Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Løkke vil høre borgerne

29. oktober 2018 17:00 - 18:30

Oplysningsforbundet Demokrati i Europa (DEO) gennemfører EU-debatter i hele landet med landets borgere – friske debatter, der skal give statsministeren og resten af den danske regering en ide om, hvordan danskerne mener, at EU-samarbejdet skal formes. Den 29. oktober kommer DEO til Holbæk.

Inspireret af den franske præsident Emmanuel Macron talte statsminister Lars Løkke Rasmussen på Europadagen den 9. maj 2018 varmt for at styrke den frie debat om EU.

Kasper Tonsberg Schlie, Maria Rosenberg Rasmussen, Helga Molbæk-Steensig, pressefoto

Statsministeren lagde med vilje ikke op til debat om afskaffelse af ét eller flere forbehold, men om en bredere debat, hvor danskerne skal diskutere, hvordan de gerne ser Danmark i EU-samarbejdet.

Derfor kommer DEO til Holbæk den 29. oktober 2018 mellem 17.00-18.30, hvor arrangementet afholdes i samarbejde med Holbæk bibliotek i Nygade 9-13, 4300 Holbæk.

Borgernes svar, kommentarer, ris og ros bliver overleveret til politikerne på en stor konference på Christiansborg den 20. november.

EU-eksperterne Maria Rosenberg Rasmussen (DEO) og Helga Molbæk- Steensig (DEO) vil deltage i debatten om Euroen, arbejdsmarkedet og pengepolitikken under overskriften:

Skal Danmark med i Euroen?

Men vi vil også diskutere:
– Er der arbejde til alle i fremtidens EU?
– Hvordan påvirker Brexit EU og Danmark?
– Hvad betyder det fælles EU-forsvar for Danmark?
– Hvem skal bo i Europa?

EU-politik er et stort emne, men fylder meget lidt i det offentlige rum. I 2014 stemte 54,27 % i Holbæk til Europa-Parlamentsvalget, på landsplan var dette 56,30 %. Til folketingsvalget stemte hele 85,51 % i Holbæk ved sidste valg.

Alle arrangementerne er gratis, og du behøver ingen ekspertviden for at blive hørt, når DEO gennemfører EU-debatter i hele landet. Tilmelding er ikke nødvendig, men vi sætter pris på den, for så ved vi, hvor meget kaffe, te og kage, der skal laves, så der er nok til alle.

Detaljer

Dato:
29. oktober 2018
Tidspunkt:
17:00 - 18:30

Sted

Holbæk Bibliotek
Nygade 9-13
Holbæk, 4300 Danmark
+ Google Map