Tour de France kommer gennem Holbæk Kommune d. 2. juli 2022, men allerede fredag d. 13. august 2021 tages der forskud på den gule folkefest, når alle børn og unge inviteres til at suse med på BørneTour.

BørneTour er et begyndercykelløb pakket ind i de gule Tour de France-farver. Det er for alle i alderen fra 7- 15 år uanset form, udstyr og ambitionsniveau. Målgruppen er primært børn og unge, der ikke i forvejen er medlem af en cykelklub.

Formand for Udvalget for Kultur og Fritid Ole Hansen glæder sig til, at BørneTour lægger vejen forbi Holbæk Sportsby:

”Vi glæder os meget til at vise cykelsporten, som står stærkt i vores område, frem for kommunens børn og unge. Vi håber derfor, at rigtig mange har lyst til at komme forbi sportsbyen og stifte bekendtskab med cykelløb i begyndervenlige og sikre rammer. Måske vil det kunne vække en interesse for endnu mere cykelsport blandt de deltagende drenge og piger,” fortæller Ole Hansen om arrangementet d. 13. august. I øvrigt samme dag som 4. etape af PostNord Danmark Rundt skydes i gang på Ahlgade i Holbæk.

Hos Holbæk Cykelsport glæder Lars Bang, der er formand for klubben, sig også til at give børn og unge en god oplevelse på den to-hjulede.

“Holbæk Cykelsport glæder sig til at se en masse børn og unge til disse cykel-event. Vi lægger ud med dette MTB event i Holbæk Sportsby. At det er et MTB event betyder, at der køres på grus og i terræn. Så mød op og deltag og få en fantastisk dag med dine børn i cyklingens tegn. Og så vil vi senere lave lignende arrangementer, hvor der køres på asfalt,” fortæller Lars Bang, og tilføjer, at BørneTour ikke handler om at cykle hurtigt eller komme først, men om at få en god og spændende cykeloplevelse.

Alle deltagere i BørneTour modtager en medalje, når løbet er gennemført, og det er gratis at deltage (kræver dog stadig tilmelding).

BørneTour arrangeres af den lokale cykelklub Holbæk Cykelsport, Danmarks Cykle Union, Grand Départ Copenhagen Denmark, ASO og Holbæk Kommune. BørneTour køres over hele landet i mere end 15 byer, og skal være med til at gøre den danske Tour-start til en helt uforglemmelig begivenhed.

Læs mere her

Foto: ABW