Hvad gør man, når man mangler 2500 affaldsspande til affaldssortering på skoler og i dagtilbud? Og samtidig ønsker genbrug og CO2-besparelser?

Det var tilfældet i Holbæk Kommune, som nu har fundet en succesfuld løsning i samarbejde med Schoeller Plast og Fors A/S.

Genbrug af plastaffald

Løsningen er at genbruge plastaffald fra kommunens borgere. Affaldsspandene produceres nemlig af materialer fra genbrugsstationer i Holbæk Kommune. På én og samme tid er der genbrug, kortere leveringstid og undgåelse af den CO2-belastning, der er knyttet til import af tilsvarende produkter, på spil.

Selve produktionen er også et genbrugsprojekt i sig selv, da formene til spandene oprindeligt er blevet designet i samarbejde med Miljøministeriet, Fors A/S, Schoeller Plast og Holbæk Kommune. Dengang blev produktionen ikke en realitet grundet udfordringer, som man i dag har fundet løsninger på, og formene har derfor stået ubrugte indtil nu.

Hen over sommeren er støbeformene og produktionen blevet justeret og kvalitetssikret i en udfordrende proces, og nu er det lykkedes at få gang i produktionen af de 2500 spande. De kommer efter planen til at stå klar til en masse sortering på skoler og i dagtilbud fra efteråret.

Pressefoto