Kan man finde kosmisk støv på Jorden? I efterårsferien på Observatoriet kan du træde i meteorit-jægerens fodspor og tage på jagt efter nogle af de mindste stumper fra rummet. Oplev Danmarks største teleskop og gå på opdagelse i naturens forunderlige verden. Observatoriet holder åbent hver dag fra d. 12.-20. oktober kl. 11-17.

Når det bliver aften og mørket sænker sig, bringer Observatoriets formidlere dig tættere på efterårets stjernehimmel. Aftenerne byder på tre forskellige temaer. Det er fra d. 12.-19. oktober kl. 19-22 for voksne og større børn (+10 år).

Jagten på kosmisk støv

Hvert år bliver Jorden ramt af ca. 100.000 tons materiale fra rummet. Det meste er gasser og støv, men der vil også være en del større stumper, som overlever turen ned igennem vores atmosfære. I efterårsferien kan børnefamilier – og andre nysgerrige – tage på jagt efter kosmisk støv og lære om mikrometeoritter. Formidlingsteamansvarlig, Thomas R. Juel, fortæller:

Det kosmiske støv findes overalt omkring os. Det er faktisk så almindeligt, at de fleste slet ikke er klar over det. I efterårsferien går vi på opdagelse efter støvet fra rummet og introducerer gæsterne for et rumeventyr, der venter derhjemme i baghaven.

Alle Observatoriets udstillinger og aktiviteter er åbne. Besøget starter ved foden af bakken og bringer dig helt op til toppen ved kuplerne. Start dit besøg med filmen, hvor Motor-Mille er hoppet i sciencetøjet for at fortælle om observation. Zoom ind på Universet, byg en vulkan i den interaktive sandkasse og sæt naturen under lup. Gå en tur på den 1,4 km lange Planetsti, tag en slapper i en hængekøje og nyd madpakken i det naturskønne område. Se programmet her.

Når efterårets mørke sænker sig

Kom tæt på efterårets stjernehimmel, når Observatoriet holder aftenåbent alle dage fra d. 12.-19. oktober kl. 19-22. Aftenerne byder på forskellige temaer, hvor du kan spotte gaskæmperne, zoome ind på Månen eller få forunderlige fortællinger om himlens stjernebilleder.

Observatoriets formidlere tager dig med på en rejse gennem stjernebilleder og himmelobjekter. Hvis skyerne tillader det, er der stjernekig og observation med og uden udstyr. Ved overskyet kommer stjernehimlen til dig i vores oppustelige planetarium. Se arrangementerne her.

Yderligere information

Observatoriet holder åbent hver dag fra d. 12.-20. oktober kl. 11-17.
Billetpriser: Voksne (+18 år): 125 kr. Børn & unge (4-17 år): 75 kr.

Observatoriet holder åbent hver aften i perioden d. 12.-19. oktober kl. 19-22.
Billetpriser: Voksne (+18 år): 145 kr. Børn & unge (4-17 år): 125 kr.

Billetter kan købes på Observatoriets hjemmeside, www.observatoriet.dk.

Foto: ABW