kniv)
1 sag om ulovlig/konstruktiv ændret knallert

Alle de sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 09.53 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på Holbækvej nordøst for rundkørslen, idet to bilister var stødt sammen.
Det viste sig, at en 53-årig mand fra Kgs. Lyngby var kørt i en personbil ad Holbækvej mod nordøst, da han kørte ind i rabatten for at foretage en vending på vejen nordøst for rundkørslen.

Under vendingen blev han påkørt af en anden personbil, der af en 46-årig kvinde fra Svebølle blev ført ad Holbækvej også i nordøstlig retning.
Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, der dog forårsagede skader på de to biler, som efterfølgende måtte bugseres væk.
Politiet har optaget rapport om sammenstødet på grund af en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt i forbindelse med uheldet.

Færdselsuheld – Vestergade, Tølløse – Holbæk

Kl. 13.04 fik politiet en anmeldelse om, at en fodgænger var blevet påkørt af en bilist, der efterfølgende var flygtet fra uheldsstedet uden at give sig til kende.

En ambulance og politiet kørte til uheldsstedet, hvorfra en 88-årig kvinde fra Tølløse blev bragt på skadestuen til kontrol for eventuelle skader.
Politiet fik via vidner klarlagt, at en sort/mørk personbil bakkede på en parkeringsplads og ramte herunder den 88-årige, der med en rollator samtidigt passerede bag om bilen. Bilisten fortsatte efterfølgende sin kørsel væk fra parkeringspladsen, mens andre kom fodgængeren til undsætning.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet mellem de to parter i et forsøg på at identificere bilisten, der formentlig ikke deltog i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til. Den 88-årige kvinde var sluppet fra påkørslen uden behandlingskrævende skader.

Færdselsuheld / narkokørsel – Nørre Alle / Holbækvej, Kalundborg

Kl. 15.12 fik politiet en anmeldelse om, at der var sket et sammenstød mellem to bilister i krydset Nørre Alle / Holbækvej, men at den ene part var kørt fra stedet efterfølgende. Ingen af parterne var kommet til skade.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en 31-årig kvinde fra Holbæk, som gav oplysninger om modpartens køretøj, så politiet straks kunne lede efter bilisten. Det lykkedes kl. ca. 15.30 at få kontakt til modparten på Holbækvej ved Eskebjergvej, hvor den pågældende personbil blev ført af en 22-årig mand fra Kalundborg. Da han kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, blev han sigtet herfor og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Det viste sig, at sammenstødet mellem de to bilister var sket, efter at begge bilister var kørt ad Nørre Alle frem til rundkørslen ved Holbækvej med den kvindelig bilist forrest. Her blev den kvindelig bilist pludselig påkørt bagfra, men den mandlige bilist flygtede uden at deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til. Den kvindelige bilist blev i en ambulance kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet og afventer analyseerklæringen fra den 22-åriges blodprøve.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Holbækvej, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.56 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bilist var forulykket T-krydset på Holbækvej lidt nord for krydset Holbækvej – Skovvejen.
Det viste sig, at den forulykkede personbil var endt på den østlige side af Holbækvej i et T-kryds, hvor bilen havde påkørt et vejskilt og standset efter påkørsel af et træ.

I bilen befandt sig en 24-årig mand fra Kalundborg og en 27-årig kvinde fra Mørkøv, som begge muligvis var kommet alvorligt til skade som følge af uheldet. De blev begge hastigt bragt til skadestuen, hvor de blev indlagt til behandling.

Politiet tilkaldte en bilinspektør til at undersøge den forulykkede bil i et uheld, hvor ingen øvrige trafikanter var involveret, og hvor politiet ikke kan udelukke, at spirituskørsel eller kørsel i narkotikapåvirket tilstand kan have været en medvirkende årsag til ulykken. Blodprøver af de to tilskadekomne blev udtaget, mens politiets undersøgelser af årsagen til uheldet og identifikation af den person, der har ført bilen på uheldstidspunktet, foregår.

Gravid kvinde dræbt – Samsøvej, Holbæk

I sagen om drabet på en 37-årig, gravid kvinde fra Odsherred ved et plejecenter på Samsøvej, Holbæk, har politiet udsendt følgende pressemeddelelser i løbet af weekenden og mandag formiddag:
Efterforskningen af drabet på 37-årig kvinde kører på højtryk
Politi giver vigtige vidner i drabssag frit lejde
To efterlyste vidner har meldt sig
To vidner har ikke set drab
Mand anholdt i drabssag fra Holbæk

Humanitær eftersøgning – Tølløse – Holbæk

Kl. 04.28 bad personalet på et plejecenter om hjælp fra politiet til at finde en 85-årig kvindelige beboer, som havde været væk siden kl. ca. 02.30. Personalet havde forgæves ledt efter kvinden, der har besvær med at kunne finde rundt ved egen hjælp.

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer, herunder en hundepatrulje. Under eftersøgningen i lokalområdet fik politiet oplysninger fra et postbud om, at den savnede var set for få minutter siden, således at politiet kl. ca. 05.25 fandt den savnede kvinde i god behold i området ved Lupinvej og Valmuevej i Tølløse.

Den 85-årig kvinde blev efterfølgende bragt retur til plejecentret til fornøden omsorg.

Kvinde udsat for grov vold – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 06.10 kom et alarmopkald om, at en forbipasserende havde set en tilskadekommen kvinde befinde sig på Strandvejen. Anmelderen havde taget kvinden med ind i sin bil og havde alarmeret politiet. Kvinden, som er 41 år og fra lokalområdet, blev efterfølgende bragt til sygehuset for at få behandling for sine kvæstelser.

Politiet afspærrede dele af Strandvejen for yderligere undersøgelser med bl.a. politihunde, og ved den undersøgelse fandt politiet en kniv, som formodes brugt til at skade den 41-årige kvinde.

Ved en foreløbig afhøring af kvinden har politiet fået klarlagt, at hun i morges havde en uoverensstemmelse med en mandlig bekendt, som endte med at bruge en kniv mod hende. Kvindens skader betegnes ikke som livstruende.

Politiet har siden mandag formiddag ledt efter den mandlige bekendt, men ikke fundet ham de relevante steder, hvor politiet har ledt efter ham. Han er ifølge politiets opfattelse klar over, at politiet vil tale med ham, så han opfordres til at melde sig selv. Eftersøgningen fortsætter, indtil politiet får kontakt til ham.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, som har set eller hørt noget usædvanligt i området omkring Strandvejen i Svinninge mandag morgen. Man kan kontakte politiet på telefon 114 med oplysninger i sagen.

Mange blitzet af fotobil – Roskildevej/Maglemosevej, Vipperød, Holbæk

Lørdag formiddag var politiets ATK-bil – automatisk trafikkontrol på hastighedsmåling på Roskildevej/Maglemosevej mod nord i Vipperød mellem kl. 09-19-12.49. Mange borgere er generede at for hurtig kørsel på denne strækning, og dagens kontrol viste også behovet for måling netop her.

Det er tilladt at køre 60 km/t på strækningen, men mange kørte for stærkt. 97 bilister blev blitzet og 19 kørte mere end 30% for stærkt, så de både får en bøde og et klip. En bilist kørte hele 100 km/t og bilisten kan derfor forvente en betinget frakendelse af førerretten og en bøde på 4200 kr. Alle om kører til et klip eller højere vil foruden bøden også blive opkrævet 500 kr til Offerfonden. De penge går blandt andet til ofre for trafikulykker.

Narkokørsel i varebil med stjålne nummerplader mv. – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.08 standsede politiet en varebil, der på Valdemar Sejrsvej kørte rundt med stjålne nummerplader monteret. Bag rattet i varebilen sad en 26-årig mand uden fast bopæl, som politiet mistænkte for at være påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og tillige for kørsel uden førerret, idet han ikke havde generhvervet sit kørekort efter udløbet af en frakendelse af førerretten.

Varebilen var blevet afmeldt i september måned, men nu forsynet med stjålne nummerplader fra en varebil af et andet mærke efter et tyveri af dem i Jyderup få dage forinden.

Den 26-årige blev anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, men blev i forbindelse med visitationen fundet i besiddelse af en kniv i bilen uden at have et anerkendelsesværdigt formål hermed. Det medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af knivloven, inden politiet løslod ham efter udtagelse af blodprøven. Politiet vil senere kontakte ham, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, og sagerne dermed kan afgøres.

Overtrædelse af knivloven – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.45 traf politiet en 16-årig lokal dreng, som – da han så politiet – smed noget i en skraldespand. Patruljen fandt en kniv i skraldespanden, som drengen erkendte at have været i besiddelse af, og drengen blev sigtet for overtrædelse af knivloven, da han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med kniven. Patruljen beslaglade kniven, som havde et knivblad på 9 cm, og kontaktede drengens pårørende vedr. episoden samt de sociale myndigheder vedr. episoden.

Redning af halloween-dukke til søs – Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 12.40 fik politiet en alarm fra en kvinde, der et stykke ude i vandet ved Holbæk Marina havde set en “hængt” person på en tømmerflåde. Personen var iført en iøjnefaldende redningsvest, og ved siden af tømmerflåden var en jolle.
En større redningsaktion med deltagelse af det lokaleredningsberedskab, havnefogeden og politiet blev iværksat, ligesom Forsvaret blev orienteret om redningsaktionen til søs, men dog forholdsvist tæt på kysten.

Det viste sig, at der var tale om en halloween-dukke og ikke et menneske, der blev skåret ned fra en galge-lignende genstand ude på tømmerflåde. Dukken og tømmerflåden blev trukket i land, mens eftersøgningen til søs fortsatte kortvarigt for at kontrollere, hvorvidt nogen vitterligt var faldet i vandet fra jollen ved siden af tømmerflåden.
Ingen personer blev fundet i nød i vandet, hvorfor redningsaktionen efter omtrent en time blev indstillet. Halloween-dukken blev medtaget til politistationen som hittegods, såfremt nogen måtte finde anledning til at få den udleveret. Politiet har ingen konkrete oplysninger om, hvem der kan have lavet

Spirituskørsel – Skovvejen, Regstrup, Holbæk

Kl 16.23 kørte en 24-årig mandlig lastbilchauffør galt, da han var på vej mod vest ad Skovvejen. Højre hjulpar kom ud i rabatten og vogntoget kørte derfor i grøften. Der blev tilkaldt skiltevogn for at afspærre strækningen, mens lastvognen blev bjærget. Lastbilchaufføren slap uden større skader, men da der var mistanke om, at han påvirket af spiritus, blev der udtaget en blodprøve på ham.

To sager om narkokørsel – Svinninge – Holbæk

To bilister blev inden for seks minutter anholdt som mistænkte for at have ført et køretøj i narkotikapåvirket tilstand i Svinninge.

Kl. 20.49 blev en 32-årig kvinde fra Hvalsø sigtet for narkokørsel i en personbil, som hun førte ad Solholmvej, da politiet standsede hende.
Den anden sag omhandlede en 24-årig mand fra Hørve, der kl. 20.55 førte en personbil ad Strandvejen i formentlig narkotikapåvirket tilstand. Den 24-årige blev også fundet i besiddelse af 1,3 gram ketamin, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med yderligere en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Begge bilister blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så de vil begge høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Truende adfærd over for to unge mænd – Holbæk

Kl. 22.34 fik politiet anmeldelser om, at to unge mænd måske blev truet til at overføre nogle penge til personer, som de mod deres vilje var i selskab med i nogle biler i Holbæk by.
Politiet indledte straks en efterforskning og en søgning efter de pågældende biler, som politiet fik lokaliseret kort før kl. 23.00 på Bakkekammen i Holbæk. I bilerne befandt sig de to unge forurettede mænd samt fire mænd i alderen 21-25 år fra Holbæk, Odsherred og Roskilde.
De fire mænd blev alle anholdt som mistænkte for at have afpresset de to unge mænd til at overføre nogle penge.
Efter afhøring af både de forurettede og de fire anholdte valgte politiet og anklagemyndigheden at løslade de fire anholdte i løbet af søndag formiddag, da de fremkomne oplysninger i sagen ikke gav grundlag for fremstilling af de anholdte i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. De er alle fire fortsat sigtet i sagen og vil derfor høre nærmere fra anklagemyndigheden, når sagen skal afgøres.

Tyverier fra byggepladser – Tølløse / Holbæk

Tirsdag morgen modtog politiet ikke mindre end tre anmeldelser fra samme entreprenørfirma om forskellige tyveri fra gravemaskiner og tyveri af dieselolie.

I løbet af weekenden fra fredag eftermiddag til mandag morgen var der fra to gravemaskiner på hhv. Rørvangsvej, Holbæk, og Gammelbrovej, St. Grandløse, Holbæk sket tyveri af gravemaskinernes hovedstyringssystem, smøringsanlæg samt nogle sensorer til en større værdi. Disse to steder havde tyven(e) haft stort set uhindret adgang til gravemaskinerne i forbindelse med tyverierne.
Det tredje tyveri, som også var sket i løbet af weekenden, var fra en byggeplads på Tjørnedevej, Tølløse. En lås på en tank med brændstof var blevet skåret op, så der efterfølgende kunne stjæles op imod 3.500 liter diesel.

Politiet har foretaget undersøgelser på de tre gerningssteder og afventer nu resultatet heraf, idet der ikke umiddelbart er andre oplysninger i sagerne til identifikation af tyven(e). Derfor vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte bemærket noget usædvanligt på gerningsstederne i løbet af weekenden, idet politiet formoder, at tyverierne måske kan være sket ad flere gange eller ved længere tids ophold på gerningsstederne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Ville stikke af fra politiet – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl 11.15 standsede politikredsens operative forebyggere en bil ført af en 28-årig mand fra den københavnske vestegn. Manden forsøgte i første omgang at køre fra patruljen. Ved vandrehjemmet smed han bilen og forsøgte at stikke af til fods. Politifolkene fik dog løbet ham op og anholdt den 28-årige. De kunne efterfølgende konstatere, at der i bilen lå cirka fire gram hash. Manden var desuden frakendt førerretten for bestandigt. Han havde et par tusinde kroner på sig, som blev taget til at dække en del af hans udgifter til det offentlige, og samtidigt blev bilen beslaglagt, da han havde kørt gentagene gange uden kørekort. Da der var mistanke om, at manden var påvirket af cannabis, blev der samtidigt udtaget blodprøve. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre mere i sin sag. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Indbrud i perioden

H/F Fælledparken, Samsøvej, Holbæk
Nordstjernevej, Gl. Tølløse, Tølløse
Ved Skoven, Holbæk

Foto: ABW