Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jordboere kan spille banko med Universet

19. april - 21. april

Kom forbi Brorfelde Observatorium i påsken og vær med, når ”gamle Ole” bliver til ”Mageløse Mars” i en galaktisk omgang astro-banko. Tag med på børnevenlig rundvisning og hør fortællinger om himlens ildkugler, asteroiderne den 19.-21. april kl. 11.00-16.00.

I påsken inviterer Brorfelde Observatorium familier og nysgerrige sjæle med på asteoridejagt. Med spot på himlens ildkugler vil der være både udendørs- og indendørsaktiviteter i tidsrummet fra klokken 11.00-16.00 fredag til og med søndag i påskedagene.

Gæt en sten fra rummet
Asteroide, meteor eller meteorit? Hvad er forskellen? I værkstedet får du fingre i forskellige sten. Prøv om du kan mærke dig frem til, om den er jordbo eller rum-suser. I løbet af dagen vil der være fortællinger om himlens ildkugler, udendørs asteroidejagt og en børnevenlig rundvisning.

Himlens ildkugler
På Brorfelde Observatorium har man opdaget mere end 100 asteroider, og hver eneste opdagelse krævede en stor indsats. Det var mørkt og koldt og de stjerneklare nætter lod vente på sig. Der var ingen smarte digitale funktioner, og billeder af himlens objekter blev til ved hjælp af kostbare glasplader. I Observatoriets nye udstilling, Jagten på asteroider, kan man prøve kræfter med astronomernes arbejdsvilkår dengang i 60’erne, opleve Danmarks største teleskop, Discovery, og røre ved en ægte meteorit.

Nummer 1…er det første billede af et sort hul
To gange om dagen spilles der astro-banko. Her er der masser af sjove historier og fakta om både rummet og observatoriet. Har du pakket rygsækken med astroviden, kan du være heldig at vinde ekstra præmier.

Der er asteroidejagt i bakkerne ved Brorfelde Observatorium i påskeferien. Foto: Martin Kunzendorf.
Tag med på rundvisning i børnehøjde. Foto: Martin Kunzendorf.
Del på sociale medier

Detaljer

Start:
19. april
Slut:
21. april

Sted

Brorfelde Observatorium
Observator Gyldenkernesvej 3
Tølløse, 4340
+ Google Maps
Telefon:
72 36 39 00
Hjemmeside:
http://brorfelde.dk/
Del på sociale medier