Traditionen tro byder Sjællands Teater indenfor (eller rettere udenfor), når der er premiere på årets sommerfarce i Holbæk Museumsgård onsdag d. 9. august 2023.

DRACULA OG DET STOR BLODBANK-GEBYR er en skør og skæv udgave af Bram Stokers klassiske historie om den mest berømte af alle vampyrer.

Året er 1885 i Transaktionien, hvor den grufulde og kisteglade Grev Dracula bor på sit dystre og mørklagte slot. Herfra driver han den lokale blodbank, der er berygtet for blodtørst, grådighed – og ikke mindst tårnhøje gebyrer. Alligevel sætter Dracula hugtænderne i flere og flere kunder ved hjælp af arbejdsmetoder, der bestemt ikke tåler sollys!

Heldigvis beslutter Abraham Van Helse, der både er veganer og hvidløgsentusiast, at forsøge at sætte en stopper for Grev Draculas drabelige affærer.

Det udvikler sig til en blodig grinebider af en historie, hvor de to herrer møder et væld af spøjse personer på deres vanvittige vej, bl.a. selvfølgelig Jonathan Harker og hans elskede Lucy samt hendes forældre, et par lokale stuepiger og betjente samt mange flere.

Der er garanti for et godt grin – hele vejen til (blod)banken – hvis man tør…!

Dygtige folk på og bag scenen

Det er et hold dygtige skuespillere, der indtager scenen i Holbæks historiske og (u)hyggelige museumsgård. De kan både tale og synge, så folk på bageste række får det hele med – uden forstærket lyd, og de kan skabe magi på scenen, når de fx skal bære rundt på nogle af kulisserne, når der skal bruges vinduer, døre eller vejbomme.

Den ”håndholdte” scenografi er skabt af Kirsten Brink, der er specialist i at få mest muligt ud af en af Danmarks mindste scener. Og som sædvanlig, vil der være gemt et par overraskelser, som publikum kan glæde sig til.

DRACULA OG DET STORE BLODBANK-GEBYR er skrevet af Rasmus Krogsgaard, der er en erfaren revy-kunstner både på og bag scenen. Rasmus Krogsgaard glæder sig til at se den færdige forestilling, og han er spændt på resultatet, fordi han har givet instruktør og skuespillere frie tøjler til at fortolke manuskriptet.

Joy-Maria Frederiksen er instruktør på årets sommerfarce for femte gang, og Lars Fjeldmose styrer de musikalske løjer for syvende gang som kapelmester – i år med endnu flere nykomponerede sange end tidligere.

I de mange roller ses Pernille Schrøder, Maria la Cour, Christian Damsgaard og Brian Kristensen samt et ensemble, der udgøres af de dygtige elever fra Holbæk Drama Colleges 3. årgang og Nanna Langtved, der også fungerer som dansekaptajn.

Pernille Schrøder er med for første gang i Museumsgården, og hun glæder sig meget. Et af hendes store ønsker har været at få lov til at spille en ungmø – om det går i opfyldelse, må publikum glæde sig til selv at finde ud af.

Maria la Cour, der har medvirket i en del forestillinger hos Sjællands Teater, skal for første gang prøve kræfter med udendørs teater. Hun skal bl.a. spille rollen som den unge, smukke influencer Lucy.

Christian Damsgaard medvirker i årets sommerfarce for tredje gang, og glæder sig igen i år til at stå på scenen sammen med Brian Kristensen, der er Sjællands Teaters ukronede farce-konge.

Brian Kristensen glæder sig også, og siger om årets forestilling:

”Rasmus Krogsgaards manuskript er helt utroligt sjovt, og for mig er det altid noget særligt at spille udendørs teater, især i Holbæk Museumsgård, hvor man virkelig er tæt på publikum. Det giver en særlig kontakt, og jeg glæder mig hvert år over at kunne give folk en oplevelse med en forestilling, man kan grine af sammen, og tale om, når mørket sænker sig i de hyggelige omgivelser.”

Fokus på bæredygtighed

Både i forberedelsesprocessen, byggeprocessen og ved premieren er der tænkt bæredygtighed ind i produktionen. Grundscenen og kapelmesterens hus bliver genbrugt år for år, kostumerne bliver designet ud fra, hvad der i forvejen findes på Sjællands Teaters kostumelager og til premieren får alle medvirkende overrakt Skovbeviser fra Den Danske Naturfond, som arbejder på at gøre Danmark grønnere.

Både scenografi og kostumer bliver selvfølgelig opdateret og transformeret, så de passer fuldt ud til den nye historie – med både hugtænder og dansende hvidløg.

Læs mere og bestil billetter på www.sjællandsteater.dk