MM Førstehjælp
Vestergade 70
4340 Tølløse
40820564
mike@mmfoerstehjaelp.dk

Følg MM Førstehjælp på Facebook 

Flere liv kan reddes
Hvert år rammes over 5000 danskere af pludseligt, uventet hjertestop uden for hospitalerne. Hjertestop rammer mennesker i alle aldersgrupper, men risikoen stiger med alderen. Kun ca. 16 % af de ramte overlever, ifølge tal fra 2019. Chancen for at overleve et hjertestop stiger markant, hvis der omgående ydes livreddende førstehjælp.

MM Førstehjælp har som sin mission at øge danskernes kompetencer til at redde liv. Dels skal man hurtigt være i stand til at erkende, at der er hjertestop, dels omgående starte hjertelungeredning (HLR) samt forsøge at fremskaffe en hjertestarter.

MM står for Mike Motet, der er ekspert i førstehjælp. Mike er oprindeligt uddannet kørelærer og dertil uddannet i brandsikring. MM Førstehjælp tilbyder såvel professionel førstehjælpsundervisning samt kurser i brandsikring. Firmaet samarbejder bl.a. med skoler, hvor førstehjælp er en del af pensum, f.eks. SOSU- og sygeplejeskoler.

Hvad er HLR?
HLR består grundlæggende af to handlinger: brystkompressioner for at skabe blodcirkulation og indblæsninger for at levere ilt til kroppen. Dermed kan man i en begrænset periode beskytte de vitale organer som hjertet og hjernen mod varig skade.

På kurserne bruges realistiske dukker til at øve korrekt tryk og indblæsninger. Under kyndig vejledning måles, registreres og forbedres kursisternes HLR-færdigheder.

HLR alene vil sjældent kunne ”genstarte” hjertet. Det vil i de fleste tilfælde kræve elektrisk stød/defibrillering fra en hjertestarter, som er den mest effektive behandling ved hjertestop.

Lær at bruge hjertestarter
”Skal flere overleve deres hjertestop, kræver det, at vi i Danmark udbreder kendskabet til HLR og øger tilgængeligheden af hjertestartere samt villigheden til at bruge dem. På den måde vil flere kunne overleve et hjertestop i fremtiden,” siger Mike, der i undervisningen bruger AED fra ZOLL til at træne brugen af hjertestartere.

”Blandt fordelene ved ZOLL AED 3 Trainer kan nævnes, at den er uden fjernbetjening, med aktiv LCD skærm, trykdybdemåler, børnetilstandsknap, Real CPR Help samt nem indstilling af sprog- og lyd. En hjertestartertræner, som kommer så tæt på en skarp ZOLL AED 3 hjertestarter, som muligt,” forklarer han.

Super fedt kursus
”Super fedt kursus. Han fandt en måde at gøre det mere spændende, så det ikke kun var teori eller kun øvelser, men en god blanding af det hele, og der var plads til at alle kunne lære noget.”

Sådan lyder det fra en af kursisterne.

Tøv ikke med at kontakte MM Førstehjælp, hvis du ønsker et førstehjælpskursus i særklasse på din skole eller arbejdsplads.

 

sølvpartner