Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kærlig hilsen Etty

april 19 19:30

“Kærlig hilsen Etty” er en teaterforestilling i ord og toner, skrevet over Etty Hillesums dagbøger og breve fra perioden 1941 til 1943. I stykket medvirker skuespiller Sofie Alhøj og klassisk guitarist Peter Kunz.

Foto: Tveje Merløse Kirke

Etty Hillesum var en usædvanlig ung kvinde. Hun blev født i 1914 og var hollandsk jøde. I 1941 studerede hun i Amsterdam, og da nazisterne kom til byen, blev hun, som mange andre jøder, sendt i arbejdslejren Westerbork i Holland. Fra Westerbork blev hundredvis af mennesker hver uge kørt afsted i kreaturvogne til Auschwitz. Etty var af den overbevisning, at hvis der skulle være håb for en bedre verden, måtte hvert enkelt menneske vende sig indad og ”genvinde store områder af fred i sig selv” på trods af de svære omstændigheder.

Spørgsmålet var bare hvordan. Fast besluttet på at ændre sin indre oplevelsesverden indledte Etty en søgen efter det guddommelige i sig selv og i andre. Det førte meget med sig. Ved hjælp af kristendom, meditation, dybdepsykologi og store digtere som bl.a. Rilke voksede der langsomt – men sikkert en ro og klarhed frem midt i hendes frygt. Etty kom i kontakt med en ”indre glæde”, som ”ikke ville forlade hende”, og snart blev hun et lys i mørket for mennesker omkring sig. Da dagen kom, hvor Etty befandt sig i en af kreaturvognene på vej fra Westerbork til Auschwitz, smed hun et postkort ud gennem en sprække i den vogn hun sad i med ordene: ”Vi kørte syngende fra lejrene”. Etty døde i Auschwitz som 29-årig.

Forestillingen kan ses i Tveje Merløse Kirke torsdag den 19. april kl. 19.30. Alle er velkomne. Der er gratis adgang.

Detaljer

Dato:
april 19
Tidspunkt:
19:30

Sted

Tveje Merløse Kirke
Tveje-Merløse 22
Holbæk, 4300
+ Google Map