Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2021/08/27 til 2021/09/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbruds- og biltyv fremstilles i grundlovsforhør – Tåstruphøj, Holbæk

Kl. 12.45 fik politiet en anmeldelse om, at en yngre kvinde fra sit eget hjem havde fået stjålet sin taske samt bilnøgle. Gerningsmanden var gået ind i huset via en ulåst dør og havde stjålet tasken med nøglerne, og kørte efterfølgende væk fra stedet i bilen. Bilejeren så ham flygte og kontaktede straks politiet, der kørte hurtigt til stedet. En eftersøgning blev sat i værk og kort efter fandt politiet frem til bl.a. via nummerpladegenkendelse, at tyven var kørt mod København. Bilen blev standset i Vanløse, hvor den mistænkte, en 49-årig mand fra Frederiksberg blev anholdt kl. 13.22 og sigtet for indbrud og brugstyveri af bilen. Han havde ikke et gyldigt kørekort, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret. Bilen er blev leveret tilbage til rette ejer. Den 49-årige blev taget med til stationen, og han vil tirsdag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling.

Motorcyklist alvorligt tilskadekommen efter sammenstød – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 16.27 skete et alvorligt uheld på Nykøbingvej i Holbæk, da en motorcyklist kørte ind i en bil med trailer, som foretog en uvending. Politi og redning kørte til Nykøbingvej, der blev spærret i begge retninger. Motorcyklisten, en 60-årig mand fra København, kom slemt til skade ved sammenstødet. Han blev kørt til akut behandling på Holbæk Sygehus, men senere overført til Rigshospitalet i kritisk tilstand.

Motorcyklisten kørte ad Nykøbingvej mod nord, da han stødte sammen med bilen med trailer på, der foretog en uvending fra nord mod syd. Bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet, og vejen forblev spærret, mens undersøgelserne stod på indtil omkring k. 19.13. Bilisten, en 66-årig mand fra Holbæk, slap uskadt fra uheldet. Politiet optog rapport om sagen, som skal belyse årsagen til uheldet. Lørdag kunne motorcyklisten meldes uden for livsfare, men han er fortsat indlagt til behandling for sine alvorlige skader. Nu afventes bilinspektørens rapport, hvorefter parterne vil høre mere i sagen.

Harmonikasammenstød – Odsherredvej, Holbæk

Kl. 12.52 skete et harmonikasammenstød på Rute 21- Odsherredvej i nordgående retning i Holbæk, da tre biler stødte sammen på grund af en nedbremsning forude. En af bilerne påkørte autoværnet i forbindelse med uheldet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor de implicerede bilister blev tilset. Ingen var kommet noget alvorligt til. Vejen blev spærret i nordgående retning som følge af sammenstødet, så der opstod kø frem mod uheldsstedet. Omkring kl. 13.56 var bilerne flyttet, så vejen igen blev fri. Politiet orienterede Vejdirektoratet om det påkørte autoværn og registrerede uheldet.

Brand i strømboks – Bilbyen, Holbæk

Kl. 14.02 opstod der brand i en større transformer/strømboks i Holbæk Megacenter. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor området omkring strømboksen blev afspærret, men slukningsarbejdet stod på. Strømmen var afbrudt i de forretninger, som fik strøm fra boksen i omkring halvanden time, indtil SEAS kom frem og fik udbedret skaderne.

Narkokørsel – Lindevej, Holbæk

Kl. 06.25 blev en 18-årig mand fra Kalundborg anholdt og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand. Den 18-årige førte en personbil mod nord ad Lindevej, og da politiet rettede henvendelse til bilen, forsøgte føreren at løbe fra stedet. Betjentene fik fat i manden på Bysøstræde, og han ønskede ikke at medvirke til narkometertest. Politiet fik sat manden ind i patruljebilen, og det forladte køretøj, som den 18-årige havde siddet bag rattet i, blev ransaget. Her fandt patruljen flere poser indeholdende kokain, som blev beslaglagt. Den 18-årige fik udtaget en blodprøve på sygehuset, som skal bruges til sagen om narkokørsel. Han blev efterfølgende løsladt, men er fortsat sigtet og vil høre nærmere om sagerne, når de skal afgøres.

Søndag – mandag

Narkokørsel med kniv og narko i bilen – Skovbrynet, Holbæk

Kl. 18.20 blev en 37-årig mand fra Holbæk stoppet i bil på Skovbrynet i Holbæk i en rutinekontrol. En test med narkometeret viste, at han var påvirket af kokain, og han havde
Ikke gyldigt kørekort. Den 37-årige var tidligere blevet idømt en ubetinget frakendelse af førerretten i en sag om spirituskørsel, og da frakendelsestiden udløb havde han ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve. Han blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret.

Betjentene ransagede den 37-åriges bil, hvor de fandt en kniv, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Derudover fandt patruljen 0,5 gram kokain, og begge dele beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 37-årige blev nu også sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer og knivloven. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når politiet får resultatet af blodprøven vil han få besked om sagernes videre gang.

Fire narkobilister anholdt på Vestsjælland – Holbæk og Odsherred

Hele fire narkobilister på Vestsjælland blev anholdt og sigtet det forløbne døgn. Tre af dem i Holbæk og en i Odsherred.

Kl. 11.23 standsede en patrulje rutinemæssigt en 30-årig mand fra København, der kørte ad Højby Stationsvej i Højby Sj. i Odsherred. Da manden ville stige ud af bilen for at vise betjentene sit kørekort, faldt der en pose med skunk (hash) ud af bilens sidedør. Politiet beslaglagde hashen, som senere blev kontrolvejet til 8 gram. Han blev testet med narkometeret som viste, at han var påvirket af kokain. Han blev derfor sigtet for at overtræde lov og euforiserende stoffer og for narkokørsel. Han blev anholdt og bedt om at følge med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 23.50 på Vandtårnsvej i Holbæk blev en 50-årig mand fra Holbæk anholdt og sigtet, efter en narkometertest viste positiv for kokain og amfetamin. Han havde desuden ikke noget gyldigt kørekort, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret. Efter at have afgivet en blodprøve på sygehuset blev han løsladt.

Kl. 00.45 standsede en patruljen en bil på Kalundborgvej i Holbæk. En rutinemæssig narkometertest gav igen bid, da den viste at føreren, en 18-årig mand fra Taastrup, var påvirket af kokain. I bilen sad også tre mandlige passagerer, der blev visiteret. Politiet fandt i den forbindelse 3,02 gram hash, som en 21-årig mand fra Greve blev sigtet for at besidde. Ved ransagningen af bilen fandt patruljen 1,25 gram skunk, og en taser – et el-våben, som en 18-årig mand fra Greve blev sigtet for at besidde. Den 18-årige chauffør blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 02.14 kørte politiet på Valdemar Sejrsvej i Holbæk, hvor de standsede en bilist der kørte i sydlig retning. Føreren viste sig ved en narkometertest at være positiv for kokain og hash. Han afgav en blodprøve på sygehuset og blev efterfølgende løsladt.

Nu afventer politiet resultatet af de mange blodprøver, hvorefter de sigtede narkobilister kan forvente at få besked. Alle de sigtede vil høre mere fra politiet i deres sager.

Færdselskontrol i Holbæk og Odsherred kommuner

Personale fra beredskabet i Midt- og Vestsjællands Politi foretog i tidsrummet kl. ca. 13.00-20.30 en målrettet kontrol af trafikanter i de to kommuner Holbæk og Odsherred. Kontrollen omfattede alle typer af trafikanter, og resultatet af indsatsen blev følgende:
Én sag om spirituskørsel
Én sag om narkokørsel
To sager om kørsel uden førerret
Seks sager om overtrædelse af “Fuld stop”
13 sager om brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen
Tre havde glemt at bruge sikkerhedsselen
Fire havde glemt kørekortet
En knallert var konstruktivt ændret, og
To bilister havde kun den ene nummerplade på køretøjet
Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – part flygtet – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 17.45 anmeldte en 25-årig kvinde fra Holbæk, at hun efter kørsel ad Holbækmotorvejen i vestlig retning i en personbil blev overhalet højre om ved afkørsel 18 Holbæk Ø. Bilisten kørte med høj hastighed og strejfede i forbindelse med overhalingen højre om den 25-åriges bils højre side. Efterfølgende fortsatte bilist videre uden at standse og deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til. Den 25-årige beskrev flugtbilen som en sølvfarvet personbil muligt af mærket BMW. Politiet har nu optaget rapport i sagen i et forsøg på at få identificeret modparten i uheldet, hvor ingen personer kom til skade.

Slingrende spritbilist – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 17.50 anmeldte en bilist, der kørte ad motorvejen i vestlig retning, at en anden bilist slingrede kraftig under kørslen i samme retning. Ud fra anmelderens oplysninger fik politiet kontakt til det anmeldte køretøj på motorvejen ved Mørkøv, hvor politiet kunne konstatere, at en spirituspåvirket, 49-årig kvinde fra Mørkøv sad bag rattet. Hun deltog i en alkometertest og blev efterfølgende sigtet for spirituskørsel. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik hun udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Samtidig blev hun gjort bekendt med, at politiet med baggrund i alkometertestens resultat fandt grundlag for at inddrage hendes førerret straks ud fra en forventning om, at analyseresultatet af den udtagne blodprøve vil være grundlag for en frakendelse af kørekortet ved sagens afgørelse.

Uro og uorden – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 21.20 anmeldte en borger, at der måske var optræk til slagsmål mellem flere drenge i boligområdet. Samtidig var der også ankommet et par køretøjer til stedet. Summen af oplysninger medførte en større udrykning til området, hvor politiet dog ikke fandt noget slagsmål i gang. Fire unge mænd i alderen 18-20 år fik politiet kontakt til, men de oplyste, at uordenen blot var lidt internt skubberi til hinanden. Ingen var kommet til skade, ligesom politiet ikke fandt grundlag for at sigte nogen af de fire antrufne. Politiet forblev dog i dette og andre boligområder i Holbæk af præventive årsager i nogen tid, hvorunder politiet kontrollerede en gruppe unge, der var mistænkt for at ryge hash. Det var dog ikke tilfældet, så politiet kunne til sidst konstatere, at der var ro på i alle bydele.

Mand sigtet i sag om hestemishandling – Holbæk

En 41-årig mand fra Holbæk blev tirsdag eftermiddag anholdt i Holbæk by og sigtet for mishandling af en hest på en rideskole i Holbæk natten til tirsdag den 24. august 2021.

Flere borgere havde med baggrund i det senest offentliggjorte signalement set en mand, der kunne minde om den mistænkte i sagen, i den centrale del af Holbæk. Flere patruljer kørte til området og fik kontakt til den let spirituspåvirkede, 41-årige mand, som bl.a. ud fra signalementet fra rideskolens videoovervågning kunne mistænkes for at stå bag overgrebet på en hest på rideskolen.

Den 41-årige blev sigtet for overtrædelse af dyreværnslovens almindelige bestemmelser og afhørt til sagen, hvorefter politiet løslod ham efter en grundig juridisk vurdering af de oplysninger, der i øjeblikket foreligger i denne sag. Ud fra de formelle regler i retsplejeloven vurderede anklagemyndigheden og politiet, at det juridiske grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling ikke var til stede.

Den 41-årige er fortsat sigtet i sagen, hvor politiet naturligt også undersøger, om den 41-årige kan mistænkes for at have en rolle i den anden sag om mishandling af en hest på samme rideskole sidste år.

1,2 kg skunk fundet i bil – Ringstedvej, Holbæk

Mandag omkring middagstid standsede en patrulje en personbil på Ringstedvej i en rutinekontrol. I bilen fandt politiet en større mængde skunk (hash) i 12 mindre poser med 100 gram i hver. Skunken blev senere kontrolvejet til 1214 gram. Føreren af bilen, en 45-årig kvinde fra Odsherred, blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videreoverdragelse. Hun blev testet med narkometeret, men hun var ikke påvirket under kørslen. Den 45-årige blev taget med til politistationen til afhøring.

Skunken blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Politiet ransagede herefter kvinden bopæl, hvor der blev fundet tegn på, at kvinden havde dyrket skunken i et værelse i et væksttelt med skunklaboratorium. I teltet stod 18 hashplanter med afklippede topskud. Alle remedier til vækstlaboratoriet og hashplanterne blev beslaglagt til sagen. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev den 45-årige løsladt, men hun kan forvente at høre mere når sagen skal afgøres.

Sag om hestemishandling – Holbæk

Politiet har tidligere udsendt en pressemeddelelse vedrørende en sag om hestemishandling begået på en rideskole i Holbæk. Sagen efterforskes og politiet arbejder lige nu på at gennemgå flere tips, som er kommet fra borgerne.

I forbindelse med pressemeddelelsen var en beskrivelse af den mistænkte mand. Politiet er nu klar til at komme med yderligere detaljer i signalementet og mindre ændringer. Den mistænkte vurderes lidt ældre end først beskrevet.

Han beskrives som: 30-35 år, 160-170 cm høj, lys i huden, slank og senet af bygning, kortklippet hår med tydelige bakkenbarter. Han var iført skjorte, shorts og iført Jodhpurs – korte ankelstøvler i læder med elastikker i siden.

Politiet er meget glade for de mange tips fra borgerne, og vil stadig meget gerne høre fra vidner, som har oplysninger om den beskrevne mand, der kan være kendt i gadebilledet med sixpence, bakkenbarter og korte ankelstøvler – såkaldte Jodhpurs med elastik.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere detaljer i efterforskningen.

Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Varetægtsfængsling – Røveriforsøg mod taxachauffør – Holbæk

Kl. 06.17 lørdag morgen anmeldte en 73-årig mandlig taxachauffør, at to mænd netop havde forsøgt at begå et røveri mod ham. De to mænd, der havde været passagerer i taxaen, var det lykkedes chaufføren at flygte fra med taxaen og uden at udlevere et udbytte.
De to mistænkte havde hyret taxaen, som kl. ca. 06.15 var standset for rødt lys i krydset Rosen-Smedelundsgade. De to kunder truede pludselig taxachaufføren med en kniv og en fukssvans, samtidig med at den ene tildelte chaufføren nogle slag i forbindelse med krav om at få nogle penge udleveret.

Under røveriforsøget steg de to mænd ud af taxaen, så taxachaufføren så sit snit til at flygte fra stedet. Efterfølgende slog han alarm, så flere patruljer straks begyndte at lede efter de to mænd i området med bl.a. en hundepatrulje, ligesom anden efterforskning blev iværksat. Det førte til, at politiet kort før kl. 07.30 kunne anholde en 19-årig mand fra Sorø kommune og en 23-årig mand fra Holbæk kommune, der blev fundet på en adresse i den centrale del af Holbæk. Taxachauffør blev undersøgt på en skadestue, idet han havde pådraget sig lettere kvæstelser efter røveriforsøget. Efter afhøring til sagen blev de to anholdte senere lørdag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Retten besluttede, at de to mænd begge skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 21. september 2021.

Trodsede forbud – Nygade, Holbæk

Kl. 00.30 foretog politiet rutinemæssigt et tilsyn på et diskotek, hvor politiet fik kontakt til en mand, som dørmændene havde haft lidt problemer med. Manden identificerede sig som en 19-årig mand fra Holbæk, som ved nærmere kontrol viste sig at være meddelt et forbud mod at være gæst på stedet efter bestemmelserne i restaurationsloven. Baggrunden var en sag om besiddelse af euforiserende stoffer i forbindelse med et besøg på samme restauration i marts 2020. Ud over en straf for besiddelse af de ulovlige stoffer havde den nu 19-årige altså fået et forbud mod at være gæst på stedet frem til marts 2022. Den 19-årige blev sigtelsen for det ulovlige ophold på stedet bortvist og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når straffesagen skal afgøres.

Bilist undveg og ramte lysmast – Skagerakvej/Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 14.43 skete et uheld i krydset Skagerakve/Rørvangsvej i Holbæk, da en bilist i forbindelse med svingning kørte ud foran en modkørende bilist, som måtte undvige. En 20-årig mand fra Mørkøv kørte ad Skagerakvej mod vest, hvor han skulle svinge til venstre ad Rørvangsvej mod syd. Imod ham kørte en 38-årig mand fra Holbæk ad Skagerakvej mod øst, som den 20-årige overså i forbindelse med svingningen. Da den 20-årige foretog sit venstresving, måtte den 38-årige undvige, for at ikke at ramme den svingende bil. Ved undvigemanøvren skred den 38-åriges bil ud i græsrabatten, hvor den ramte en lygtepæl, som fik skader med blotlagte ledninger. En tekniker blev tilkaldt til at udbedre skaderne.

En passager i den 38-åriges bil blev kørt til tjek på sygehuset i ambulance, men ingen personer var kommet noget alvorligt til. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

Brand i gammel ejendom undersøges nærmere – Sorøvej, Ugerløse – Holbæk

kl. 19.18 kørte politi og brandvæsen til brand i en ubeboet landejendom i Ugerløse, hvor der var synlige flammer i en længe, hvor det brændte i noget halm. Patruljen forsøgte at slukke ilden med en skumslukker, men brandvæsnet kom hurtigt frem og fik kontrol over ilden. Branden blev slukket før den nåede at forårsage større skader på den ældre ejendom. Den ene vognbane på Sorøvej blev spærret af slukningskøretøjer. Branden var slukket omkring kl. 19.53. Ingen personer kom noget til ved branden. Politiet kigger nu nærmere på brandstedet for at fastslå brandårsagen.

Høje brag blev undersøgt – Kløvestien, Holbæk

Kl. 22.21 anmeldte en borger, at han havde hørt nogle brag, som kunne være skud i området nord for Kløverstien i retning mod Ladegårdsparken. Flere patruljer kørte til stedet, for at undersøge sagen, hvor også hundepatruljer blev indsat til at søge efter tegn på skudafgivelse. Mens patruljerne var i området, kunne betjentene høre flere biler, som havde udstødningsrør der sagde høje lyde, der kunne lyde som brag eller knald. Politiet fandt ingen tegn på skud eller noget andet mistænkeligt.

Indbrud i Perioden

Tåstruphøj, Holbæk
Lundemarksvej, Holbæk