Kortspillauget Nyvang, Skærvindsel spillerne, spiller hver tirsdag fra kl. 10:00 til kl. 15:00, når der er åbent på Nyvang. Uden for åbningsperioden i Nyvang spiller de tirsdage i ulige uger på Stenhusbakken.

Skærvindsel er et dansk kortspil, der formentlig stammer fra det bøhmiske Spil ”Scharwenzel”. Spillet er kendt i Danmark fra omkring år 1800 og blev i 1800-tallet stavet ”scherwenzel”. Skærvindsel spilles i dag mest i Jylland og staves derfor ofte ”sjervinsel”. Det blev tidligere spillet over hele Landet. Skærvindsel var det første danske spil, hvor Spilføreren kunde bestemme sin Makker ved at kalde et Es.

For at være fast deltager i Kortspillauget, optages du som frivillig på Oplevelsescenter Nyvang, hvor de er en gruppe spillere, hvis forudsætning er, at de hygger sig sammen, så de kan give de besøgende en oplevelse. Spillet lærer du ved deltagelse.

Er der nogen, som kunne tænke sig at lære dette spil så kontakt Poul Henriksen pr. mail, så I kan finde frem til et prøvespil: kortspil@frivillignyvang.dk

 

Foto: ABW