Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Stumfilmsklovnene vender tilbage

marts 20 19:30

DON Strømgren og GNU Cunningham rejser endnu engang tilbage til 1920’ernes stumfilm, når DON GNU tager på deres hidtil største turne med den populære forestilling A Snowball’s Chance in Hell.

Når det aarhusianske dansekompagni DON GNU i denne uge har re-premiere på forestillingen ”A Snowball’s Chance in Hell”, står de med 42 forestillinger overfor deres hidtil største danmarksturne.

Overalt i landet kan man derfor se frem til igen at opleve de to elegante fortidsskikkelser DON Strømgren og GNU Cunningham’s kamp for at lave den perfekte stumfilm.

PR-foto: DON GNU

Et underholdende blik på os selv
Med glimt i øjet hylder forestillingen det uperfekte og vores allesammens fejlbarlighed. Simple menneskelige konflikter og fejl, bliver udtrykt i et unikt nærvær og uovertruffen situationskomik, inspireret af de allerstørste komiske klovnefigurer som Chaplin, Joe Jackson jr., George Carl og ikke mindst Buster Keaton.

Det er dans, fysisk teater, Chaplin-slapstick, drillerier og det anerledes skæve tilsat det ikoniske sort-hvide stumfilmsunivers.

Og så er det ikke mindst et underholdende billede på os selv og den sårbare klovn, vi alle sammen bærer rundt på:
”Jeg tror, publikum kan genkende sig selv i de to figurer. Ingen af os er perfekte, vi laver alle sammen fejl indimellem. Når vi kan grine af det sammen, giver det os en følelse af, at det er okay – at vi er okay, som vi er, og det er okay at træde ved siden” siger kunstnerisk leder Kristoffer Louis Andrup Pedersen.

Populær blandt publikum og anmeldere
Måske er det på netop grund af genkendeligheden, at forestillingen for nylig vandt den aarhusianske publikumspris, der tildeles på baggrund af flest publikumsstemmer. Forestillingen spillede da også stort set for udsolgte sale sidste år.

Og også anmelderne var begejstrede. Den udenlandske avis The Herold gav fem stjerner og beskrev det som en ”Smart, stilfuld og hylende morsom” forestilling.

Aarhus Stiftstidende kvitterede ligeledes med fem stjerner og skrev blandt andet:

“Don og Gnu gebærder sig på mange måder som to Chaplin-klovne tilsat nutidstunet kropslig råstyrke. Underfundigt charmerende og med turbo på det fysiske dirigerer, tjatter og slås de sig gennem en række episoder, som på en eller anden måde hylder stilhed, pauser, kærlighedslængsel, fyrige energiudladninger, fejltrin og fortræd”.

Bestil billetter

Detaljer

Dato:
marts 20
Tidspunkt:
19:30

Sted

Holbæk Teater
Vimmelskaftet 27
Holbæk, 4300
+ Google Map
Telefon:
59 43 17 77
Hjemmeside:
https://xn--holbkteater-d9a.dk/