Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kystidéer vælter ind

marts 13 16:30 - 19:00

Siden offentliggørelsen af Nordea-fondens kystpulje på 50 mio. kr. er det populært sagt strømmet ind med idéer.

Alene op til Holbæk-mødet tirsdag 13. marts har Nordea-fonden i skrivende stund modtaget tre om dagen – eller 21 helt konkrete idéer i alt. Mange af idéerne centrerer sig om Holbæk og Odsherred-området. Der er stadig mulighed for at spille ind med idéer og for at få plads til dialogmødet. Mødet er første stop på fondens Danmarks-turné til seks byer.

Danmark er verdens kystland nummer et, og danskerne dyrker friluftslivet ved kysterne i stor stil. To ud af tre siger imidlertid i en ny undersøgelse fra Københavns Universitet, at de ikke får dækket deres behov for det kystnære friluftsliv.

Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen vil være at finde på Holbæk Marina på tirsdag for at gå i dialog med lokale om aktiviteter langs kysten. Foto: Nordea-fonden

Men det vil Nordea-fonden gøre noget ved. Med en ny pulje på 50 mio. kroner inviterer Nordea-fonden lokale ildsjæle i først Holbæk, siden Vordingborg, Kerteminde, Hou, Slettestrand og Ribe til at mødes i et stort opvarmet telt, som fonden slår op nær kysten.

“Vi vil rigtig gerne bakke op om nye spændende aktiviteter langs kysten over hele landet, og vi er sikre på, at virkelysten og idérigdommen syder og bobler i hele vandkantsdanmark. Så derfor tager vi nu ud til kysten for at møde ildsjælene og hører alle de gode idéer,” siger Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen, der også er at finde i teltet sammen med andre af fondens medarbejdere.

Hér er nogle af de foreløbige idéer:

Etablering af jollebro ved Holbæk havn med plads til opbevaring af grejudstyr.
Badebro og sauna og badefaciliteter ved Havnsø Havn.
Etablering af vandresti langs Sejerø Bugt.
Havsvømning og undervisning.
Etablering af kajakfaciliteter og kajakskole og vinterbadning og omklædningsrum ved Nykøbing Sjælland.
Oprettelse af en dykkerklub, som kan være base for dykning i Storebælt.

Direktøren byder alle idéer, som understøtter gode liv ved kysten velkommen. Uanset om det er indledende strøtanker eller helt færdige prospekter, så er fondens medarbejdere klar til at vurdere og sparre på idéerne. En lang række lokale foreninger er inviteret, og tanken er desuden, at den uformelle mødeform over en skål suppe eller en kop kaffe i teltet kan være til gensidig inspiration for deltagerne, og at kimen til nye idéer og samarbejder lægges undervejs.

Tilmelding
Nordea-fondens telt slås op på Holbæk Marina, Strandmøllevej 249, 4300 Holbæk tirsdag 13. marts og er åbent fra kl. 16.30-19.00. Der anbefales en tilmelding på nordeafonden.dk: http://bit.ly/2I5mX03

Dagens program i kystteltet
16.30-16.45 Deltagerne ankommer
16.45-17.00 Velkomst ved Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen, der introducerer den nye pulje.
17.00-18.45 Vurdering af kystprojekter ved Nordea-fonden og samtidig forenings-fællesspisning og dialog ved langborde. Restaurant SuRi på Holbæk Havn leverer maden.
18.45-19.00 En lokal forening overrasker os med en uformel aktivitet.
19.00 Tak for i dag

 

Detaljer

Dato:
marts 13
Tidspunkt:
16:30 - 19:00

Sted

Holbæk Marina
Strandmøllevej 249
Holbæk, 4300
+ Google Map