Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hip hurra for månelandingen

20. juli 18:30

“One small step for a man – one giant leap for mankind.” Neil Armstrong sagde de verdenskendte ord, da han, som det første menneske nogensinde, satte fod på Månen. 50 år efter fejrer Observatoriet i Brorfelde det store spring for menneskeheden til arrangementet, Man on the Moon, den 20. juli kl. 18.30-01.00.

Det krævede en enorm indsats for de omkring 400.000 mennesker, der var involveret i Apollo projektet, der skulle landsætte de første astronauter på Månen. Store dele af Jordens befolkning holdt vejret foran radio og tv i de timer, hvor de første mennesker tog et skridt på et andet himmellegeme. Den 20. juli forsamles mennesker igen for at fejre den præstation, som fik os til at stille flere store spørgsmål og turde at række længere ud i rummet i jagten på svar. Observatoriet i Brorfelde inviterer til ”Man on the Moon” den 20. juli kl. 18.30-01.00.

Mød en måneekspert
Til arrangementet tager Observatoriet bl.a. fat på den betydning, månelandingen har haft for mennesket.

”Ud fra de månesten, som astronauterne medbragte tilbage til Jorden, har vi lært, at Månen er omkring 4,5 milliarder år gammel, og den viden har været med til at skærpe vores forståelse for både Månen og Jordens dannelse. Og hvem vil ikke gerne vide, hvordan det hele begyndte?” siger Astronom ved Observatoriet i Brorfelde, Michael Lindholm.

Udover Observatoriets egen astronom, kommer Michael Linden-Vørnle fra DTU Space forbi og fortæller om rumkapløbet, månemissionerne og fremtidens rumforskning i et foredrag for kun 50 personer, så det er først til mølle. Til arrangementet senere på aftenen er der plads til flere.

Astrofakta og månemyter
Fra kl. 21.00-01.00 åbner toppen på Observatoriet. Her kan gæster se himlen fra en hængekøje og gå på opdagelse i tre af de fire kupler. Mens vi venter på Månen, vil der være fortællinger om bl.a. månemissioner og magiske myter om Månen.

Teleskoper stiller skarpt
Når mørket falder på, retter Danmarks største stjerneteleskop, Discovery, ind på sommernattens stjerner. Vel og mærke, hvis vejret er gunstigt. Takket været medlemmer fra astronomiske foreninger, vil det vrimle med udstyr i form af udendørsteleskoper, som også zoomer ind på Månen, Jupiter og Saturn.

Praktisk information:
Billetter til foredrag og aftenarrangement kan købes hver for sig eller som kombibillet. Til og med fredag den 12. juli kan billetter købes med Early bird rabat. Spar 20 % per billet.

Gæster må meget gerne medbringe klapstole, liggeunderlag eller lignende, ligesom madkurven også er velkommen. Der bliver solgt lune pandekager på toppen og varme drikke i Observator Gyldenkernes Hus nær kuppelområdet.

Teleskoper på toppen af bakken. Foto: Jonas Whitehorn.
Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
20. juli
Tidspunkt:
18:30

Sted

Brorfelde Observatorium
Observator Gyldenkernesvej 3
Tølløse, 4340
+ Google Maps
Telefon:
72 36 39 00
Hjemmeside:
http://brorfelde.dk/
Del på sociale medier