Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hvorfor er vi her?

12. september 2018

Tre gange i løbet af efteråret får Observatoriet ved Brorfelde besøg af førende forskere indenfor astronomi. Hør om solsystemets oprindelse, om jagten på exoplaneter og mød manden bag ESA-satellitten Gaia.

Hvorfor er vi her? Hvordan måler vi i universet? Og findes der liv andre steder? Tre aktører er gået sammen om at hive himmelrummet lidt tættere på det voksne publikum.

Fordragene afholdes i Hovedbygningen, tidligere samlingspunkt for forskerbyens astronomer og andre medarbejdere. Foto: Brorfelde Observatorium

Folkeuniversitet Tølløse, den astronomiske forening, Brorfelde Astronomiske Vennekreds, og Brorfelde Observatorium præsenterer tre aftener med spændende oplæg, en gennemgang af den aktuelle stjernehimmel og, hvis vejret er til det, udendørs observation på stjernehimlen. I foreningshuset, Astronomernes Hus, vil det være muligt at opleve radioteleskopet i baghaven.

Den 12. september skruer Henning Haack tiden tilbage til solsystemets oprindelse, og lader gæster komme tæt på meteoritter, der har muliggjort den fortælling. Han udforsker menneskets spørgsmål om, hvorfor vi er her, og om der er liv andre steder.

Alle tre foredrag kan købes for 250kr., mens entré til et enkelt koster 125kr. Billetter sælges online via Brorfelde Observatoriums hjemmeside, www.brorfelde.dk

Henning Haack. Privatfoto.

Detaljer

Dato:
12. september 2018

Sted

Brorfelde Observatorium
Observator Gyldenkernesvej 3
Tølløse, 4340
+ Google Maps
Telefon:
72 36 39 00
Hjemmeside:
http://brorfelde.dk/