Diabetesforeningens protektor, Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, bruger Verdens Diabetesdag den 14. november på at besøge sygehusene i Holbæk og Nykøbing Falster for at høre om behandlingen af diabetes i Region Sjælland og mødes med børn og voksne patienter.
Hvilke udfordringer giver diabetes i hverdagen for børn og voksne? Hvordan kan sundhedssystemet og frivillige fra Diabetesforeningen inspirere hinanden? Hvordan bliver indsatsen for de flere end 40.000 sjællændere, der lever med diabetes, når det kommende Steno Diabetes Center Sjælland bliver en realitet?
Det er nogle af de spørgsmål, Diabetesforeningens protektor H.K.H. Prins Joachim kan blive klogere på, når han onsdag den 14. november besøger to sygehuse i Region Sjælland. Det kongelige besøg finder sted netop på FN-mærkedagen Verdens Diabetesdag, hvor der verden over sættes fokus på diabetes og den kroniske sygdoms alvorlige konsekvenser.
På besøget vil H.K.H. Prins Joachim mødes med behandlere, eksperter og ikke mindst børn og voksne, der lever med diabetes. Prins Joachim ledsages på dagens besøg af blandt andre regionsrådsformand Heino Knudsen, Centerdirektør for Steno Diabetes Center Sjælland, professor Lise Tarnow, Diabetesforeningens administrerende direktør (konst.) Peer Stensbro og formand Truels Schultz.
Truels Schultz siger:
– Det er afgørende for mennesker med diabetes, at de får en sammenhængende behandling. På Holbæk Sygehus sker det blandt andet med en tværfaglig kontrol, det såkaldte ”samme dag under samme tag”-tilbud. På Nykøbing Falster Sygehus får familier med et barn med diabetes en individuelt tilpasset støtte. Begge sjællandske sygehuse illustrerer, hvordan diabetes kræver en målrettet indsats uanset om man er barn, voksen eller pårørende.
Heino Knudsen siger:
– Vores vision for Steno Diabetes Center Sjælland er at øge livslængen og forbedre livskvaliteten for alle personer med diabetes. Uanset hvor de bor, og hvem de er. Derfor skal vi have gode, nære tilbud om kontrol og behandling i hele regionen. Vi har også et særligt fokus på at finde nye veje til at forebygge diabetes og invaliderende følger af diabetes blandt særligt sårbare menneske som psykisk syge og socialt udsatte.