Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

I skovens dybe, stille ro

6. november - 8. november

En forestilling om at byde verden farvel på Teatret FairPlay

Selvom næsten 13 % af alle 15-årige har tanker om selvmord eller selvskade, er selvmord stadig et stort tabu i vores samfund. For hvordan griber man det an at italesætte de sorteste tanker og følelser? Forestillingen I SKOVENS DYBE, STILLE RO bryder tabuet og giver publikum mulighed for at bevæge sig rundt i et ungt menneskes tanker om både døden og det at tage sit eget liv. For noget at det vigtigste i forebyggelsen af selvmord, er at sætte ord på tvivlen og mørket – og at nogen lytter.

I SKOVENS DYBE, STILLE RO spiller på Teatret Fair Play i Holbæk d. 6.-7.-8. november – både dag og aften. Ved aftenforestillingerne afholdes aftertalk med fagfolk fra bl.a. Ungeindsatsen i Holbæk Kommune.

Forestillingen I SKOVENS DYBE, STILLE RO bygger på en virkelig dagbog, skrevet af 13-årige Mira, der tog sit eget liv. Forestillingen havde premiere i marts måned og blev virkelig godt modtaget af både publikum, fagfolk og anmeldere.

Teatret FAIR PLAY har bl.a. fået følgende udtalelse fra Christel Svanhede, Sundhedsfaglig rådgiver hos PsykInfo, Region Sjælland:

”Som fagperson oplever jeg, at I SKOVENS DYBE, STILLE RO – igennem Miras dagbog, giver et unikt indblik i en almindelig ung piges alt for korte liv. En pige der, som mange andre teenagere, slås med eksistentielle tanker, usikkerhed i relationer og herudover også er belastet af en traumatisk oplevelse, som hun desværre går alene med. I perioder er tanker om, at livet ikke er værd at leve, langt mere almindeligt end man tror. Mange føler sig helt forkerte, skamfulde og går alene med tanker, der er for svære at bære alene. Forestillingen giver os mulighed for, sammen med unge, at tage de tabubelagte emner op med fokus på trivsel og forståelse for hinanden.
Forestillingen om Mira, er rørende, efterlader et stort indtryk og giver stof til eftertanke – på den gode måde, – hvor man ikke overvældes af hendes følelser og tanker, men er med på en rejse igennem sindsstemninger.”

Og fra Teateravisens anmelder Kirsten Dahl fik forestillingen bl.a. følgende ord med på vejen:

”Selvmord og selvmordstanker er selvsagt en meget alvorlig sag. Teatret Fair Plays ‘I skovens dybe, stille ro’ er et godt bud på, hvordan man kan åbne op for at tale om et problem, som i allerhøjeste grad er vanskeligt at håndtere for unge.
Som en ikke uvæsentlig ting er forestillingen også vellykket teater rent kunstnerisk. Fordi der ikke ødsles med virkemidlerne, fordi alt er lavet professionelt og fordi man i sine valg inden og sin kontakt under forestillingen forholder sig seriøst til sit publikum.
Og så er titlen og brugen af sangen i sig selv meget velvalgt. Første vers af sangen synges undervejs og peger med sine slutstrofer (‘der er idyllisk stille fred/i skovens ensomhed/og hjertets længsler tier her,/hvor fred og hvile er’ gåsehudsskabende tilbage på eller ind i solar plexus af stykket.”

Mange unge med selvmordstanker siger, at det er rart bare at blive lyttet til. Det at blive hørt er essentielt for dem. Vores unge hovedperson delte ikke sine tanker i tide. Det håber vi at forestillingen kan hjælpe andre til at gøre.

Forestillingen er skabt og instrueret af Leiv Arne Kjøllmoen i samarbejde med holdet.

Spilletider Onsdag d. 6. november kl. 12.00
Onsdag d. 6. november kl. 19.00 – med aftertalk
Torsdag d. 7. november kl. 12.00
Torsdag d. 7. november kl. 19.00 – med aftertalk
Fredag d. 8. november kl. 10.00
Fredag d. 8. november kl. 12.00

Varighed 1 time uden pause

Aldersgruppe Fra 13 år (7. klasse og op)

Priser Fra 40-135 kr.

Billetter www.teaterbilletter.dk

Medvirkende Isa Marie Henningsen og Anna Roemer
Tekst, instruktion og idé Leiv Arne Kjøllmoen
Scenografi og kostumer Nathalie Mellbye
Komponist og lyddesign Emil Assing Høyer
Ansvarlig for teknik og værksted Jakob Ebbe
Instruktørassistent og skolemateriale Barbara Rousset Thomsen
Tekniker-elev Oskar Sass

Del på sociale medier

Detaljer

Start:
6. november
Slut:
8. november

Sted

Teatret Fair Play
Borchsvej 3
Holbæk, 4300
+ Google Maps
Telefon:
59 43 85 95
Hjemmeside:
http://www.fairplay.dk/www/
Del på sociale medier