Hvor kan man bygge nye boliger? Hvor kan erhvervslivet udvikle sig? Hvordan sikrer man balance mellem land og by? Og hvordan løser man klimaudfordringerne?

Det er nogle af de spørgsmål, som en kommuneplan skal besvare. I Holbæk Kommune har Kommunalbestyrelsen nu sendt Kommuneplan 2024 i høring i otte uger.

Kommuneplanen fastsætter retningslinjer for den konkrete planlægning og udgør dermed det overordnede plangrundlag for at udarbejde lokalplaner for blandt andet boliger, erhverv, vindmøller og solceller.

Kommuneplanen skal medvirke til at sikre mulighed for flere arbejdspladser og vækst i befolkningstallet ved blandt andet, at planen udlægger attraktive og velfungerende erhvervs- og boligområder. Desuden skal kommuneplanen medvirke til at nå Holbæk Kommunes klimamålsætning om at reducere CO2 udledningen med 70% i 2030 og CO2-neutralitet i 2050.

Kommuneplan 2024 følger op på Kommunalbestyrelsens Planstrategi fra 2023, der fastsætter de overordnede linjer for den ønskede udvikling gennem de fire temaer: Holbæk som klimakommune, Natur og biodiversitet, Udvikling i by og land og En erhvervsvenlig kommune. Desuden implementerer Kommuneplan 2024 blandt andet Holbæk 2050, Mobilitetsplanen og Arkitekturpolitikken.

Kommuneplanforslaget er i høring til og med torsdag den 10. oktober 2024.

Der bliver afholdt henholdsvis et digitalt og et fysisk borgermøde mandag 9. september.

Læs mere her