Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/10/14 til 2021/10/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Musik til ulempe – Stationsvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 23.40 fik politiet en anmeldelse om, at flere unge under ophold på Gislinge station spillede høj musik fra en medbragt soundboks. En patrulje kørte til stedet, men både de unge var forsvundet, og musikken fra den medbragte soundboks var ikke længere at høre i byen.

Mand overfaldet / narkobesiddelse / uro og uorden mv. – Holbæk

Kl. 16.12 fik politiet en anmeldelse om, at en mand få minutter tidligere var blevet overfaldet midt på gaden på Rosen, Holbæk.
Politiet fik på stedet kontakt til en 29-årig mand fra Holbæk, som var lettere forslået efter overfaldet, ligesom politiet også fik kontakt til nogle vidner. Herefter blev det klarlagt, at to mænd var sprunget ud af en sort personbil og havde overfaldet en 29-årig mand, mens en tredje mand også med relation til bilen observerede. Efter overfaldet flygtede de mistænkte i den sorte bil, hvis nummerplade vidner aflæste og videregav oplysningerne til politiet.
Senere fandt politiet bilen efterladt i Ladegårdsparken, men uden personer i. En større eftersøgning med flere patruljer, herunder hundepatruljer, blev iværksat i beboelsesområdet i et forsøg på at få identificeret en eller flere af overfaldsmændene. En hundepatrulje bemærkede herunder en mand hastigt løbe væk for at gemme sig i et buskads. Politihunden havde dog ikke besvær med at finde manden, som var en 19-årig mand fra Holbæk. Da han var i besiddelse af knap 76 gram hash, en digitalvægt og et mindre kontantbeløb, blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Ved en ransagning på hans bopæl fandt politiet ikke yderligere effekter af politimæssig interesse, hvorefter han blev løsladt.
Under politiets arbejde i beboelsesområdet gav en mand anledning til uro ved at blande sig i diverse politiforretninger, som var uvedkommende for en 33-årig mand fra Holbæk. Til sidst måtte politiet frihedsberøve ham for at få arbejdsro i området, og hans adfærd medførte tillige en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt først på aftenen efter ca. tre timers ophold hos politiet.
Hele efterforskningen medførte en forøget politimæssig tilstedeværelse i beboelsesområdet i både efterforskningsøjemed, men også i præventiv og tryghedsskabende tilstedeværelse fra politiets side. Ingen er endnu blev sigtet for overfaldet på den 29-årige mand, men efterforskningen fortsætter i et forsøg på at få de mistænkte identificeret.
Politiet vil gerne i forbindelse med personer, der enten har bemærket overfaldet i Rosen, Holbæk, eller som har set den sorte personbil, der som flugtbil blev forladt og efterladt i Ladegårdsparken efter overfaldet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud på bibliotek – Nygade, Holbæk

Kl. 02.30 fik politiet en anmeldelse om, at der var blevet begået et indbrud på biblioteket. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at en rude i en dør var blevet knust, så det var muligt at lukke døren op. En alarm var blevet aktiveret kl. 02.02, efter at tre ophængte malerier var blevet stjålet fra bibliotekets lokaler. Politiet undersøgte stedet for eventuelle spor, ligesom politiet senere vil kigge nærmere på eventuel overvågning i et forsøg på at identificere indbrudstyven.
Indbruddet skal måske ses i sammenhæng med et tyveri af endnu et maleri fra samme bibliotek. Politiet fik en anmeldelse herom fredag i sidste uge, hvor en tyv måske kan have stjålet maleriet i åbningstiden. Denne anmeldelse indgår også i efterforskningen af tyverier af nu i alt fire malerier fra biblioteket.
Politiet hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området ved biblioteket omkring kl. 02.00 i nat. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel (“vanvidskørsel”) – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 10.51 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Tølløse for spirituskørsel i en personbil ad bl.a. Stenhusvej. Forinden havde politiet fået en henvendelse om usikker og slingrende kørsel i Vipperød-området, og anmelderen havde fulgt efter og observeret mod bilisten, indtil politiet kunne foretage anholdelsen af ham på Stenhusvej. Den 44-årige havde ikke forårsaget nogen ulykker undervejs frem til anholdelsesstedet.
Bilisten deltog i en vejledende alkometertest, der gav politiet grundlag til at formode, at analyseresultatet af en udtaget blodprøve ville give et resultat over to promille. Spirituskørslen ville således falde ind under sagerne om såkaldt vanvidskørsel, så grundlaget for politiet at beslaglægge den 44-åriges bil ville være til stede. Et bugseringskøretøj blev tilkaldt til borttransport af personbilen, mens den 44-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol inden løsladelsen.
Når blodprøven er analyseret, vil han høre nærmere fra politiet om sagens videre gang, herunder om den endelige konfiskation af personbilen ved et retsmøde, som han bliver indkaldt til.

Røg fra villa – Åmosevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 23.13 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en alarmmelding om røg, der trængte ud fra et hus. Ved politiets ankomst havde beboerne selv forladt huset, hvor der ikke var nogen ildebrand. Vinduerne var åbne i forbindelse med en udluftning, efter at der havde været en mindre ildløs i en dekoration. Et stearinlys var formentlig årsagen hertil, men beboerne havde fået klaret problemet, så der kun var en udluftningsopgave for brandvæsnet. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen, idet ingen var kommet til skade.

Ulovlig kørsel på knallert – Rosenvænget, Holbæk

Kl. 16.35 standsede færdselspolitiet en knallert, som blev ført ad Rosenvænget i nordvestlig retning. Knallerten blev ført af en 29-årig mand fra Holbæk, som efter en narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen. Endvidere var der foretaget konstruktive ændringer på knallerten, som den 29-årige heller ikke havde fået lov til at køre på. Knallerten var nemlig meldt stjålet fra en parkeringsplads ved Holbæk sygehus i slutningen af september måned. Den 29-årige blev sigtet for de forskellige lovovertrædelser og blev anholdt til udtagelse af en blodprøve i relation til mistanken om narkokørslen. Ved visitation af den 29-årige fandt politiet ham i besiddelse af seks gram amfetamin og 30 gram skunk, så sigtelsen mod ham blev udvidet til også at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 29-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøven og vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet af den udtagne blodprøve foreligger.
Færdselspolitiet var i området ved Rosenvænget i tidsrummet kl. ca. 16.00-17.00 i forbindelse med en målrettet kontrol af de knallertkørere, der kørte i området. Indsatsen var med baggrund i en borgerhenvendelse om en kontrolindsats fra politiets side.

Unge mistænkt for butikstyveri – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 19.50 ønskede en butikskontrollant assistance fra politiet, idet to unge piger var tilbageholdt i supermarkedet Kvickly efter mistanke om tyveri af varer. Politiet fik kontakt til en 14-årig pige fra Snertinge og en 15-årig pige fra Svebølle. De havde taget undertøj til en værdi af knap 540 kr., som de ikke betalte for, da de forlod supermarkedet. Den 15-årige blev sigtet for butikstyveri sammen med den 14-årige, der formelt ikke kan sigtes for tyveriet, fordi hun er under den kriminelle lavalder på 15 år.
Begge pigers forældre blev underrettet om sagen, ligesom de sociale myndigheder også blev underrettet. Efter aftale kørte politiet den 14-årige hjem til sine forældre, som blev underrettet om det videre forløb i sagen. Den 15-årige pige og hendes værger kan forvente at høre nærmere fra politiet, når straffesagen skal afgøres.

Træ væltet på tværs af vejen – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 02.50 var vejen spærret for politiet og andre trafikanter på Munkholmvej ved Bredetvedvej, idet et træ var væltet på tværs af vejen. Politiet kunne med hjælp fra andre trafikanter ikke flytte det, så brandvæsnet måtte rekvireres til at skære træet i stykker, så trafikken kunne passere forbi stedet. Politiet har ikke registreret nogen ulykker i forbindelse med det væltede træ.

Rådyr årsag til uheld – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 05.46 påkørte en 62-årig mand fra Jerslev Sj. et rådyr under kørsel i en varebil ad Skovvejen i østlig retning. Han bremsede og trak som følge af påkørslen ind mod højre, så den bagvedkørende personbil ført af en 61-årig mand fra Jyderup trak ud mod venstre for at undvige varebilen. En 46-årig kvinde fra Høng, der fra sin personbil også havde set varebilen trække mod højre, trak også selv mod venstre for at undvige, men stødte i denne forbindelse ind i bagende på den 61-åriges bil. Varebilen blev ikke ramt af de personbiler og havde i øvrigt kun skader i fronten efter påkørslen af rådyret. De to personbiler fik kun minimale skader ved sammenstødet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved og de involverede parter.

Arbejdsulykke – Højvang, Holbæk

Kl. 10.37 fik politiet via alarm 112 melding om, at en ambulance var sendt til en arbejdsulykke, idet en mand var kommet til skade. Politiet kørte også til arbejdsstedet, som viste sig at være et ca. to meter dybt hul, hvor der blev arbejdet med kloakrør. En 45-årig mand fra Holbæk kommune kravlede via en stige op fra hullet, da dele af udgravningen faldt sammen omkring ham. Han kunne komme fri og blev i ambulancen bragt til skadestuen til kontrol. Arbejdstilsynet blev underrettet og ankom til arbejdsstedet for at besigtige forholdene. Politiet har optaget rapport om ulykken, så politiet og Arbejdstilsynet senere kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Arbejdsulykke – Rahbeks Have, Holbæk

Kl. 09.55 var en ambulance blevet kaldt ud til en arbejdsplads, idet en elektriker havde fået et stød, så han skulle til kontrol på skadestuen. En 17-årig elektrikerpraktikant fra Holbæk havde fået et stød under arbejde med en stikdåse, så han skulle checkes på skadestuen. Politiet optog rapport om ulykken, så politiet senere i samarbejde med Arbejdstilsynet kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 15.48 var det sket et sammenstød mellem to personbiler i krydset Valdemar Sejrsvej – L. C. Worsøesvej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Politiet fik klarlagt, at en 34-årig mand fra Holbæk var kørt ad Valdemar Sejrsvej mod syd frem til krydset, hvor han ville svinge til venstre ad L. C. Worsøesvej mod øst. Under svingningen og omtrent midt i krydset stødte han sammen med en modkørende personbil ført af en 62-årig kvinde fra Holbæk. Ved sammenstødet skete der skade på de implicerede køretøjer, og den 62-årige blev bragt til skadestuen i Holbæk. Hun var dog sluppet med diverse knubs ligesom modparten. Politiet optog rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

Hurtig narkobilist uden førerret – Kalundborgmotorvejen, Tølløse – Holbæk

Kl. 11.07 målte færdselspolitiet med en videopatruljebil en personbil til at køre med mindst 140 km/t på en vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 90 km/t. Personbilen blev ført af en 38-årig mand fra Jyderup, som ikke havde nogen førerret, idet førerretten havde været inddraget af politiet siden 2007. Endvidere indikerede en narkometertest, at den 38-årige fører var påvirket af kokain under kørslen, så han blev sigtet for yderligere de to overtrædelser af færdselsloven ud over hastighedsovertrædelsen. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 38-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger. Bilejeren kan også forvente at blive sigtet for overladelse af føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 10.14 fik politiet melding om et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen, og cyklisten var måske kommet alvorligt til skade. Ud over en ambulance var lægehelikopteren også sendt til uheldsstedet, men lægehelikopteren blev senere aflyst. Under redningsarbejdet blev krydset afspærret, mens ambulancepersonale tog sig af den tilskadekomne cyklist, som var en 81-årig mand fra Holbæk. Han blev bragt til skadestuen i Holbæk, hvor han blev behandlet for sin tilskadekomst som følge af uheldet.
Bilisten var en 44-årig mand fra Holbæk, der kørte i en personbil ad Valdemar Sejrsvej mod nord, indtil han i lyskrydset ved Jernbaneplads blev påkørt på sin venstre side af cyklisten, der kørte i østlig retning over Valdemar Sejrsvej.
Uheldsstedet forblev afspærret frem til kl. ca. 11.40, idet en tilkaldt bilinspektør skulle undersøge uheldsstedet og de implicerede parters køretøjer. Bilinspektørens erklæring skal nu indgå i sagsmaterialet, idet politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne nærmere i forbindelse med sammenstødet i det lysregulerede vejkryds.

Cykeltyv afsløret – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.30 bemærkede en patrulje en mand køre på en damecykel ad Holbækvej i nordøstlig retning. Da cyklisten erfarede, at politiet gerne ville tale med ham, forsøgte cyklisten at flygte fra politiet, så mistanken mod cyklisten om, at noget var galt, blev forstærket. Det lykkedes at få kontakt til cyklisten på Mosevænget, hvor politiet kunne konstatere, at damecyklen var efterlyst som stjålet. En 32-årig mand fra Jyderup blev efterfølgende sigtet for uberettiget brug af cyklen, hvis ejer efterfølgende blev underrettet om, at cyklen var fundet.

Indbrud i perioden

Nykøbingvej, Holbæk
Gl. Ringstedvej, Holbæk
Holmevej, Tølløse
Vipperødgårds Alle, Vipperød

Foto: ABW