Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Bliv astronom for en dag

13. oktober 2018 - 21. oktober 2018

Brorfelde Observatorium inviterer til efterårsferie i astronomiens og geologiens tegn. Det indebærer både aktiviteter, rundvisninger og historiefortællinger. Det hele foregår lørdag den 13. oktober til søndag den 21. oktober klokken 15.00-20.00.

Magiske stjernebilleder
Besøgende kan fordybe sig i det videnskabelige værksted. Her er det blandt andet er muligt at bygge sit eget stjernekort med roterende skive, hvorefter man kan se, hvilke stjernebilleder natten byder på. I værkstedet vil der også blive flækket sten og set på, hvad geologien fortæller om verden.

Senere på eftermiddagene står den på rundvisning i den gamle forskerby, hvor publikum kan gå på opdagelse i bygninger og blive præsenteret for historien, som landskabets bakker fortæller.

Foto: Claus Starup

Om aftenen er det muligt at fordybe sig i universets forunderligheder, når børn og voksne kan zoome ind i en verden langt borte. Her er det faktisk muligt at få astronomiske evner, der varer mere end blot en dag:

– Hver aften er der stjernetime, hvor besøgende kan høre om magiske stjernebilleder og universets fænomener. Med både teori og praksis lærer man at bruge et teleskop, så udover oplevelsen får publikum færdigheder med hjem, som de kan bruge til enhver tid. Det bliver virkelig en spændende og begivenhedsrig efterårsferie, fortæller Thomas J. Johansen, der er naturvejleder og historiefortæller på observatoriet.

Det verdenskendte kikkertbyggeri
Brorfelde Observatorium var fra år 1953 en levende arbejdsplads med passionerede astronomer, studerende og håndværkere. De var drevet af nysgerrighed og stod derfor i det verdenskendte kikkertbyggeri hver nat. De fortog observationer og byggede teleskoper til hele verden. På grund af den digitale udvikling lukkede stedet dog i 1996.
I 2012 var observatoriet en del af julekalenderen ”Julestjerner”, hvor en familie fra storbyen flytter til Brorfelde. Der sker fænomener i julekalenderen, der baserer sig på videnskab, og dermed fik stedet fornyet fokus.

For to år siden åbnede Brorfelde Observatorium igen, nu som et opdagelsescenter, hvor besøgende kan udforske astronomi, geologi, teknik og natur.

 

Detaljer

Start:
13. oktober 2018
Slut:
21. oktober 2018

Sted

Brorfelde Observatorium
Observator Gyldenkernesvej 3
Tølløse, 4340
+ Google Map
Telefon:
72 36 39 00
Hjemmeside:
http://brorfelde.dk/