Den 4. maj 1945 blev Danmark befriet, og Anden Verdenskrig sluttede således for de fleste danskeres vedkommende. I Holbæk Kommune markeres befrielsesdagen.

“I dette øjeblik meddeles det, at Montgomery har oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark har overgivet sig. Her er London. Vi gentager: Montgomery har i dette øjeblik meddelt, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og Danmark har overgivet sig.”

Sådan var meldingen kl. 20.35 i radioen for 78 år siden, hvorefter mørklægningsgardiner kunne rives ned, og stearinlys kunne igen sættes i vinduerne. 5 års besættelse havde nået sin afslutning.

I Holbæk Kommune markeres befrielsesdagen med aftengudstjeneste i Sankt Nikolai Kirke, fakkeloptog anført af Holbæk Garden og til sidst kaffe og kage på Det gamle rådhus, hvor borgmester Christina Krzyrosiak Hansen er vært.

Det årligt tilbagevendende arrangement trækker mange deltagere og er en smuk markering af en vigtig dag i Danmarks historie.

Alle er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig.

Program for 4. maj arrangement
Kl. 20.00 – 20.45: Gudstjeneste i Sankt Nikolai Kirke (Kirkestræde 2A, 4300 Holbæk)
Kl. 20.45: Holbæk Garden står klar med fanen ved Sankt Nikolai Kirke
Kl. 21.00 – 21.30: Fakkeloptog anført af Holbæk Garden fra Sankt Nikolai Kirke til Det gamle rådhus (Rådhusvej 1, 4300 Holbæk)
Kl. 21.30 – 22.30: Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen er vært ved kaffe og kage i byrådssalen

Kilde

Foto: ABW