Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/10/07 til 2021/10/19.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Musik til ulempe – Stationsvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 23.40 fik politiet en anmeldelse om, at flere unge under ophold på Gislinge station spillede høj musik fra en medbragt soundboks. En patrulje kørte til stedet, men både de unge var forsvundet, og musikken fra den medbragte soundboks var ikke længere at høre i byen.

Narkokørsel – Gislingevej, Grevinge – Odsherred

Kl. 10.23 anholdt og sigtede politiet en 53-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede nemlig, at han kunne være påvirket af cannabis under kørslen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 53-årige, der hører nærmere, når analyseresultatet foreligger.

Arbejdsulykke – Rahbeks Have, Holbæk

Kl. 09.55 var en ambulance blevet kaldt ud til en arbejdsplads, idet en elektriker havde fået et stød, så han skulle til kontrol på skadestuen. En 17-årig elektrikerpraktikant fra Holbæk havde fået et stød under arbejde med en stikdåse, så han skulle checkes på skadestuen. Politiet optog rapport om ulykken, så politiet senere i samarbejde med Arbejdstilsynet kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 15.48 var det sket et sammenstød mellem to personbiler i krydset Valdemar Sejrsvej – L. C. Worsøesvej, så en ambulance var sendt til uheldsstedet. Politiet fik klarlagt, at en 34-årig mand fra Holbæk var kørt ad Valdemar Sejrsvej mod syd frem til krydset, hvor han ville svinge til venstre ad L. C. Worsøesvej mod øst. Under svingningen og omtrent midt i krydset stødte han sammen med en modkørende personbil ført af en 62-årig kvinde fra Holbæk. Ved sammenstødet skete der skade på de implicerede køretøjer, og den 62-årige blev bragt til skadestuen i Holbæk. Hun var dog sluppet med diverse knubs ligesom modparten. Politiet optog rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være overtrådt.

Hurtig narkobilist uden førerret – Kalundborgmotorvejen, Tølløse – Holbæk

Kl. 11.07 målte færdselspolitiet med en videopatruljebil en personbil til at køre med mindst 140 km/t på en vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 90 km/t. Personbilen blev ført af en 38-årig mand fra Jyderup, som ikke havde nogen førerret, idet førerretten havde været inddraget af politiet siden 2007. Endvidere indikerede en narkometertest, at den 38-årige fører var påvirket af kokain under kørslen, så han blev sigtet for yderligere de to overtrædelser af færdselsloven ud over hastighedsovertrædelsen. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik den 38-årige udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger. Bilejeren kan også forvente at blive sigtet for overladelse af føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 10.14 fik politiet melding om et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen, og cyklisten var måske kommet alvorligt til skade. Ud over en ambulance var lægehelikopteren også sendt til uheldsstedet, men lægehelikopteren blev senere aflyst. Under redningsarbejdet blev krydset afspærret, mens ambulancepersonale tog sig af den tilskadekomne cyklist, som var en 81-årig mand fra Holbæk. Han blev bragt til skadestuen i Holbæk, hvor han blev behandlet for sin tilskadekomst som følge af uheldet.
Bilisten var en 44-årig mand fra Holbæk, der kørte i en personbil ad Valdemar Sejrsvej mod nord, indtil han i lyskrydset ved Jernbaneplads blev påkørt på sin venstre side af cyklisten, der kørte i østlig retning over Valdemar Sejrsvej.
Uheldsstedet forblev afspærret frem til kl. ca. 11.40, idet en tilkaldt bilinspektør skulle undersøge uheldsstedet og de implicerede parters køretøjer. Bilinspektørens erklæring skal nu indgå i sagsmaterialet, idet politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst omstændighederne nærmere i forbindelse med sammenstødet i det lysregulerede vejkryds.

Cykeltyv afsløret – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.30 bemærkede en patrulje en mand køre på en damecykel ad Holbækvej i nordøstlig retning. Da cyklisten erfarede, at politiet gerne ville tale med ham, forsøgte cyklisten at flygte fra politiet, så mistanken mod cyklisten om, at noget var galt, blev forstærket. Det lykkedes at få kontakt til cyklisten på Mosevænget, hvor politiet kunne konstatere, at damecyklen var efterlyst som stjålet. En 32-årig mand fra Jyderup blev efterfølgende sigtet for uberettiget brug af cyklen, hvis ejer efterfølgende blev underrettet om, at cyklen var fundet.

Fire narkokørsler og bøderegn i stor færdselsindsats – Holbæk

Politiet var hele torsdagen på patrulje i Holbæk kommune i en målrettet færdselsindsats. Om formiddagen i Holbæk By og senere i Tølløse, Kirke Eskilstrup, Store Merløse, Ugerløse, Undløse, Regstrup, Mørkøv, Jyderup og Kundby, hvor omkring i alt 250 køretøjer blev standset og kontrolleret rutinemæssigt.

Omkring 60 bilister, motorcyklister, knallertførere og en traktorfører blev sigtet i forbindelse med aktionen. 19 anvendte håndholdt teleudstyr, fire kørte med nedslidte dæk, seks gav ikke tegn med blinklyset, to medbragte ikke kørekortet, to kørte med tågelys, tre kørte uden sele, en kørte med ulovlig solfilm på ruden og en traktorfører blev sigtet for at sinke trafikken, da han ikke gav plads til sine medtrafikanter. En bilist fik indkaldt sin bil til syn, da den ikke var i lovlig stand. To kørte i en uindregistreret bil uden forsikring og med en nummerplade på, som ikke tilhørte bilen.

I den noget mere alvorlige kategori sigtede og anholdt politiet tre narkobilister og en narkopåvirket knallertfører. På Kalundborgvej i Holbæk blev en 48-årig mand fra Svinninge standset i en personbil kl. 14.16. En test med narkometeret viste, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Med i bilen som passagerer var en 15-årig pige og en 25-årig mand fra Holbæk. Politiet ransagede bilen og fandt her 0,38 gram amfetamin i den 25-åriges ene sok. Han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og narkoen beslaglagt.

Kl. 16.24 blev en 46-årig mand fra Brønshøj testet positiv for hash i en narkometertest, da politiet stoppede ham på Hjortholmvej i Tølløse. Den 46-årige havde desuden ikke et gyldigt kørekort, og blev desuden sigtet for kørsel uden førerret.

En 33-årig mand blev kl. 19.25 stoppet på en lille knallert på Industriparken i Jyderup. Den 33-årige var narkopåvirket og han kørte på en alt for hurtig knallert. Knallerten blev målt på rullefelt til at kunne køre hele 79 km/t, selvom den højst må køre 30 km/t. Den 33-årige blev sigtet for narkokørsel på en konstruktivt ændret knallert.

På Cementvejen i Jyderup standsede en patrulje kl. 00.56 natten til fredag en 32-årig mand fra Rødovre, der kørte bil i hashpåvirket tilstand. Han var desuden frakendt førerretten og blev foruden narkokørsel sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilens ejer blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

De fire anholdte fik udtaget en blodprøve, hvorefter de blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøverne, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager.

Rude knust – Alleparken, Holbæk

Kl. 05.28 kontaktede en 53-årig mand fra Holbæk politiet, fordi nogen få minutter tidligere havde knust en rude i hoveddøren ind til boligen. Ingen var trængt ind, men anmelderen var blevet utryg ved hændelsen. En patrulje kørte til området dels for at lede efter personer, der kunne mistænkes i sagen, dels for at undersøge den knuste rude for eventuelle spor til identifikation af en mistænkt. Politiet afventer nu resultatet af disse undersøgelser i en sag, der behandles som en anmeldelse om hærværk.

Mand omkommet ved soloulykke – Skelbæk, Snertinge, Holbæk

Kl. 12.23 skete en soloulykke, da en 81-årig mand formentlig fik et ildebefindende under kørslen og påkørte autoværnet i siden af vejen. Bilen fortsatte herefter ud i vejrabatten, hvor den ramte en flagstand og endte med at påkøre et træ. Politi og redning kørte til stedet, hvor den 81-årige blev reddet livløs ud af bilen og fløjet til Rigshospitalet i lægehelikopter. Politiet underrettede mandens pårørende om ulykken. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Den 81-årige blev erklæret død på Rigshospitalet. Politiet afventer nu undersøgelserne af uheldsstedet og af den 81-årige mand, for at kunne fastslå, om ulykken var årsag til, at han omkom.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 23.50 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis og kokain). En af de fire mandlige passager i bilen overtog føringen, så kørslen i bilen kunne fortsættes lovligt.

Narkokørsel – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 01.31 blev en 25-årig mand fra Stenlille anholdt og sigtet for både kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil på Skovvejen ved rundkørslen ved Cementvejen. Efter anholdelsen fandt politiet ham tillige i besiddelse af ca. 1½ gram hash, som han også blev sigtet for ulovlig besiddelse af. Førerretten havde politiet inddraget i 2020 i forbindelse med andre verserende sager om narkokørsel. Nattens kørsel foregik i en lånt bil, så bilejeren kan også forvente en henvendelse fra politiet i anledning af overdragelse af bilen til en person uden førerret. Den 25-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Arbejdsulykke – Tjebberupparken, Tjebberup, Holbæk

Kl. 08.44 måtte en elektriker tilkalde en ambulance for at blive kørt på skadestuen til et check. Der var tale om en 58-årig mand fra Stenlille, der under sit arbejde som elektriker utilsigtet havde fået et kraftigt stød, så han følte sig dårlig efterfølgende. Politiet har nu optaget rapport om ulykken for at få klarlagt hændelsesforløbet, så politiet sammen med Arbejdstilsynet senere afgøre, om nogen kan drages strafferetligt til ansvar for ulykken.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Ellegårdsvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 13.28 fik en patrulje øje på en personbil, som tidligere på dagen var blevet anmeldt for at holde på en parkeringsplads og forsynet med nummerplader tilhørende et andet køretøj. Patruljen standsede bilen, der af en mand blev ført ad Ellegårdsvej i Ugerløse. En 21-årig mand fra Mørkøv sad bag rattet i bilen, der ganske korrekt var forsynet med nummerplader tilhørende et andet køretøj.

Bilen var derfor hverken registreret eller forsikret, og den 21-årige havde heller ikke nogen førerret, så han lovligt kunne sidde bag rattet i bilen. Desuden afslørede en narkometertest, at han kunne mistænkes for at være påvirket af cannabis under kørslen. Den 21-årige blev sigtet for de mange overtrædelse af færdselslovgivningen og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet kunne i forbindelse med sigtelsen for kørsel uden førerret konstatere, at det nu var tredje gang på blot to måneder, at den 21-årige blev afsløret i at køre bil uden førerret. Derfor blev den 21-åriges bil beslaglagt med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han senere vil blive indkaldt til.

Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 21.20 standsede politiet en personbil, der var forsynet med nummerplader, der var afmeldt hos Motorstyrelsen. Bag rattet sad en spirituspåvirket, 30-årig mand fra Eskebjerg, som blev sigtet for både spirituskørsel og kørsel uden førerret i bilen. Ved en ransagning af bilen fandt politiet to knive, som var ulovlige, hvilket også medførte en sigtelse for overtrædelse af knivloven. Den 30-årige blev kortvarigt frihedsberøvet i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Politiet valgte at beslaglægge hans personbil, idet den 30-årige flere gange inden for de seneste tre år var blevet sigtet for kørsel uden førerret i et køretøj, hvortil et kørekort var påkrævet. Den 30-årige var uenig i beslaglæggelsen, så en dommer skal nu se nærmere på grundlaget for beslaglæggelse af personbilen.

Den 30-åriges møde med politiet var faktisk anden gang inden for ca. 15 minutter, idet politiet kl. 21.10 var blevet kaldt til Vestergade, Tølløse, idet flere personer var ved at komme i slagsmål. Ingen var kommet til skade ved uordenen i Vestergade, så politiet bortviste de uroskabende personer, hvoraf den 30-årige i øvrigt var en fra den bortviste personkreds.

Vold i nattelivet – Kanalstræde, Holbæk

Kl. 01.57 rykkede politiet ud til et diskotek, idet en mand havde slået en anden mandlig gæst. Politiet fik kontakt til en 57-årig mand fra Svebølle, der havde mindre skader i ansigtet efter et slag, så han blev sendt på skadestuen til fornøden undersøgelse og behandling. Modparten var en 48-årig mand fra Fårevejle St., som blev anholdt og sigtet for vold mod den 57-årige i anledning af en uoverensstemmelse parterne imellem. De kendte hinanden i forvejen og var i deres spirituspåvirket tilstand blevet uenige om et privat mellemværende. Den anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen, som senere vil blive afgjort i forbindelse med et retsmøde.
Kl. 04.39 var der igen ballade på samme diskotek, idet en 44-årig mand fra Holbæk var blevet tildelt flere slag i ansigtet. Modparten var en spirituspåvirket, 33-årig mand fra Holbæk, som blev anholdt og sigtet for vold, efter at de to parterne havde lavet uorden inde på diskoteket. Politiet løslod den 33-årige efter afhøring til sagen, hvor politiet prøver at få klarlagt optakten og detaljerne i hændelsesforløbet.

Motorcykel taget ved vanvidskørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 15.30 kørte politiets videobil på Holbækmotorvejen, hvor patruljen rutinemæssigt havde standset en bilist på Torkilstrup Rasteplads ved Kirke-Sonnerup. Betjenten hørte lyden fra en meget hurtig motorcykel, som han ud fra lyden af accelerationen vurderede kørte op imod 200 km/t. Kort efter kom motorcyklen blæsende forbi rastepladsen med en hastighed langt over det tilladte.

Færdselsbetjenten satte efter det hurtige køretøj, men nåede helt til Vipperød før han fik øje på motorcyklen igen. Ved Vipperød havde en anden færdselspatrulje standset en bilist, så patruljen holdt med blå blink langs motorvejen. Her sænkede motorcyklisten kortvarigt hastigheden, men herefter gassede han kraftigt op igen. Videobilen filmede motorcyklistens hasarderede kørsel, som betjenten skønnede lå imellem 220 km/t og 245 km/t, selvom den tilladte hastighed på strækningen er på mellem 110 og 120 km/t.

Betjenten standsede motorcyklisten, en 37-årig mand fra Holbæk, som standsede så snart han så de blå blink. Han kørte på en spritny hurtig motorcykel, der var indregistreret første gang i foråret 2021. Motorcyklisten blev sigtet for vanvidskørsel, da han havde kørt med en hastighed på mere end 200 km/t. Den 37-årige fik lov til at se videoen af sin kørsel, og betjenten forklarede ham, hvad det ville betyde for hans kørekort. Politiet tog hans kørekort på stedet, og han må ikke køre hverken bil eller motorcykel, mens sagen behandles. Standardstraffen i sager om vanvidskørsel lægges op til en ubetinget frakendelse af kørekortet i 3 år og en klækkelig bøde.

“Der er ingen kære mor, når det kommer til sager om vanvidskørsel. Efter reglerne er blevet strammet, mister man sit kørekort i tre år og køretøjet bliver konfiskeret. Den form for kørsel vanvittig farlig og helt uacceptabel” siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard, der er leder af Færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Den spritnye motorcykel blev beslaglagt, hvilket den 37-årige accepterede. Videoen af motorcyklistens vanvidskørsel blev mandag formiddag gennemgået af Nationalt Færdselscenter, som kan lave en præcis beregning af gennemsnitshastigheden på den kørte strækning. Resultatet viste, at han kørte med en gennemsnitshastighed på 217 km/t over en strækning på1490 meter. På fotoet ses den hastighed, som patruljebilen måtte køre for at indhente motorcyklisten.

Når sagen er færdigbehandlet hos politiet, vil den blive sendt til retten, som vil tage stilling til, om motorcyklen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med at hastighedssagen afgøres.

Indbrud i perioden

Gl. Ringstedvej, Holbæk
Nygade, Holbæk
Holmevej, Tølløse

Foto: ABW