Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Monsieur Ibrahim & Koranens Blomster

januar 22 - februar 7

Éric-Emmanuel Schmitts bog Monsieur Ibrahim & Koranens Blomster bliver nu opsat som monolog på Holbæk Teater. Det er skuespiller Pia Rosenbaum, der instruerer monologen med Troels II Munk i rollen.

I modsætning til hvad titlen måske kunne antyde, handler forestillingen (og bogen for den sags skyld) meget lidt om religion. Det er mere almengyldige temaer som tilgivelse, tolerance og næstekærlighed, der er i centrum – og det at blive set som den, man er. På tværs af tro og alder.

Vi er i 60’ernes Paris, hvor 13-årige Momo lever i skyggen af sin meget ukærlige far, der ender med at forlade ham. Da han bliver taget i at stjæle fra den livskloge gamle købmand, Monsieur Ibrahim, opdager han en usædvanlig ven og en helt ny verden åbner sig. Med sin omsorg og livsvisdom formår Ibrahim at gøre livet udholdeligt for Momo. Han hjælper med at lette hadet fra Momos sind, styrke hans selvværd og finde sig selv. Det bliver en ung drengs rejse i at lære livets tilværelse og at leve i overensstemmelse med sit moralske kompas – på godt og ondt.

Skuespiller Troels II Munk spiller Momo, der som voksen mindes Ibrahim og deres venskab.

At gøre det dagligdags betydningsfuldt
Om dramatikeren Éric-Emmanuel Schmitt, siger instruktør Pia Rosenbaum: ”Han bidrager til scenekunsten med sin begavelse og sit bredspektre. Han er rummelig i sin måde at se folk på og hæver sig op over vores religiøse overbevisninger og formår at gøre det dagligdags betydningsfuldt.”

Mr. Ibrahim lærer Momo mange vigtige ting om livet. Blandt andet at venlighed er vigtigere end høflighed – og at rigdom og lykke kan se ud på mange forskellige måder. Holbæk Teater lover, at det bliver en forestilling, der både vil trække smil frem på læben og en tåre i øjenkrogen. Og der bliver masser af noter til hjertet og stof til eftertanke om, hvordan vi lever vores eget liv.

Instruktør Pia Rosenbaum, der selv har stor erfaring med at arbejde med monologer, siger: ”Vi tvinges lidt til eftertanke og refleksion. Og vi får lov til at danne vores egne billeder i fortællingen – ligesom når vi læser en bog eller lytter til en podcast”.

Premiere den 22. januar kl. 19.30 på Holbæk teater. Derefter forskellige spillesteder.

Pris: Fra 65 kr. til 270 kr.

Køb billet og læs mere her.

Detaljer

Start:
januar 22
Slut:
februar 7

Sted

Holbæk, 4300 Danmark + Google Map