Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Omvisning på Malergården

28. august 2019 14:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

An event every week that begins at 14:00 on onsdag, repeating until 28. august 2019

Hver onsdag kl. 14 fra den 3. juli til og med den 28. august føres de besøgende rundt i det fascinerende kunstnerhjem fra 1934 og hører om husets spændende beboere.

Den kendte maler Sigurd Swane var 55 år, da han og hustruen Agnete besluttede at flytte familien med tre mindreårige børn – Hanne, Henrik og Gerda – fra Hellerup og langt ud på landet – til det milde østdanske landskab ved Isefjorden.

Sigurd Swane ønskede at kombinere kunstnerhjem og egentlig landbrugsbedrift. At leve i naturen – og male den, blev ét af de hyppigste motiver for Swane, og hele ideen om sammenhænge mellem arbejde og fritid, kunst og liv, natur og menneske skaber tilsammen en drøm om Paradis. Swane mestrede da også det religiøse maleri, og var desuden en hyppigt anvendt portrætmaler.

På Malergården hænger værker af Sigurd Swane, der spænder over 70 års intens kunstnerisk virksomhed.

Omvisningen går gennem en række af de centrale stuer på Malergården, såsom det store, imponerende Atelier, Havestuen i midten med udgang til den store, indtagende have samt Skolestuen, hvor børnene blev hjemmeundervist. Selve det store bygningskompleks bliver også nævnt i omvisningen. Det var især hustruen Agnete, der stod for udformningen og opførelsen af de anderledes bygninger, der bærer præg af Bedre Byggeskik, funktionalisme og ældre svensk landarkitektur med en omfattende anvendelse af natur sten fra markerne omkring Malergården.

Pris 30 kr. + entre

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
28. august 2019
Tidspunkt:
14:00

Sted

Malergården
Plejerupvej 10
Grevinge, 4571 Danmark
+ Google Maps
Del på sociale medier