Sundhedsstyrelsen har den 11. august ophævet anbefalingerne om 1 meters afstand mellem personer og 2 meter, når der synges. Det betyder, at de såkaldte arealkrav også kan ophæves, herunder i folkekirken og andre trossamfund, meddeler Kirkeministeriet. Det følger af politiske aftale af 10. juni 2021 om yderligere udfasning af restriktioner mellem regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance samt Alternativet.

Kirkeminister Joy Mogensen har set frem til dagen, hvor sundhedsmyndighedernes nye anbefalinger giver mulighed for at udfase adgangsbegrænsningerne til indendørs gudstjenester og andre aktiviteter i folkekirken og andre trossamfund.

– Det har været meget svært at forstå, at der var grænser for, hvor mange man kunne samles i kirken til et bryllup eller en konfirmation, men ikke til festen bagefter. Derfor er jeg naturligvis rigtig glad over de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som ni ud af ti partier i Folketinget havde aftalt, at vi skulle vente på. Nu kan både små og store familier igen mødes i kirken og synge sammen som før til både hverdag og fest. Det trænger vi til.

Den politiske aftale af 10. juni betød, at afstandsanbefalingerne og arealkravene for serveringssteder, hvor gæster i det væsentlige sidder ned, blev ophævet allerede den 1. juli 2021, men at de først skulle ophæves helt på tværs af sektorer, når Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer blev offentliggjort i august. Med de ændrede anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen ophæves arealkravet nu på de øvrige områder med virkning fra lørdag den 14. august 2021.

Foto: ABW