Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fernisering: Peter Romer lyskunst

24. oktober 2017 15:00

Den 24.10. kl. 15 holder Holbæk Teater sammen med teatermanden Peter Romer Halby fernisering på hans smukke og betagende lysskulpturer.

Da Peter Romer tilbage i 1990 med støtte fra Bikubenfonden udstillede skulpturerne for første gang, var han forud for sin tid. Dengang blev de blandt andet udstillet i Kulturremisen i Brande, på Det Kongelige Bibliotek, Forum og under Århus Festuge. Siden har de stået gemt væk på et lager. Nu – 25 år efter den sidste udstilling – får de igen lov at se dagens lys på Holbæk Teater, hvor Peter Romer udstiller frem til jul.

Og de rammer ind i noget meget nutidigt og moderne. For her er ingen blinkende lys og hurtige temposkift. De smukke lysskulpturer glider fra den ene farve over i den næste i løbet af flere timer – så de skifter næsten umærkeligt farve, som når vi drages af en solnedgang. Effekten virker betagende på mange, fordi der er en næste meditativ sanseoplevelse over dem, når man kigger på dem der i mørket. Noget som også rammer ind i en tid, hvor mange af os søger ro og fordybelse i de små sprækker i vores travle hverdag. Og så er mange af dem moderne med deres kombination af plexiglas, lys og skinnende kobber.

Efter ferniseringen bliver udstillingen bliver stående frem til og med december.

Udstillingen appellerer også til, at børn går på opdagelse i de dragende skulpturer.

Detaljer

Dato:
24. oktober 2017
Tidspunkt:
15:00

Sted

Holbæk Teater
Vimmelskaftet 27
Holbæk, 4300
+ Google Map
Telefon:
59 43 17 77
Hjemmeside:
https://xn--holbkteater-d9a.dk/