Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Soldaten

8. november 2018 - 9. november 2018

Teatret Fair Plays Reumert-nominerede forestilling SOLDATEN tager på turné i oktober og november. Forestillingen skal bl.a. spille i Holbæk og i København, og det bliver måske sidste chance for at opleve forestillingen.
SOLDATEN spiller på Teatret Fair Play torsdag d. 8. november kl. 19.00 og fredag d. 9. november kl. 10.00 + 12.00. Den samlede turné starter d. 25. oktober og slutter d. 14. november.

SOLDATEN fortæller den stadigt aktuelle historie om en ung soldat – hans grunde til at blive soldat, hans oplevelser under krigen – og hans sværeste kamp – at vende hjem igen som eneste overlevende efter et vejsidebombeangreb.

Foto: Teatret Fair Play

“… en barsk forestilling om krigens konsekvenser for en ung fyr, der melder sig som soldat for at komme væk fra den hjemlige forudsigelighed. Lysstativer og militærkasser – det er alt. Resten er sårbare øjne og frygtsomme kroppe. Modigt rammer Teatret Fair Plays forestilling lige ned i teenagernes idéer om heltemod og eventyrlyst.”
Reumert-juryen 2017

I mere end 16 år har Danmark været en krigsførende nation – øjensynligt med massiv opbakning fra befolkningen. Adskillige unge mænd og kvinder søger den personlige udfordring i militæret for at opleve verden og “gøre en forskel”. Ved de nok om, hvad de går ind til? Og hvad de kommer hjem med?

En hjemsendt soldat – eneste overlevende fra et vejsidebombeangreb – har forladt sin familie og er søgt ud i skoven. Gennem hans forhold til lillesøsteren Julie, hører vi om hans oplevelser som – soldaten.

SOLDATEN er skrevet af forfatter og skuespiller Robert Reinhold, der har medvirket i flere af Teatret Fair Plays forestillinger. Robert Reinhold siger om stykket:

”SOLDATEN handler om de psykologiske konsekvenser af at have været udsendt. Konsekvenser der har svært ved at nå den brede offentlighed, og især de unge, der står overfor valget om værnepligt. Soldaten er en forestilling om krigen der fortsatte efter hjemsendelsen. Om den sunde unge mand, der blev forvandlet til en krigsinvalid.”

For flere oplysninger, kontakt PR- og kommunikationsmedarbejder Maria Lilholt-Grøne på tlf. 59 43 85 95 eller mail: maria@fairplay.dk.

SOLDATEN
Spiller på Teatret Fair Play torsdag d. 8. nov. kl. 19.00 og fredag d. 9. nov. kl. 10.00 + 12.00.

Forestillingen varer 50 minutter og er for alle fra 14 år og op.

Billetter koster fra 40-135 kr. og købes via www.fairplay.dk.

Medvirkende: Mikkel Hansen og Maria la Cour
Manuskript og lyddesign: Robert Reinhold
Instruktion: Robert Parr
Scenografi og kostumer: Tanja Bovin

Detaljer

Start:
8. november 2018
Slut:
9. november 2018

Sted

Teatret Fair Play
Borchsvej 3
Holbæk, 4300
+ Google Map
Telefon:
59 43 85 95
Hjemmeside:
http://www.fairplay.dk/www/