Fodboldskolerne i Holbæk har altid været et hit blandt fodboldglade børn og unge, og i år fortsætter traditionen. Tre ud af fire fodboldskoler er allerede udsolgte, og her er med andre ord lagt op til nogle uger fyldt med spændende fodboldoplevelser for masser af børn og unge.

På DGI Fodboldskole bliver den almindelige træning krydret med nye og anderledes øvelser, sjove lege, dyster og masser af fællesskab. Målet er at få et legende element ind i træningen og mange boldberøringer, så deltagerne både har det sjovt og bliver dygtigere til fodbold. Og når man træner fodbold over en hel dag, er der nogle andre muligheder for at fordybe sig, end der er til den almindelige klubtræning.

”Fodboldskolerne giver børnene nogle fantastiske sommerferieoplevelser fyldt med fodbold, smil på læben og nye venner. Børnene mødes på tværs af alder, køn og niveau, men de finder alligevel et stærkt sammenhold, som ofte fortsætter udenfor banen. Det er enormt berigende at opleve,” fortæller fodboldkonsulent i DGI Midt- og Vestsjælland, Christian Pedersen.

Uvurderlige frivillige kræfter giver fodboldglæden videre
Fodboldskolen er sommerens højdepunkt for tusindvis af børn landet over. Men faktisk er den lige så vigtig for de mange trænere, hjælpetrænere og fodboldskoleledere, som lægger frivillige kræfter i at give børnene nogle gode oplevelser og sørge for, at alle kan være med, uanset alder og niveau. Inden skolestart er trænerne på kursus, så de er klædt på til at tage godt i mod, inspirere og skabe et motiverende børnefodboldmiljø.

Foruden dygtiggørelse af trænere via kurser, bistår DGI Midt- og Vestsjælland også landsdelens værtsklubber med alt fra planlægning, tilmelding og betaling til tøj og markedsføringsmaterialer. Trænerne modtager færdige ugeprogrammer med træningsøvelser og sjove indslag til under og efter træning. Materiale, som kan overføres direkte på fodboldbanen eller fungere som inspiration til motiverende børnefodbold.

Sparekassen Sjælland-Fyn er partner på sommerens fodboldskoler
DGI Midt- og Vestsjælland har indgået et partnerskab med Sparekassen Sjælland-Fyn om sommerens fodboldskoler. Med partnerskabet får alle fodboldskoler rekvisitter til brug i løbet af fodboldskolen, og som efterfølgende er klubbens ejendom. Derudover giver partnerskabet mulighed for øget træneruddannelse op til fodboldskolerne. Deltagerne får således opdateret trænere, som er uddannet i børnefodbolden, så der sikres både tryghed, glæde og læring i løbet af fodboldskolen.

Fodboldskolerne i Holbæk – hvor og hvornår?
Holbæk B&I: 1.-5. juli kl. 09:00-14:30, Holbæk Sportsby, Sports Allé 1, 4300 Holbæk
Gislinge Boldklub: 1.-5. juli kl. 09:00-15:00, Gislinge Sportsplads, Kirkevej 1, 4532 Gislinge
Tuse IF: 29. juli – 2. august kl. 09:00-14:30, Tuse Hallen, Tuse Byvej 8, 4300 Holbæk
St. Merløse IF Fodbold: 5.-7. august kl. 09:00-15:00, St. Merløse Idrætsplads, Holbækvej 10, 4370 Store-Merløse

 

Foto: DGI Arkiv, Palle Peter Skov