Ny udstilling åbner på Holbæk Museum mandag den 13. februar

Det er en imponerende række af knallerter og emaljeskilte, som den private samler Helmer Frandsen har udlånt til museet. Og han har endda flere endnu, som der ikke blev plads til på podiet og væggene. Mange af de udstillede knallerter er unikke og tilsammen giver de et fint billede af knallertens historie i Danmark.

Her er knallerter fra den første spæde start som cykel med hjælpemotor (en såkaldt røvskubber) og til de meget populære PUCH-knallerter i forskellige modeller. PUCH ‘en blev introduceret til Danmark i 1969, men udstillingen rummer en dansk PUCH fra 1968.

I udstillingen er det muligt at se en gennemskåret knallert og en total adskilt knallertmotor. Hver måned bliver to nye knallerter præsenteret som månedens knallert og i løbet af udstillingsperioden inviterer Holbæk Museum på events, foredrag og sjove aktiviteter med knallerten som hovedperson.

Udstillingen åbner mandag den 13. februar kl. 10 med tale af Emrah Tuncer, bestyrelsesmedlem i Museum Vestsjælland, og kommunalbestyrelsesmedlem i Holbæk kommune. Der er adgang til åbningen, når entrébilletten er betalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ill.: Kreidler. Tekst: Knallerter i Danmark åbner på Holbæk Museum den 13. februar. Foto: Museum Vestsjælland