Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/10/12 til 2022/10/24.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Afpresning og frihedsberøvelse mv. – Holbæk

Kl. 20.10 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 17-årig ung mand fra den sydlige del af Holbæk kommune om, at den 17-årige havde været frihedsberøvet siden sidst på eftermiddagen, hvor han i Tølløse ifølge en aftale havde mødtes med tre andre mænd.

Han var blevet truet til at hæve nogle penge og havde nu brug for de pårørendes hjælp til at hæve flere penge til mændene, der havde holdt ham tilbage i et køretøj, hvori de kørte rundt.

Politiet iværksatte straks en efterforskning og fik senere lokaliseret køretøjet til at befinde sig i den centrale del af Roskilde by. Her kunne politiet kl. 20.50 anholde de tre mistænkte mænd i det pågældende køretøj, hvor den 17-årige også var til stede.
Den 17-årige var uden fysiske skader, og de tre mænd blev identificeret som en 22-årig mand fra Midtsjælland, en 33-årig mand fra Storkøbenhavn og en 35-årig mand fra Odsherred.

De tre anholdte forblev efter afhøring til sagen i politiets varetægt under den fortsatte efterforskning i løbet af natten og fredag morgen. De tre mænd vil dog efter en nærmere vurdering af sagens konkrete omstændigheder blive løsladt, men de er fortsat sigtet for de alvorlige mistanker, som politiet under den fortsatte efterforskning vil forsøge at få klarlagt nærmere.

Brand – Hovedgaden, Tølløse. Holbæk

Kl 18.04 kom der anmeldelse om, at der var brand i både en skraldespand og en trækasse med legetøj op ad væggen til en børnehave. En patrulje på stedet fik kontakt til tre unge mænd, der oplyste, at de havde forsøgt at slukke branden ved at kaste sand på den og affyre en pulverslukker. Området blev afsøgt for spor ved hjælp af en politihund og politiet vil nu forsøge at se, om man kan finde årsagen til branden.

Brand i pillefyr – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.13 rykkede brandvæsnet ud i anledning af en melding om ildebrand i en garagebygning.
Brandvæsnet kunne sammen med politiet konstatere, at et pillefyr havde udviklet en del røg, hvori beboeren – en 54-årig mand – havde forsøgt at slukke pillefyret.
En ambulance blev tilkaldt for at tilse den 54-årige, og brandvæsnet fik konstateret, at en udluftning i garagebygningen skulle foretages. Der var ikke sket skade på nogen bygninger eller personer, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere.

Brandskær i vindue – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 18.49 slog en forbipasserende alarm til brandvæsnet, fordi der i et vindue i en lejlighed i en beboelsesejendom kunne ses et gyldent skær som fra en brand.
Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor evakuering af beboere blev begyndt, mens branden blev forsøgt lokaliseret mere præcist.
Kort efter kunne hele indsatsen afvarsles, da det viste sig, at en 50-årig kvindelig beboer havde haft gang i en biopejs, hvis lysskår var årsagen til den gyldne skær i et vindue ud mod gaden. Ingen var kommet til skade, og der var heller ikke sket noget i kvindens lejlighed.

Brandundersøgelse – Vestre Strandvej, Brønde, Orø – Holbæk

Kl. 10.37 slog en 77-årig mand fra Orø alarm til brandvæsnet, idet der var udbrudt brand i et skur på hans bopæl.
Brandvæsnet, ambulancepersonale og politi kom hurtigst muligt til Orø med færge og kunne fra sognefogeden få oplyst, at det lokale brandberedskab allerede var i gang. Alle personer på adressen var evakueret, men den 77-årige havde muligt fået en røgforgiftning, hvorfor han indledningsvist blev tilset af ambulancepersonalet inden transport til skadestuen til kontrol og eventuel behandling.

Brandvæsnet havde kl. ca. 11.10 kontrol over branden i skuret, så branden ikke kunne brede sig andre bygninger med bl.a. stråtag i området.
Ilden var slukket kl. ca. 11.30, og politiet optog en rapport om branden for at få belyst omstændighederne ved brug af en nyindkøbt gasovn til opvarmning af det nu udbrændte skur.

Butikstyveri – Ahlgade, Holbæk

Kl. 17.23 modtog politiet en anmeldelse om butikstyverier på Ahlgade i Holbæk. Anmelderen tilbageholdte to drenge på hhv. 14 og 15 år, som begge kom fra Glostrup. En patrulje blev sendt til stedet og kunne konstatere, at drengene havde stjålet for 4000-5000 kr. i forskellige butikker. Begge drenge erkendte at have stjålet varer fra forskellige butikker. Både værge og deres hjemkommune blev kontaktet efterfølgende.

Butikstyveri – Smedelundgade, Holbæk

Kl. 14.30 havde en butikskontrollant i supermarkedet Føtex tilbageholdt en udenlandsk mand, som var mistænkt for at have stjålet varer.

Politiet fik kontakt til en 24-årig mand fra Holbæk, som var kommet ind i supermarkedet med en tom indkøbspose. Posen fremstod mere fyldig, da manden fik gennem kasselinjen uden at betale for noget. Indholdet i posen viste sig at være børnetøj til en samlet værdi af 844 kr., som manden ikke havde betalt for.

Den 24-årige blev anholdt og sigtet for butikstyveri, men blev løsladt efter afhøring til sagen, som han vil høre nærmere til, når den skal afgøres.

Fund af narko – Hovedgaden, Mørkøv. Holbæk

Kl 17.00 bemærker politiet en personbil med to mænd i. Da manden i passagersædet, en 31-årig mand fra Tølløse, ser politiet, smider han en lille pose om på bagsædet og løber fra stedet. Det lykkes dog politifolkene at få ham løbet op og anholdt og posen viser sig at indeholde Manden er samtidigt i besiddelse af cirka 10.000 kroner skjult i det ene bukseben samt tre små pølsemandsposer med til sammen godt 6 gram kokain i sin jakkelomme. Posen på bagsædet viste sig at indeholde cirka 2 gram kokain. Der blev efterfølgende ransaget hjemme hos mand og gjort yderligere fund, der tyder på, at den 31-årige kunne tænkes at sælge kokain.
Den 30-årige fører af bilen blev samtidigt sigtet for at være kørt til stedet uden at have kørekort.

Færdselsuheld – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl 19.46 skete der et uheld, da en 48-årig kvinde fra Mørkøv kom kørende mod vest. Da hun skulle svinge til venstre, ramte hun en 18-årig ung mand fra Jyderups opland, der kom kørende på knallert mod øst. Knallerten blev totalskadet ved uheldet, men den unge mand slap uden alvorlige skader. Undersøgelse på stedet viste dog, at den 18-årige ikke havde forsikringen i orden på knallerten. Samtidigt var det ikke muligt at finde stelnummeret på knallerten, som derfor skal ind til nærmere undersøgelse.

Færdselsuheld – Kalundborgvej / Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 12.29 rykkede politiet ud for at optage rapport i anledning af et sammenstød mellem en bilist og en cyklist i krydset Kalundborgvej – Nykøbingvej i Holbæk.
Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 32-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge var kørt i en personbil ad Kalundborgvej mod vest og i krydset ved Nykøbingvej ville lave et højresving.

Under svingningen blev hun påkørt af en 59-årig mand fra Holbæk, som på cykel kørte også ad Kalundborgvej mod vest. I krydset havde han til hensigt at fortsætte ligeud og videre ad Kalundborgvej, men stødte sammen med den svingende bilist.
Politiet har optaget rapport ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt i forbindelse med uheldet.

Færdselsuheld – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 13.02 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en varebil og en bus var stødt sammen.
En kvindelig passager fra bussen blev bragt til skadestuen, men var sluppet med diverse knubs efter sammenstødet.

Det viste sig, at en 27-årig mandlig fører af en varebil ville bakke ud fra en parkeringsplads ud på vejen Ladegårdsparken Vest. Samtidig hermed kom en 58-årig mand som fører af en bus kørende ad Ladegårdsparken Vest i nordlig retning og påkørte varebilens højre side.
Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at for afklaret, hvor nogen af parterne kan have overtrådt færdselsloven.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Svinninge, Grevinge – Odsherred

Kl. 08.25 var en bilist forulykket og kørt ind i autoværnet i det nordvestgående spor på Odsherredvej (rute 21).

Det viste sig, at den personbil, som en 24-årig kvinde fra Grevinge var fører af, pludselig begyndte at trække mod venstre, så hun ramte autoværnet. Hun kunne efterfølgende parkere i nødsporet, men 11 stolper ved autoværnet var blevet ødelagt.
Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet, som den 24-årige slap uskadt fra, og hvor ingen øvrige trafikanter blev involveret.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Hvalsøvej, Ordrup, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 09.54 var en 75-årig mand fra Kirke-Hyllinge impliceret i et sammenstød med en 54-årig kvinde fra Store-Merløse i krydset Ringstedvej – Hvalsøvej. Ingen af parterne var kommet til skade.

Inden sammenstødet var den 75-årige i en personbil kørt ad Hvalsøvej mod syd frem til krydset ved Ringstedvej, hvor han kørte frem over vigelinjen i forbindelse med et venstresving. Under svingningen blev han påkørt på venstre side af en anden personbil, som den 54-årige kvinde førte ad Ringstedvej mod vest.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsregler kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Tuse Lågevej, Tuse, Holbæk

Kl 16.57 sker der et uheld, da en 24-årig mand fra Nordsjælland i en kassevogn kører mod syd og i krydset ved Nykøbingvej vil fortsætte lige over. En 13-årig dreng fra Holbæk var i det samme på vej i samme retning på cykel, da han i krydset drejede hen over vejen og blev ramt af kassevognen. Drengen fløj som følge af sammenstødet cirka 20 meter gennem luften og der blev tilkaldt både ambulance og lægehelikopter. Drengen var ved bevidsthed, men stærkt forslået efter sammenstødet og blev derfor fløjet til hospitalsbehandling for sine skader.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Landevejen, Tuse, Gislinge – Holbæk

Kl. 16.00 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på Landevejen, idet to køretøjer var stødt sammen.

Det viste sig, at en 18-årig mand fra Svinninge var kørt i en personbil ad Landevejen mod vest, da han under kørslen tabte noget på gulvet og kiggede ned. Herunder overså han en forankørende varebil, som en 60-årig mand fra Fårevejle St. førte også i vestlig retning, men langsommere end den 18-åriges hastighed. Varebilens bagende blev påkørte, men begge førere slap uskadte fra sammenstødet.

Den 18-årige blev dog anholdt og sigtet for spirituskørsel i forbindelse med sammenstødet, idet en alkometertest havde givet udslag til over det tilladte. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Sammenstødet medførte kødannelse på Landevejen fra uheldsstedet og i østlig retning helt tilbage til udfletningen fra Holbækmotorvejen, men kl. ca. 16.30 var Landevejen atter farbar.

Hash fundet ved bænk – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 16.05 var politiet på fodpatrulje i Ladegårdsparken Vest, og herunder nærmede politiet sig syv personer, som opholdt sig ved en bænk tæt på en tunnel til Kløverstien.
Politiet bemærkede under samtalen med syv lokale og yngre mænd og kvinder, at der ved siden af bænken lå en hvid pose. Posen viste sig at indeholde 22 gram hash, men umiddelbart kunne ingen af de tilstedeværende mistænkes for at have efterladt hashen på stedet. Ingen blev sigtet for noget, og politiet tog sig af hashen til nærmere undersøgelse og senere destruktion.

Hurtig knallert – Holbækvej, Tvede, Mørkøv – Holbæk

Kl. 12.26 standsede færdselspolitiet en hurtigkørende knallert, som en 15-årig dreng fra Mørkøv var fører af. Den 15-årige havde ikke medbragt præmiekvitteringen for den lovpligtige ansvarsforsikring for den lille 30-knallert, men kunne fremvise et knallertkørekort, som han havde erhvervet sig i starten af september 2022.
En kontrol på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre mindst 66 km/t mod de højst tilladte 30 km/t, så den 15-årige blev sigtet for de to overtrædelser af færdselslovgivningen og kan nu se frem til at få en bøde samt en påstand om en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Teglværksvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 05.40 standsede politiet en ældre personbil med litauiske nummerplader med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.
Bilen blev ført af en 48-årig mand med litauisk oprindelse, men boende i Danmark. Han havde ikke kørekort og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Politiet kunne ved en nærmere kontrol af hans personlige forhold konstatere, at det nu var tredje gang inden for blot halvanden måned og anden gang inden for blot tre dage, at den 48-årige mand blev afsløret i at køre bil uden kørekort.

Grundlaget for at beslaglægge hans personbil på grund af de gentagne overtrædelser af færdselsloven var derfor til stede, så den 48-årige modsatte sig ikke beslaglæggelsen af hans bil med henblik på senere konfiskation. Han vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når de verserende sager mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Mand ønskede ikke hjælp og blev sur på politiet – Vestergade, Holbæk

Kl. 02.49 fik politiet en anmeldelse om, at flere mænd var i slagsmål i Vestergade, hvorfor en patrulje kørte til området.
Her traf politiet kun en spirituspåvirket, 26-årig mand fra Gislinge, som oplyste, at han havde været i slagsmål med to andre, der havde overfaldet ham. Da politiet prøvede at finde ud af, hvad der var sket og tilbød den 26-årige muligheden for en straffesag, ønskede han overhovedet ikke politiets involvering i sagen og blev så sur på politiet, at han tilkendegav sin mening om ordensmagten med en strittende finger.

Den ageren medførte så en sag mod den 26-årige, som politiet sigtede for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, inde han blev sendt bort fra området. Han kan nu forvente at finde et bødeforelæg i sin digitale postkasse i nærmeste fremtid.

Narkokørsel – Ringvej Syd, Regstrup – Holbæk

Kl. 16.28 standsede politiet på Ringvej Syd en varebil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bag rattet sad en 26-årig mand fra Regstrup, som blev mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen. Føreren fik derfor i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvilket han vil få svar på, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 09.19 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Frederikshavn for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Den 28-årige mente dog ikke at være påvirket, men fik alligevel i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 07.53 blev en 28-årig mand fra Nørre Asmindrup sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Valdemar Sejrsvej. Narkometertesten havde givet politiet grundlag for den mistanke mod den 28-årige, idet testen havde givet udslag for påvirkning af både cannabis og amfetamin under kørslen.

Den 28-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Påvirket bilist – Amtsvejen, Jyderup. Holbæk

Kl 15.00 standser politiet en 20-årig mand fra Kalundborg, da der var mistanke om, at han var påvirket af euforiserende stoffer, hvilket han da også erkendte. Han blev derefter medtaget til sygehuset til udtagning af blodprøve.

Spirituskørsel – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl.12.55 blev en 36-årig mand fra Polen, men med en tilknytning til Danmark, anholdt og sigtet for spiritus i en dansk personbil, som han førte ad Hjortholmvej i Tølløse. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 13.27 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Gørlev Sj. for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Kalundborgvej i vestlig retning. Han var i forvejen frakendt kørekortet, hvilket gav grundlag for endnu en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.

Den 33-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Telefonbedragere på spil – Greve / Roskilde / Holbæk

I løbet af torsdagen modtog Midt- og Vestsjællands Politi ikke mindre end tre anmeldelser fra kvinder, der var blevet fuppet eller forsøgt narret til at overføre penge til fremmede konti af forskellige årsager.

Første anmeldelse kom kl. 09.27 fra en 75-årig kvinde fra Roskilde, der onsdag aften var blevet telefonisk kontaktet af en mand, der oplyste at være ansat i Rigspolitiet. Han ville hjælpe den 75-årige med at oprette en servicekonto, hvortil hun skulle overføre nogle penge. Pengene blev i stedet overført til en af den 75-åriges konti, og i den efterfølgende forvirring herom fik den 75-årige mistanke om, at der kunne være tale om svindel og afsluttede derfor opkaldet uden at have lidt noget tab.

Næste anmeldelse kom kl. 11.30, da en 82-årig kvinde fra Holbæk, som onsdag eftermiddag var blevet fuppet af en falsk bankmedarbejder, så hun havde lidt et tab på ca. 87.000 kr. Undskyldningen for henvendelsen var, at andre var ved at lave uberettigede overførsler fra hendes konti, hvorfor pengene skulle sikres ved overførsel til et andet anvist kontonummer.

Kl. 13.00 henvendte en 81-årig kvinde fra Greve sig som den tredje forurettede på nærpolitistationen i Waves for at anmelde, at hun tirsdag aften var blevet narret af en falsk politimand til at overføre i alt knap 9.000 kr. til en såkaldt sikkerhedsdepot for at undgå tab i anledning af andre og større transaktioner på hendes bankkonto.
Den falske politimand havde henvendt sig telefonisk og forklaret, at han kunne hjælpe den 81-årige med at undgå et økonomisk tab, fordi hendes banks og andres IT-systemer var nedbrudte.

Den 81-årige blev overtalt til at oplyse personlige koder samt godkende transaktioner via NemID/MitID, således at hun til sidst kunne konstatere, at hun havde lidt et tab på knap 40.000 kr., hvilket fremgik af kontoudtog fra hendes bank.

Politiet har nu optaget tre anmeldelser om bedrageri og efterforsker disse sager i lighed med andre sager om tilsvarende kriminalitet over for især ældre medborgere.

Politiet vil gerne give det gode råd til personer, der pludselig og uventet får et opkald fra nogen, der udgiver sig for at være f.eks. en myndighedsperson eller ansat inden for bankverdenen: bed om navn og arbejdsplads på pågældende, afbryd samtalen og lav et kontrolopkald via arbejdspladsens hovedtelefonnummer. Fupopkaldet vil hermed blive afsløret, idet medarbejderen efter al sandsynlighed ikke findes.
Et anden godt råd er at holde koder, adgangskoder og personlige oplysninger fortrolige og ikke videregive disse oplysninger til personer, der har henvendt sig telefonisk. Offentlige myndigheder og f.eks. pengeinstitutter vil aldrig bede om sådanne oplysninger på den måde.

Tre racercykler stjålet – Ugerløse – Holbæk

Kl. 10.24 anmeldte en 41-årig mand fra Ugerløse, at han havde konstateret et indbrud i sin garage, hvorfra tre racercykler var blevet stjålet. Han havde opdaget indbruddet, da en bagdør til haven uventet stod åben.
Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at et vindue var blevet opbrudt for at skaffe sig adgang til den aflåste garage, hvor tyven(e) ikke havde rodet tingene igennem, men stjålet tre racercykler. Der var tale om en sort/rød cykel af mærket Pinarello og to racercykler af mærket S-Works i hhv. grøn og sort. Alle tre cykler var forsynet med Zipp-hjul og udgjorde ifølge ejeren en større værdi.
Indbruddet i garagen var ifølge cyklernes ejer sket i løbet af fem timer i løbet af natten mellem torsdag og fredag.
Politiet har undersøgt stedet for eventuelle spor og afventer nu resultatet heraf. Dog vil politiet gerne i kontakt med personer, der i den sydvestlige af Ugerløse måtte have set noget usædvanligt i løbet af natten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Udlænding med hash – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 20.20 havde politiet modtaget en anmeldelse om en mand, der måske var ved at forberede rygning af en joint.
Politiet fik i ventesalen kontakt til en 48-årig mand fra Chile, som var i færd med at rulle en joint. Da han blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, kontrollerede politiet manden nærmere og fandt ham i besiddelse af knap 30 gram hash. Både hashen og jointen blev beslaglagt i forbindelse med en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Politiet anholdt i anledning af lovovertrædelsen den 48-årige chilener, der efter afhøring til sagen fik den afgjort straks med en bøde, som han betalte med de fleste af de penge, som han var i besiddelse af, inden sin løsladelse.

Valgplakater revet ned – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 23.03 fik politiet en anmeldelse om, at flere valgplakater var ved at blive revet ned fra flere lygtepæle i en nærheden af en tankstation.
En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 15-årig dreng fra Jyderup, der kunne mistænkes for at have hevet 14 valgplakater fra fire partier ned fra flere lygtepæle i området. Politiet sigtede ham derfor for hærværk, som de sociale myndigheder også bliver underrettet om, at den 15-årige er blevet sigtet for.

Indbrud i perioden

Carl Reffsvej, Holbæk
Hallebyorevej – Jyderup

Kalundborgvej, Holbæk
Kærsangervej, Holbæk

Foto: ABW