Omkring 250 borgere var mødt op til et vellykket borgermøde i Holbæk for at høre mere om Viggohaven, som er det 6. boligfællesskab i rækken, som ejendomsudvikler Tetris A/S bygger sammen med entreprenør Rasmus Friis. Der er tale om 62 nye moderne lejeboliger med udlejningsstart først i det nye år, som står klar til indflytning sensommeren 2023.

Fokus på fællesskabet Spørgelysten var stor hos de mange fremmødte, som blev klogere på hvad der forventes af beboerne i et vellykket boligfællesskab. Samtidigt fik de fremmødte et indblik i de mange muligheder og faciliteter som boligfællesskabet byder på i form af værksted, orangeri, bibliotek, urtehave, fælleskøkken, petanquebane og ikke mindst den store grønne atriumhave, som danner rammen om det gode naboskab og de mange fællesskaber opdelt i individuelle zoner.

Ønske om at komme tættere på børn og børnebørn Størstedelen af de fremmødte havde på nuværende tidspunkt et hus de skulle have solgt, men drømte om en nemmere hverdag i en vedligeholdelsesfri bolig uden at skulle tænke på at slå en stor græsplæne eller rense tagrender. Andre var rejst helt fra både Århus og Viborg fordi de havde børn og børnebørn i København, som de gerne ville tættere på.

”Jeg savner mere fællesskab og at komme tættere på mine børn og børnebørn i København. Derfor har jeg taget turen herover i dag fra Århus, da min datter gjorde mig opmærksom på muligheden for at bo i et boligfællesskab med andre voksne mennesker og samtidig være tæt på familien. Det vil jeg rigtig gerne.” Citat: Kvindelig deltager på borgermødet fra Århusområdet.

Bæredygtigt byggeri Alle boliger er 2 eller 3-værelses lejeboliger med egen have eller altan, så der også er plads til at dyrke privatlivets fred og efter behov vælge fællesskabet til og fra. Når Viggohaven står færdig, bliver Christianhaven efterfølgende bygget, som er placeret på nabogrunden også i Holbæk på Rønnebærvænget. Alle boliger er bygget i træ og har et meget lavt CO2 aftryk, da brugen af beton er mindsket væsentligt i byggeriet.

Pressefoto