Valgplakaterne og de strips eller snore, der er anvendt til at hænge dem op med, skal være taget ned igen senest mandag den 17. juni (8 dage efter valgdagen) ved døgnets afslutning. 

Ser du en plakat som hænger ulovligt? Det går nemmest og hurtigst hvis du selv kontakter den plakatansvarlige direkte. Deres kontaktoplysninger skal stå i et af hjørnerne på plakaten.

Benyt evt. kommunens funktion Giv-et-praj hvis du ser en valgplakat, der ikke overholder reglerne. Tilføj meget gerne et foto af plakaten i dit praj, da det vil lette sagsbehandlingen. Gå til giv-et-praj-her

Hvis plakaterne hænger ulovligt, men ikke til umiddelbar fare for trafiksikkerheden, vil kontaktpersonen modtage et påbud.

Hænger plakaterne fortsat ikke efter reglerne 24 timer efter påbuddet, bliver plakaterne taget ned af kommunen på kontaktpersonens regning. Nedtagningsprisen er på 350 kr. pr. plakat. Plakater, der er nedtaget eller opsamlet af kommunen vil kunne afhentes efter nærmere aftale i ind til 6 måneder efter nedtagning.

Du kan læse meget mere om reglerne for ophængning her