Hør om Holbæk i middelalderen 

Holbæk var en driftig by i middelalderen og havde et blomstrende handelsliv, der var velsignet af et frugtbart opland og tæt adgang til havet.

Få historier om pilgrimsrejser og om det markante Sortebrødrekloster og de gudfrygtige munke, der boede der. På turen rundt i krogede pittoreske gadeforløb er der også historier om byens borgmestre og den jævne borgers levevilkår. 

Turen rundt i middelalderen er den 20. april kl.16.00-17.30. Mødested: Holbæk Museum. Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via:

vestmuseum.billetexpressen.dk

 

I krigens fodspor

Danmark var besat af Tyskland 1940-45. Besættelsen var en mørk periode i Danmarks historie, og i Holbæk bekæmpede mange borgere og familier hinanden og tyskerne med livet som indsats. De fleste passede dog sig selv og fik en hverdag til at gå trods besættelsen.

Byvandringen gør stop ved nogle af de steder, hvor skelsættende begivenheder fandt sted. Hør om sabotagehandlinger rettet mod både de tyske besættere og de danske virksomheder, som hjalp tyskerne, og hør om våbenmodtagelser som gjorde modstanden mulig. 

Byvandringen udgår fra Holbæk kaserne, Kasernevej 43, 4300 Holbæk den 22. april kl. 13.00 og varer til kl. 14.30. Også her er det nødvendigt at købe billet på forhånd via:

vestmuseum.billetexpressen.dk

 

Vue over middelaldergader i Holbæk. Foto: Museum Vestsjælland.

 

Foto: Museum Vestsjælland