Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2024/07/31 til 2024/08/13.

Tyveri af cykel – Jernbaneplads, Holbæk

Kl 14.30 blev det anmeldt, at en mand fra Holbæk havde fået stjålet sin cykel fra stationen. Manden havde dog et sporingsværktøj monteret på cyklen, så han kunne se, at den befandt sig i en lejlighed i Vipperød. Politiet kørte til adressen og kunne tydeligt høre at sporingsværktøjet afgav en lyd inde i lejligheden. Døren var ikke låst og derfor gik politiet ind i lejligheden og hentede cyklen. Der befandt sig ingen personer på stedet, men det vil nu blive undersøgt om nogle af lejlighedens beboere kan knyttes til tyveriet.

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Rosen, Holbæk

kl. 12.50 stoppede en patrulje nærbejtente en bil på Rosen i Holbæk. Manden bag rattet, en 38-årig mand fra Vestegnen, havde ikke et gyldigt kørekort. Han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en tidligere frakendelse, fordi han havde fået for mange klip i kørekortet.

Da det var 3. gang inden for 3 år at den 38-årige kørte uden gyldigt kørekort blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 38-årige accepterede. Bilen blev kørt væk på et fejeblad og senere skal retten bedømme sagen.

Kvinde fik skade under madlavning – Engvang, Holbæk

Søndag kl. 20.15 rykkede en større politistyrke ud til Engvang i Holbæk, hvor en 38-årig kvinde var kommet til skade på grund af snitsår med en kniv. Politiet iværksatte en undersøgelse for at afklare, om hun kunne være blevet udsat for vold. En 37-årige mand som var på stedet blev taget med til afhøring for at afklare sagens omstændigheder.

Da kvinden var blevet skadestuebehandlet, blev hun genafhørt til sagen. Undersøgelser er nu afsluttet, da alt tyder på, at de overfladiske snitsår hun pådrog sig, skete som et uheld under madlavning.

Mand skabte utryghed – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 20.42 anmeldte en borger i Mørkøv, at en mand skabte utryghed i byen, hvor han gik rundt og råbte og skreg. En patrulje kørte rundt i området og ledte efter en utryghedsskabende mand, men fandt ham ikke.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Regstrup – Holbæk

kl. 13.18 stoppede en patrulje en 56-årig mand fra Holbæk, der kørte ad Hovedgaden i Regstrup i en rutinekontrol. En test med alkometeret viste en alt for høj promille, så den 56-årig blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Promillen var så høj, at den 56-årige førerret blev inddraget på sagen. Nu afventer politiet erklæringen på blodprøveanalysen, hvorefter der tages stilling til, hvilke konsekvenser det får for mandens førerret og evt. køretøj.

Unge sigtet for hashsalg – Barsebæk, Holbæk

kl. 16.00 kørte flere betjente til et skovområde vest for Barsebæk i Holbæk, hvor nærpolitiet havde fået tip om, at der blev solgt euforiserende stoffer. Ved Barsebæk mødte de en bilist, som de standsede rutinemæssigt. Bag rattet sad en 19-årig mand fra Holbæk, som blev testet positiv for hash i en narkometertest. På sig havde han 2,53 gram hash, som han erkendte at have købt i skoven for kort tid siden. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve.

En patrulje kørte til skovstykket, hvor de traf tre unge fra Holbæk- en 22-årig mand, en 18-årig kvinde og en 15-årig pige, som opholdt sig nær en bænk. Da de unge så politiet ankomme smed den 22-årige noget fra sig og ville gå fra stedet. Patruljen tilbageholdt de tre personer og fandt tæt ved bænken en taske, der indeholdt, zip-lock poser mindre hashklumper, digitalvægt. På jorden lå flere små poser med hashlogo på, som også viste sig at indeholde hash. De blev senere kontrolvejet til samlet 103 gram hash.

Alle tre blev visiteret. Den 22-årige mand blev fundet i besiddelse af en klump hash i lommen og 2400 kr i kontanter. Den 15-årige havde en halvt røget joint på sig, og en mindre klump hash i tasken og den 18-årige kvinde havde 1,6 gram hash på sig.

De blev alle tre sigtede for at besidde hash med henblik på videresalg. Hash, poser, vægt, og de unges telefoner blev beslaglagt til sagen. Også kontanterne blev beslaglagt, da de formodedes at være udbytte fra narkosalg, men den 22-årige protesterede over dette. Retten skal derfor nu afgøre, om politiets indgreb var i orden.

Politiet orienterede den 15-åriges mor og de sociale myndigheder om sagen. Alle de sigtede kan alle forvente at høre mere i deres sager senere.