Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/10/19 til 2022/11/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilist påkørte forankørende – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 11.36 skete et uheld med to involverede biler. En 63-årig mand fra Holbæk kørte ad Ringstedvej mod nord og bremsede ned på grund af den forankørende trafik. Bilisten bag den 63-årige – en 45-årig kvinde fra Stenlille – var et øjeblik uopmærksom og overså derfor, at den 63-årige bremsede. Den 45-årige kvinde påkørte derfor den 63-åriges bil bagfra. Der skete ringe materiel skade ved sammenstødet og ingen personskade. Politiet optog rapport til sagen.

Brand i pillefyr – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.13 rykkede brandvæsnet ud i anledning af en melding om ildebrand i en garagebygning.
Brandvæsnet kunne sammen med politiet konstatere, at et pillefyr havde udviklet en del røg, hvori beboeren – en 54-årig mand – havde forsøgt at slukke pillefyret.
En ambulance blev tilkaldt for at tilse den 54-årige, og brandvæsnet fik konstateret, at en udluftning i garagebygningen skulle foretages. Der var ikke sket skade på nogen bygninger eller personer, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere.

Brandskær i vindue – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 18.49 slog en forbipasserende alarm til brandvæsnet, fordi der i et vindue i en lejlighed i en beboelsesejendom kunne ses et gyldent skær som fra en brand.
Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor evakuering af beboere blev begyndt, mens branden blev forsøgt lokaliseret mere præcist.
Kort efter kunne hele indsatsen afvarsles, da det viste sig, at en 50-årig kvindelig beboer havde haft gang i en biopejs, hvis lysskår var årsagen til den gyldne skær i et vindue ud mod gaden. Ingen var kommet til skade, og der var heller ikke sket noget i kvindens lejlighed.

Brandundersøgelse – Vestre Strandvej, Brønde, Orø – Holbæk

Kl. 10.37 slog en 77-årig mand fra Orø alarm til brandvæsnet, idet der var udbrudt brand i et skur på hans bopæl.
Brandvæsnet, ambulancepersonale og politi kom hurtigst muligt til Orø med færge og kunne fra sognefogeden få oplyst, at det lokale brandberedskab allerede var i gang. Alle personer på adressen var evakueret, men den 77-årige havde muligt fået en røgforgiftning, hvorfor han indledningsvist blev tilset af ambulancepersonalet inden transport til skadestuen til kontrol og eventuel behandling.

Brandvæsnet havde kl. ca. 11.10 kontrol over branden i skuret, så branden ikke kunne brede sig andre bygninger med bl.a. stråtag i området.
Ilden var slukket kl. ca. 11.30, og politiet optog en rapport om branden for at få belyst omstændighederne ved brug af en nyindkøbt gasovn til opvarmning af det nu udbrændte skur.

Færdselsuheld – Kalundborgvej / Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 12.29 rykkede politiet ud for at optage rapport i anledning af et sammenstød mellem en bilist og en cyklist i krydset Kalundborgvej – Nykøbingvej i Holbæk.
Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 32-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge var kørt i en personbil ad Kalundborgvej mod vest og i krydset ved Nykøbingvej ville lave et højresving.

Under svingningen blev hun påkørt af en 59-årig mand fra Holbæk, som på cykel kørte også ad Kalundborgvej mod vest. I krydset havde han til hensigt at fortsætte ligeud og videre ad Kalundborgvej, men stødte sammen med den svingende bilist.
Politiet har optaget rapport ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt i forbindelse med uheldet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Holbækvej, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 16.56 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bilist var forulykket T-krydset på Holbækvej lidt nord for krydset Holbækvej – Skovvejen.
Det viste sig, at den forulykkede personbil var endt på den østlige side af Holbækvej i et T-kryds, hvor bilen havde påkørt et vejskilt og standset efter påkørsel af et træ.

I bilen befandt sig en 24-årig mand fra Kalundborg og en 27-årig kvinde fra Mørkøv, som begge muligvis var kommet alvorligt til skade som følge af uheldet. De blev begge hastigt bragt til skadestuen, hvor de blev indlagt til behandling.

Politiet tilkaldte en bilinspektør til at undersøge den forulykkede bil i et uheld, hvor ingen øvrige trafikanter var involveret, og hvor politiet ikke kan udelukke, at spirituskørsel eller kørsel i narkotikapåvirket tilstand kan have været en medvirkende årsag til ulykken. Blodprøver af de to tilskadekomne blev udtaget, mens politiets undersøgelser af årsagen til uheldet og identifikation af den person, der har ført bilen på uheldstidspunktet, foregår.

Hurtig knallert – Holbækvej, Tvede, Mørkøv – Holbæk

Kl. 12.26 standsede færdselspolitiet en hurtigkørende knallert, som en 15-årig dreng fra Mørkøv var fører af. Den 15-årige havde ikke medbragt præmiekvitteringen for den lovpligtige ansvarsforsikring for den lille 30-knallert, men kunne fremvise et knallertkørekort, som han havde erhvervet sig i starten af september 2022.
En kontrol på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre mindst 66 km/t mod de højst tilladte 30 km/t, så den 15-årige blev sigtet for de to overtrædelser af færdselslovgivningen og kan nu se frem til at få en bøde samt en påstand om en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Kvinde løsladt i sag om brandstiftelse – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

En 30-årig kvinde, der den 6. oktober blev varetægtsfængslet efter en brand i en ejendom på Valdemar Sejrsvej i Holbæk er nu blevet løsladt. Ved branden kom en 32-årig mand slemt til skade, og han afgik senere ved døden. Politiet har nu modtaget de kriminaltekniske erklæringer fra undersøgelserne på brandstedet. De understøtter ikke mistanken om forsætlig brandstiftelse, hvorfor den 30-årige kvinde derfor er blevet løsladt. Hun er fortsat sigtet i sagen, mens undersøgelserne afsluttes.

Mand ønskede ikke hjælp og blev sur på politiet – Vestergade, Holbæk

Kl. 02.49 fik politiet en anmeldelse om, at flere mænd var i slagsmål i Vestergade, hvorfor en patrulje kørte til området.
Her traf politiet kun en spirituspåvirket, 26-årig mand fra Gislinge, som oplyste, at han havde været i slagsmål med to andre, der havde overfaldet ham. Da politiet prøvede at finde ud af, hvad der var sket og tilbød den 26-årige muligheden for en straffesag, ønskede han overhovedet ikke politiets involvering i sagen og blev så sur på politiet, at han tilkendegav sin mening om ordensmagten med en strittende finger.

Den ageren medførte så en sag mod den 26-årige, som politiet sigtede for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, inde han blev sendt bort fra området. Han kan nu forvente at finde et bødeforelæg i sin digitale postkasse i nærmeste fremtid.

Mange blitzet af fotobil – Roskildevej/Maglemosevej, Vipperød, Holbæk

Lørdag formiddag var politiets ATK-bil – automatisk trafikkontrol på hastighedsmåling på Roskildevej/Maglemosevej mod nord i Vipperød mellem kl. 09-19-12.49. Mange borgere er generede at for hurtig kørsel på denne strækning, og dagens kontrol viste også behovet for måling netop her.

Det er tilladt at køre 60 km/t på strækningen, men mange kørte for stærkt. 97 bilister blev blitzet og 19 kørte mere end 30% for stærkt, så de både får en bøde og et klip. En bilist kørte hele 100 km/t og bilisten kan derfor forvente en betinget frakendelse af førerretten og en bøde på 4200 kr. Alle om kører til et klip eller højere vil foruden bøden også blive opkrævet 500 kr til Offerfonden. De penge går blandt andet til ofre for trafikulykker.

Mænd knuste rude i supermarked for at stjæle øl – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 01.34 anmeldte en årvågen borger, at hun havde hørt en rude blive knust og set to mænd med en hund omkring et supermarked i Jyderup. Kort efter blev lyset i butikken tændt, og patruljer satte straks kursen til stedet.

Politiet traf to mænd, en 40-årig mand fra Asnæs og en 38-årig mand fra Gislinge, som sad i et busskur tæt ved og drak øl. De blev begge anholdt og sigtet for indbrud, hvor der blev stjålet to pakker øl. Mens politiet arbejdede på stedet blev en hundepatrulje pludselig mødt af en løs hund, som forsøgte at komme hen til politihunden. Det lykkede betjenten at holde hunden væk, og en anden betjent fik fjernet den løse hund, der viste sig at tilhøre den 40-årige mand. Han blev sigtet for at overtræde hundeloven.

Den 38-årige mand var kraftigt påvirket af spiritus, så han blev taget med til afrusning i detentionen, og blev først løsladt fredag morgen. Den 40-årige fik lov til at gå efter afhøringen. De vil begge høre mere i deres sag senere, når supermarkedet har opgjort erstatningskravet for ruden.

Narkokørsel – Ringvej Syd, Regstrup – Holbæk

Kl. 16.28 standsede politiet på Ringvej Syd en varebil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bag rattet sad en 26-årig mand fra Regstrup, som blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. Føreren fik derfor i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvilket han vil få svar på, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Skovvej, Jyderup, Holbæk

Kl.02.39 kørte en hundepatrulje i Jyderup, efter at være kørt fra indbruddet i supermarkedet kort forinden. På Skovvej traf de en 24-årig mand fra Haslev, som var påvirket af hash under kørslen. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel, men blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve.

Redning af halloween-dukke til søs – Strandmøllevej, Holbæk

Kl. 12.40 fik politiet en alarm fra en kvinde, der et stykke ude i vandet ved Holbæk Marina havde set en “hængt” person på en tømmerflåde. Personen var iført en iøjnefaldende redningsvest, og ved siden af tømmerflåden var en jolle.
En større redningsaktion med deltagelse af det lokaleredningsberedskab, havnefogeden og politiet blev iværksat, ligesom Forsvaret blev orienteret om redningsaktionen til søs, men dog forholdsvist tæt på kysten.

Det viste sig, at der var tale om en halloween-dukke og ikke et menneske, der blev skåret ned fra en galge-lignende genstand ude på tømmerflåde. Dukken og tømmerflåden blev trukket i land, mens eftersøgningen til søs fortsatte kortvarigt for at kontrollere, hvorvidt nogen vitterligt var faldet i vandet fra jollen ved siden af tømmerflåden.
Ingen personer blev fundet i nød i vandet, hvorfor redningsaktionen efter omtrent en time blev indstillet. Halloween-dukken blev medtaget til politistationen som hittegods, såfremt nogen måtte finde anledning til at få den udleveret. Politiet har ingen konkrete oplysninger om, hvem der kan have lavet

Spirituskørsel – Skovvejen, Regstrup, Holbæk

Kl 16.23 kørte en 24-årig mandlig lastbilchauffør galt, da han var på vej mod vest ad Skovvejen. Højre hjulpar kom ud i rabatten og vogntoget kørte derfor i grøften. Der blev tilkaldt skiltevogn for at afspærre strækningen, mens lastvognen blev bjærget. Lastbilchaufføren slap uden større skader, men da der var mistanke om, at han påvirket af spiritus, blev der udtaget en blodprøve på ham.

Telefonbedragere på spil – Greve / Roskilde / Holbæk

I løbet af torsdagen modtog Midt- og Vestsjællands Politi ikke mindre end tre anmeldelser fra kvinder, der var blevet fuppet eller forsøgt narret til at overføre penge til fremmede konti af forskellige årsager.

Første anmeldelse kom kl. 09.27 fra en 75-årig kvinde fra Roskilde, der onsdag aften var blevet telefonisk kontaktet af en mand, der oplyste at være ansat i Rigspolitiet. Han ville hjælpe den 75-årige med at oprette en servicekonto, hvortil hun skulle overføre nogle penge. Pengene blev i stedet overført til en af den 75-åriges konti, og i den efterfølgende forvirring herom fik den 75-årige mistanke om, at der kunne være tale om svindel og afsluttede derfor opkaldet uden at have lidt noget tab.

Næste anmeldelse kom kl. 11.30, da en 82-årig kvinde fra Holbæk, som onsdag eftermiddag var blevet fuppet af en falsk bankmedarbejder, så hun havde lidt et tab på ca. 87.000 kr. Undskyldningen for henvendelsen var, at andre var ved at lave uberettigede overførsler fra hendes konti, hvorfor pengene skulle sikres ved overførsel til et andet anvist kontonummer.

Kl. 13.00 henvendte en 81-årig kvinde fra Greve sig som den tredje forurettede på nærpolitistationen i Waves for at anmelde, at hun tirsdag aften var blevet narret af en falsk politimand til at overføre i alt knap 9.000 kr. til en såkaldt sikkerhedsdepot for at undgå tab i anledning af andre og større transaktioner på hendes bankkonto.
Den falske politimand havde henvendt sig telefonisk og forklaret, at han kunne hjælpe den 81-årige med at undgå et økonomisk tab, fordi hendes banks og andres IT-systemer var nedbrudte.

Den 81-årige blev overtalt til at oplyse personlige koder samt godkende transaktioner via NemID/MitID, således at hun til sidst kunne konstatere, at hun havde lidt et tab på knap 40.000 kr., hvilket fremgik af kontoudtog fra hendes bank.

Politiet har nu optaget tre anmeldelser om bedrageri og efterforsker disse sager i lighed med andre sager om tilsvarende kriminalitet over for især ældre medborgere.

Politiet vil gerne give det gode råd til personer, der pludselig og uventet får et opkald fra nogen, der udgiver sig for at være f.eks. en myndighedsperson eller ansat inden for bankverdenen: bed om navn og arbejdsplads på pågældende, afbryd samtalen og lav et kontrolopkald via arbejdspladsens hovedtelefonnummer. Fupopkaldet vil hermed blive afsløret, idet medarbejderen efter al sandsynlighed ikke findes.
Et anden godt råd er at holde koder, adgangskoder og personlige oplysninger fortrolige og ikke videregive disse oplysninger til personer, der har henvendt sig telefonisk. Offentlige myndigheder og f.eks. pengeinstitutter vil aldrig bede om sådanne oplysninger på den måde.

Tre racercykler stjålet – Ugerløse – Holbæk

Kl. 10.24 anmeldte en 41-årig mand fra Ugerløse, at han havde konstateret et indbrud i sin garage, hvorfra tre racercykler var blevet stjålet. Han havde opdaget indbruddet, da en bagdør til haven uventet stod åben.
Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at et vindue var blevet opbrudt for at skaffe sig adgang til den aflåste garage, hvor tyven(e) ikke havde rodet tingene igennem, men stjålet tre racercykler. Der var tale om en sort/rød cykel af mærket Pinarello og to racercykler af mærket S-Works i hhv. grøn og sort. Alle tre cykler var forsynet med Zipp-hjul og udgjorde ifølge ejeren en større værdi.
Indbruddet i garagen var ifølge cyklernes ejer sket i løbet af fem timer i løbet af natten mellem torsdag og fredag.
Politiet har undersøgt stedet for eventuelle spor og afventer nu resultatet heraf. Dog vil politiet gerne i kontakt med personer, der i den sydvestlige af Ugerløse måtte have set noget usædvanligt i løbet af natten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tyveri fra byggeplads – Ågårdsvej, Store-Merløse, Holbæk

Tirsdag fik politiet anmeldelse om, at der fra en byggeplads på Ågårdsvej var blevet stjålet byggematerialer og et større stillads. Der blev stjålet byggematerialer til opførelsen af et hus på stedet, og stilladset lå på en trailer, som stod byggepladsen.

Stilladset var fjernet fra traileren, som stadig stod på stedet. Tyveriet skete mellem mandag eftermiddag og blev opdaget tirsdag morgen, da håndværkerne mødte ind.

Det har krævet et større køretøj at fjerne tyvekosterne fra byggepladsen. Vidner som har bemærket personer eller køretøjer ved byggepladsen bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring på tlf. 114, hvis du har bemærket aktivitet på Ågårdsvej sent mandag eller natten til tirsdag.

Udlænding med hash – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 20.20 havde politiet modtaget en anmeldelse om en mand, der måske var ved at forberede rygning af en joint.
Politiet fik i ventesalen kontakt til en 48-årig mand fra Chile, som var i færd med at rulle en joint. Da han blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, kontrollerede politiet manden nærmere og fandt ham i besiddelse af knap 30 gram hash. Både hashen og jointen blev beslaglagt i forbindelse med en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Politiet anholdt i anledning af lovovertrædelsen den 48-årige chilener, der efter afhøring til sagen fik den afgjort straks med en bøde, som han betalte med de fleste af de penge, som han var i besiddelse af, inden sin løsladelse.

Ville stikke af fra politiet – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl 11.15 standsede politikredsens operative forebyggere en bil ført af en 28-årig mand fra den københavnske vestegn. Manden forsøgte i første omgang at køre fra patruljen. Ved vandrehjemmet smed han bilen og forsøgte at stikke af til fods. Politifolkene fik dog løbet ham op og anholdt den 28-årige. De kunne efterfølgende konstatere, at der i bilen lå cirka fire gram hash. Manden var desuden frakendt førerretten for bestandigt. Han havde et par tusinde kroner på sig, som blev taget til at dække en del af hans udgifter til det offentlige, og samtidigt blev bilen beslaglagt, da han havde kørt gentagene gange uden kørekort. Da der var mistanke om, at manden var påvirket af cannabis, blev der samtidigt udtaget blodprøve. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre mere i sin sag. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Foto: ABW