Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Familie på eventyr i vildmarken

5. december 2017 19:00 - 21:00

En familie er netop kommet hjem fra Alaska efter 2 1/2 måned i vildmarken og holder foredrag om turen i OKKcenter den 5. december 2017, kl. 19.

Foto: OKKcenter

“Det er ikke bare sådan lige at tage sine børn med på en 2000 km lang rejse tværs igennem Alaska”, fortæller Lars Simonsen. “Mange måneders forberedelse og planlægning ligger forud, når man i kano skal op over polarcirklen”.

Den lille familie, der foruden Lars og Suzi også tæller drengen Tiuri på 9 år og Liva på 8 år, har tidligere været på en halvanden år lang kajaktur fra København til Istanbul. Denne gang var det Canadas og Alaskas øde områder, der ventede …

Rejsen gav et fantastisk møde med dyrelivet og lokalbefolkningen. De oplevede bl.a. at blive budt indenfor i en lille fiskerhytte, hvor de nød friskfanget laks fra floden og snakkede om bjørneangreb, mens børnene legede på gulvet, og der hang en magnumpistol på væggen klar til brug. Så ved man, at man ikke er hjemme i fredelige Danmark.

Møde med bjørn
En anden af de helt store oplevelser var, da en bjørn svømmede over mod deres lejr. Suzi var ude i vandet for at tage en vandprøve, som skulle undersøges for microplastik. Pludselig svømmede en bjørn direkte imod hende. Hun løb hen til teltet, hvor de andre stod, og de så den store sorte bjørn gå i land mindre end 100 meter væk. Da den fik øje på dem, stod den helt stille og valgte heldigvis at flygte over på den anden side af øen og svømme væk.

Familien har på hele turen mødt en fantastisk venlighed og opbakning. Da forsyningerne fx var helt i bund, fik de hjælp og fik fløjet nye forsyninger ind. I samme by blev de også inviteret til en mindehøjtidelighed, hvor familien fik lov at danse sammen med de lokale indianere.

I rejsens sidste tid oplevede familien, at efteråret ikke kun kom med kulde og isslag på teltet, men også med aftenmørke, som gjorde det muligt at se nordlys. “At ligge uden for teltet i sin sovepose sammen med sin familie, kigge på en stjerneklar himmel med nordlys og høre sine børn juble om kap – det slår alt”, fortæller Lars Simonsen rørt.

Familien er på vej rundt i landet i deres elbil for at inspirere og fortælle om deres store oplevelser.

Billetter

Billetter til foredraget koster 100 kr. og kan købes her.

Detaljer

Dato:
5. december 2017
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

OKK Center
Kanalstræde 8
Holbæk, 4300
+ Google Map
Telefon:
28 78 15 29
Hjemmeside:
http://www.okkcenter.dk/