Holbæk Senior Motion fejrede tirsdag d. 11. juni sit 5-årsjubilæum med en festlig sammenkomst på stadiontribunen i Holbæk Sportsby. En tredjedel af foreningens medlemmer deltog og nød en dag fyldt med taler, fællessang, hornmusik, pølser, øl og sodavand. Der var også særlig hyldest til de mange frivillige, der gør foreningens aktiviteter mulige.

Sundhedscentrets leder, Liselotte Bonde, var gæstetaler og takkede for det gode samarbejde mellem centret og Holbæk Senior Motion. Hun roste foreningen for dens værdier som fællesskab, fornøjelse og det brede udvalg af motionstilbud. Sundhedscentret henviser ofte borgere, der har gennemgået et genoptræningsforløb, til foreningens mange aktiviteter, som spænder fra bob til cirkeltræning, pickleball til bowls, discgolf til svømning, naturtræning til solodans og racketball til fodbold. 

Musikken til fællessangen blev leveret af fire messingblæsere fra Holbæk Byorkester, og trods vejrets luner blev der sunget med stor entusiasme, især på “Du danske sommer.” Formanden for Holbæk Senior Motion, Steen U. Hansen, takkede de mange frivillige i foreningen for deres uundværlige indsats. Da foreningen startede for fem år siden, tilbød den tre aktiviteter og havde 69 medlemmer. I dag tilbyder foreningen ti forskellige aktiviteter og er vokset til 513 medlemmer.

Medlem nr. 500, Dan Haagensen, der meldte sig ind næsten præcis på jubilæumsdagen, blev fejret med en foreningstrøje med sit navn og et stort 500-tal. Dan udtrykte stolt, at han nu kan vise sin trøje frem til sine børnebørn, der selv har fodboldtrøjer med deres navne på. 

Det var en dag, der ikke kun fejrede fem års succes, men også markerede en lys fremtid for Holbæk Senior Motion. Foreningens engagement i at fremme sundhed, fællesskab og glæde blandt ældre borgere i Holbæk er et forbillede for lignende initiativer i hele landet.


Foto: Margit Hansen