Kig med bag murene tirsdag den 25. april kl. 14.30-16.00 til en af landets bedst bevarede eksempler på Bedre Byggeskik-arkitekturen. Holbæk Museum arrangerer besøget i samarbejde med Realdania By & Byg Klubben.

Grosserervillaen på Bakkekammen 40 ligger som kronen på værket i området i Holbæk, der i dag står som arnestedet for bevægelsen Bedre Byggeskik.

Den fredede ejendom fra 1917 regnes for et af periodens og ikke mindst arkitekten Ivar Bentsens hovedværker. Ivar Bentsen var en af de drivende kræfter i arkitekturbevægelsen Bedre Byggeskik, der arbejdede for at højne dansk bygningskultur.

I 2017-2018 restaurerede Realdania By & Byg den mægtige villa, der står utroligt velbevaret med smukke detaljer som Meissen-porcelænsfliser, snedkerskabe, fyldingsdøre og historicistiske malingslag.

Med til ejendommen, som i dag er udlejet til beboelse, hører en garage, staldbygning, vognport og det 5.000 kvadratmeter fredede haveanlæg, der typisk for tiden er anlagt symmetrisk omkring en akse. Huset er normalt ikke åbent for offentligheden.

Program

Arkitekt Dorthe Bendtsen fortæller om Bedre Byggeskik-arkitekturen, som den kommer til udtryk i villaen og om Realdania By & Bygs restaurering. Rundvisningen krydres med anekdoter om dengang i 1917-18, da huset blev bygget til byens grosserer, som flyttede ind på de 600 kvadratmeter med ’herskab & tjenestefolk’.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via: vestmuseum.billetexpressen.dk

Bakkekammen 40. Foto: Realdania By & Byg