Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2022/05/03 til 2022/05/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro og uorden ved cykelstativer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 22.00 fik politiet et par henvendelse om uro og uorden i området foran Holbæk togstation, hvor en gruppe unge var forsamlet og skabte utryghed. Især en af dem var truende over for de øvrige, ligesom manden også havde lavet uorden og måske sparket på de henstillede cykler ved cykelparkeringen.

En hundepatrulje var hurtigt fremme og fik kontakt til en påvirket, 26-årig mand fra Vipperød, som blev frihedsberøvet for at få skabt ro i området og med henblik på afrusning, idet politiet mistænkte ham for at være påvirket af narkotika.

Ved visitationen efter frihedsberøvelsen fandt politiet ham i besiddelse af ca. et gram hash, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Efter et lægetilsyn blev den 26-årige anbragt i detentionen til afrusning frem til tidligt tirsdag morgen, hvor han blev løsladt. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af den ulovlige hashbesiddelse.

Grundlovsforhør – Vold i toget – Nykøbingvej, Holbæk

En nu 29-årig mand fra Østjylland bliver tirsdag kl. 12.00 fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som mistænkt i en sag om vold i toget mellem Holbæk og Nykøbing Sj. søndag den 18. juli 2021 kl. ca. 23.40, hvor han sammen med en dengang 17-årig ung mand overfaldt to piger. To passagerer kom pigerne til undsætning, men passagererne blev efterfølgende også overfaldet af de to voldelige mænd.

Den 29-årige blev via efterforskning identificeret og efterlyst som mistænkt i sagen, idet hverken Midt- og Vestsjællands Politi eller Østjyllands Politi umiddelbart kunne finde ham. Natten til i dag tirsdag bragte han sig selv i Østjyllands Politis søgelys og blev anholdt på grund af efterlysningen i denne sag.

Tidligere i denne sag blev den 17-årige i oktober 2021 idømt fire måneders fængsel og betinget udvisning for vold mod den ene af pigerne og de to passagerer. De overfaldne pådrog sig mindre fysiske skader ved volden.

Brand ved komfur – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 07.19 kørte politi og brandvæsen til brand ved et komfur i en institution på Vandtårnsvej i Holbæk, hvor der havde været ild i en em-hætte. Personalet havde lagt brandtæpper på, hvilket havde slukket ilden. Alle børn og voksne var kommet ud af bygningen, men der havde kun minimal røgudvikling, så efter en udluftning kunne alle komme tilbage i bygningen. Ingen kom noget til.

Politiets brandefterforskere undersøgte stedet, hvor en el-kedel i plastic havde stået halvt på kogepladen, som ved en fejl var blevet tændt på en af drejeknapperne. Arbejdstilsynet blev orienteret om branden, og myndighederne skal sammen afklare, om der er sket brud på nogen regler i forbindelse med branden.

Brandundersøgelse – Vandtårnsvej, Holbæk

Kl. 15.10 fik politiet flere henvendelser om affyring af fyrværkeri i området ved den gamle svømmehal.En patrulje kørte til området, hvor politiet kunne konstatere, at der havde været ild i en bunke skrald. Brandvæsnet var på stedet og skulle foretage efterslukning med skum. Der var ikke sket skade på nogen fast ejendom, og der var ikke umiddelbart klart, hvordan branden kunne være opstået, ligesom politiet heller ikke fandt nogen, der kunne drages til ansvar herfor.

Kl. 16.13 fik brandvæsnet og politiet en ny anmeldelse om, at der var brand tæt på en ejendom. Der var nu brand i nogle visne blade og lidt af den bunke skrald, som der tidligere havde været ild i.

Politiet foretog igen en undersøgelse for at finde brandårsagen og nogle personer, der måske kunne drages til ansvar herfor. En hundepatrulje deltog i undersøgelserne og fandt bl.a. noget affyret fyrværkeri, som blev sikret til nærmere undersøgelse i et forsøg på at finde frem til nogen ansvarlige for de mindre brande i området.

Narko-/spirituskørsel – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 21.55 anholdt og sigtede politiet en 34-årig mand fra Holbæk for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Brand i bil – Tåstruphøj, Holbæk

Kl. 23.14 slog en 50-årig mand fra Holbæk som bilejer alarm til brandvæsnet, da der kom røg ud fra instrumentpanelet i hans bil, som han kort forinden havde parkeret på Tåstruphøj. Han havde været væk i nogle få minutter og opdagede røgen, da han kom tilbage til bilen.

Der var intet mistænkeligt omkring bilen, som ikke var blevet udsat for noget, mens bilejeren havde været væk. Brandvæsnet fik slukket branden i bilen, men politiet vurderede, at der ikke var foregået noget strafbart i forbindelse med brandens opståen. Det var med stor sandsynlighed en eller anden form for teknisk fejl i køretøj. Ingen kom til skade ved bilbranden.

Påvirket bilist – Holbækvej, Kalundborg

Kl 07.02 standsede en politipatrulje en personbil og testede føreren for at se, om han skulle være påvirket af stoffer. Narkotesten var positiv over for cannabis, og føreren, en 31-årig mand fra Kalundborg, blev derfor anholdt og taget med til sygehuset i Slagelse for udtagning af blodprøve.

Brand – Peder Billesvej, Holbæk

Kl. 20.50 kørte brandvæsnet sammen med politiet til brand i container op ad husmur ved badmintonhallen i Holbæk. Containeren udbrændte og der er umiddelbart ikke nogle spor af, hvordan branden skulle være opstået. En tilkaldt hundepatrulje forsøgte at gå spor i området efter eventuelle gerningsmænd, men uden resultat. Politiet arbejder nu videre med sagen for at klarlægge, hvad der er skyld i branden.

Narkokørsel mv. – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 08.35 standsede politiet en 32-årig mand fra Jyderup med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, da han kom kørende på en lille 30-knallert ad Holbækvej. Politiet kunne kort efter mistænke ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel på knallerten.

Ved visitationen efter anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af seks gram hash, et gram speed og en joint, hvorfor politiet besluttede også at foretage en ransagning af den 32-åriges bopæl. Her fandt politiet yderligere 36,5 gram speed og tre gram skunk, som sammen med stoffer på den 32-åriges selv blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 32-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse og inden sin løsladelse afhørt i anledning af sigtelserne mod ham. Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, vil han høre nærmere fra politiet.

Glemt pande årsag til brand – Vandværksbakken, Jyderup – Holbæk

Kl. 18.20 havde en 76-årig mand fra Jyderup slået alarm til brandvæsnet, fordi der var gået ild i emhætten over komfuret, hvor han havde glemt en stegepande. Brandvæsnet gik kort efter i gang med slukningen af branden, der fra emhætten havde bredt videre op mod taget på rækkehuset.

Beboeren var kommet uskadt ud fra boligen og kunne oplyse, at han på komfuret havde tændt for en stegepande med olie. Han var blevet forstyrret af et telefonopkald, så han havde ikke haft sin opmærksomhed rettet mod køkkenet, hvor emhætten var blevet antændt.
Politiet sigtede den 76-årige for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af den manglende opmærksomhed ved noget, der kunne medføre en ildebrand. Han kan nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Humanitær eftersøgning – Holbæk

Kl. 22.34 fik politiet en henvendelse fra hjemmeplejen om, at en 82-årig mand fra Holbæk ikke var til stede på sin bopæl som forventet, idet han havde været forsvundet siden tidligere på aftenen.

Flere familiemedlemmer havde i løbet af aftenen været i gang med at lede efter den savnede mand, der har besvær med at finde rundt og ikke husker så godt.
Politiet iværksatte herefter en humanitær eftersøgning efter den savnede 82-årige mand, der blev meldt savnet hos forskellige trafikselskaber og lokale taxa-vognmænd. Familien havde tillige efterlyst ham via de sociale medier, hvilket betød, at politiet først på natten fik oplysninger om, at den savnede måske var set på Københavns Hovedbanegård tidligere på aftenen.

Den savnede kunne derfor formodes at søge mod sin tidligere bopæl i Nordsjælland, hvorfor Nordsjællands Politi nu også blev involveret i eftersøgningen af den 82-årige. Han blev tillige efterlyst via politiets Twitter-konto med foto, ligesom politiet fik yderligere oplysninger fra DSB om, at den savnede kunne være taget med toget til Nordsjælland.
Familien til den 82-årige ledte i området omkring Kystbanen-togstrækningen, ligesom de lokale taxa-vognmænd i Nordsjælland blev informeret om den savnede mand.

Først kl. ca. 05.45 bemærkede en hundelufter den savnede mand i Rungsted-området, hvorefter han i god behold straks blev genforenet med sin familie. Politiet kunne dermed afslutte den humanitære eftersøgning.

Narkokørsel uden førerret – Lundemarksvej, Holbæk

Kl. 02.31 anholdt og sigtede politiet en 20-årig kvinde fra Tølløse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som hun i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi hun ikke havde erhvervet sig et kørekort.

Da hun blev skønnet påvirket af narkotika, fik hun udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse. Hun hører nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Grundlovsforhør – Vold – Vestergade, Holbæk

En 18-årig mand fra Holbæk bliver kl. 11.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor han vil blive sigtet for i forening med en 19-årig mand samt endnu en p.t. ukendt gerningsmand at have forøvet grov vold med slag og spark mod en 16-årig ung mand i Vestergade, Holbæk, den 11. februar 2022 kl. ca. 14.25. Den 16-årige pådrog sig bl.a. brud på sit ene ben som følge af volden.

Den 19-årige blev den 27. april 2022 fremstillet i grundlovsforhør i samme sag, hvori han blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 24. maj 2022. Dette retsmøde blev afholdt for lukkede døre.

Anklagemyndigheden vil begære dagens grundlovsforhør med den 18-årige afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Utryghedsskabende kvinde – Store Merløse – Holbæk

Kl. 09.27 rykkede politiet ud til en adresse i den nordlige del af Store Merløse-området, idet en kvinden var årsag til utryghed hos andre familiemedlemmer.
På stedet fik politiet kontakt til en 45-årig kvinde fra Store-Merløse, som både var udadreagerende og opfarende, ligesom hun var påvirket af alkohol.
Politiet vurderede, at eneste mulighed for at få skabt ro på stedet var at frihedsberøve hende. Den 45-årige kvinde blev efter et lægetilsyn anbragt nogle timer i detentionen på politistationen i Roskilde, inden hun blev løsladt i løbet af eftermiddagen.
Ingen havde lidt fysisk overlast på grund af kvindens adfærd, ligesom hun heller ikke blev sigtet for noget trods skiftende humør under kontakten med politiet.

Skrottyve afsløret – Springstrup, Holbæk

Kl. 19.55 fik politiet en anmeldelse om, at et fremmed køretøj var kørt ind på en ejendom, hvor to mænd nu stjal noget skrotmetal. De to mænd og deres køretøj havde afsløret sig selv på noget videoovervågning, som fik ejeren til at kontakte politiet, inden han selv kørte til Springstrup.
Politiet fik på stedet kontakt til ejeren, der med sin bil havde forhindret det fremmede køretøj med svenske nummerplader i at forlade området. På stedet var også to mænd på 25 og 40 år fra Rumænien, som blev anholdt i forbindelse med sigtelse for tyveri af skrotmetal til en ringe værdi. Skrotmetallet blev læsset af den svenske bil og overladt i ejerens varetægt igen.

De to mænd blev afhørt til sagen og derefter løsladt, da politiet og anklagemyndigheden ud fra omstændighederne ved tyveriet vurderede, at der ikke var grundlag for at varetægtsfængsle de to mænd.

De to rumænere blev løsladt efter afsluttet efterforskning og afhøring til sagen, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når tyverisagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Lyngvej, Jyderup – Holbæk

Kl 13.19 blev der sendt en patrulje til et færdselsuheld, hvor en personbil havde påkørt en lygtepæl, et el-skab og derefter to andre biler. Den 68-årige mand fra Vestsjælland var umiddelbart efter uheldet bevidstløs, men i live og blev kørt til sygehuset. Der blev tilkaldt bilinspektør og det skal nu undersøges, om manden evt kan have fået et ildebefindende forud for uheldet.

Lokalbetjente tog hashhandler – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 20.05 kørte to lokalbetjente patrulje i Holbæk midtby, hvor de bemærkede en knallertfører, som vakte deres opmærksomhed. Han kørte usikkert i den forkerte vejbane i krydset Smedelundsgade/Kastanievej. Knallertføreren viste sig at være en 46-årig mand fra Holbæk, som blev fundet i besiddelse af 22,6 gram hash, som han opbevarede i en plastbøtte sammen med en del pølsemandsposer og en digitalvægt. Det gav betjentene mistanke om, at han havde til hensigt at sælge hashen. Han havde også en lille kniv med en bladlængde på 8,5 cm blad. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Den 46-årige blev desuden sigtet for at overtræde knivloven, da det at skære hash ud ikke anses som et anerkendelsesværdigt formål til at bære kniven på gaden.

Betjentene ransagede efterfølgende den 46-åriges lejlighed i Holbæk, hvor de fandt yderligere 69,5 gram hash. Han erkendte at have besiddet hashen, men nægtede at have til hensigt at sælge hash. Hashen og kniven blev beslaglagt med henblik på destruktion. Den 46-årige kan forvente at høre mere i sin sag, når den skal afgøres.

Bilist kørte uden kørekort to gange i træk – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 20.50 stoppede lokalbetjentene fra Holbæk en 58-årig mand fra Sverige på Nykøbingvej i Holbæk, som kørte uden gyldigt kørekort, da hans førerret er blevet inddraget i en sag om spirituskørsel med høj promille. Han blev sigtet for kørsel uden førerret, og formanet om ikke at køre videre.

Det tog føreren dog ikke så alvorligt, for da patruljen kort efter kørte forbi stedet igen mødte de atter den 58-årige på hjul. Han blev igen sigtet for kørsel uden førerret. Bilen havde den 58-årige lånt af en mand fra Holbæk, som betjentene kontaktede og sigtede for at låne sin bil ud til en person uden kørekort. Ejeren fik udleveret nøglen til bilen for at forhindre, at den 58-årige ikke kørte igen. Både bilejer og bilist blev vejledt om risikoen for, at politiet beslaglagde bilen, hvis han kørte gentagne gange uden kørekort.

Brand i biler – Skyttens Vej, Holbæk

Kl. 04.22 kom et alarmopkald om brand i bil ved en autoforhandler på Skyttens Vej i Holbæk. Da beredskabet kom frem havde branden spredt sig til yderligere to biler, men brandvæsnet fik branden under kontrol før den spredte sig yderligere. To biler fik varmeskader og tre biler udbrændte. Ingen personer kom noget til. Politiet optog en rapport om branden, som nu skal undersøges nærmere for at forsøge at afklare brandårsagen.

Mand utilfreds med politiets kontrol – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 17.20 foretog politiet en fodpatrulje i området omkring Holbæk station og bemærkede herunder en mand, der hurtigt gik væk, da han fik øje på politiet. Betjentene fik dog kontakt til manden, som viste sig at være en 25-årig mand fra Korsør. Han fremstod nervøst, og der var en lugt af cannabis fra ham.

Ved en nærmere kontrol fandt politiet muligvis årsagen, idet den 25-årige var i besiddelse af fire gram hash. Hashen blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den 25-årige var under hele politiets kontakt til ham så højtråbende og skrigende, at politiet tillige sigtede ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for forstyrrelse af den offentlige ro og orden. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser.

Lov om euforiserende stoffer – Dampmøllevej, Holbæk

Kl. 20.49 kørte en patrulje til en forladt bygning ved en større parkeringsplads ved Holbæk station, idet unge måske opholdt sig i bygningen. Politiet traf på stedet i seks unge i alderen 14-16 år fra flere forskellige byer i Holbæk Kommune

De unge blev kontrolleret nærmere i forhold til formålet med ophold på stedet, og herunder fandt politiet en 15-årig pige fra Holbæk i besiddelse af et gram hash. Kort efter fandt politiet en 16-årig dreng fra Holbæk i besiddelse af ikke mindre end 92 gram hash, der var fordelt i mindre portioner i såkaldte pølsemandsposer, samt en digital vægt.

Den 16-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med efterforskningen, hvorunder politiet ransagede hans bopæl uden at finde yderligere euforiserende stoffer. Politiet beslaglagde ud over hashen og digitalvægten også hans telefon til nærmere undersøgelse for eventuelle oplysninger i forbindelse med mulig salg af hash.

Den 16-årige blev løsladt senere på aftenen efter afhøring til sagen, som de sociale myndighederne også blev underrettet om. De sociale myndigheder fik også en underretning om de øvrige unges tilstedeværelse i bygningen og omstændighederne herved. De sigtede unge vil i nærmeste fremtid høre nærmere fra politiet, når sagerne mod de to skal afgøres.

Flere anmeldelser om uro og uorden – Holbæk

Kl. 14.23 fik politiet den første henvendelse om uro og muligt slagsmål på Jernbanevej ud for et værtshus, idet en gruppe på ca. 10 personer måske var at ryge i totterne på hinanden.
Flere patruljer blev sendt til området for at lede efter de involverede personer, som var forsvundet fra Jernbanevej.

Kl. 14.28 kom endnu en anmeldelse om, at persongalleriet fra Jernbanevej havde delt sig i to mindre grupper, hvoraf den ene skulle være løbet i retning mod Ahlgade. I denne gruppe kunne nogle være i besiddelse af noget, der kunne ligne slagvåben og knive.
Med baggrund i den seneste anmeldelse blev eftersøgningen efter relevante personer udvidet til større dele af Holbæk by, og herunder bemærkede en patrulje kl. ca. 14.43, at nogle unge løb væk fra politiet og tværs over jernbanesporene ved Holbæk station.

Den observation medførte en henvendelse fra politiet til DSB med en anmodning om at standse togtrafikken, der af sikkerhedsmæssige årsager blev standset i knap ti minutter.

Eftersøgningen efter personer, der kunne have haft en rolle i den anmeldte uro i byen, blev indstillet kl. ca. 15.00, idet politiet ikke havde fundet hverken slagvåben eller knive efterladt i de områder, hvor grupperne var set.

Politiet foretog dog efterfølgende en præventiv patruljering i Holbæk med flere patruljer.

Kl. 19.29 fik politiet endnu en anmeldelse om, at et par grupper var ved at ryge i totterne på hinanden i Vestergade, Holbæk.

Igen rykkede politiet ud med flere patruljer og fik ved patruljering i flere dele af Holbæk by kontakt med flere personer, der ikke direkte kunne relateres til at have været en del af de modtagne anmeldelser om uro i området tæt ved Holbæk station.

Ingen af de trufne blev hverken anholdt eller sigtet for noget, men politiet vil forsøge ud fra den identificerede personkreds at finde ud af årsagen og motivet til den utryghedsskabende adfærd i byen i løbet af eftermiddag og aftenen.

Brand i skur – Jeppes Torp, Tjebberup, Holbæk

Kl. 16.01 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur ved en bebyggelse, hvorfra beboerne var kommet ud.

Det viste sig, at branden var startet i et skur og havde bredt sig lidt til en busk. I skuret havde flere elektriske apparater været sat til opladning i samme stikkontakt, hvilket måske kunne være årsagen til brandens opståen.

Da der skete minimal materiel skade, og ingen personer var kommet noget til, foretog politiet sig ikke yderligere i sagen ud fra de konkrete omstændigheder ved brandens opståen.

Narkokørsel – Anders Larsensvej, Holbæk

Kl. 20.39 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, efter at politiet havde standset hans personbil som et led i en rutinemæssig kontrol i anledning af den tidligere anmeldte uro i Holbæk by.
Den 18-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spiritus-/narkokørsel – Havnevej, Holbæk

Kl. 01.20 anholdt og sigtede politiet en 25-årig kvinde fra Polen, men med arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, for spiritus- og narkokørsel i en dansk registreret personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Når analyseerklæringerne foreligger, vil hun høre nærmere fra politiet om sagens afgørelse.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 05.53 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, da han i en personbil kørte i østlig retning ad Holbækmotorvejen ved Holbæk.

Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvilket han var overbevist om, at der ikke kunne findes i hans blod. Han vil således høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Tricktyveri – Skarridsøgade, Jyderup

Kl. 15.10 anmeldte en 67-årig mand fra Snertinge, at han omtrent en time tidligere under ophold ved en pengeautomat i Skarridsøgade, Jyderup, var blevet kontaktet af to fremmed mænd. De havde talt til den 67-årige på et sprog, som han ikke forstod, samtidig med at mændene fremviste en mobiltelefon med et kort på.

Den 67-årige fik i forbindelse med de to mænds henvendelse afledt sin opmærksomhed mod sin taske, hvorfra en pung med bl.a. betalingskort og kontanter ubemærket blev stjålet. De stjålne betalingskort blev straks spærret, da anmelderen opdagede tyveriet af pungen.

De to fremmede mænd blev beskrevet som 30-40 år gamle og iført mørkt tøj. Den ene havde skæg.

Politiet har nu optaget rapport om tricktyveri og vil i den forbindelse gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket de to mænd i Jyderup-området torsdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, så de to mistænkte måske kan blive identificeret.

Indbrud i perioden

Østre Vej, Gislinge
Løvenborg Allé, Regstrup

Foto: ABW