Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Astronomisk Festival

april 5 - april 7

Brorfelde Observatorium blev kendt i hele verden for at skabe kikkerter til stjerneobservation og blev i 1953 udpeget som et af landets bedste steder til netop det. I dag er mørket fredet og et opdagelsescenter tager sin form. Observatoriet er også i dag hjemsted for astronomiinteresserede, og en af foreningerne har været her længe. Brorfelde Astronomiske Vennekredsfylder 25 år, og det fejrer de med en astronomisk festival på Brorfelde Observatorium den 5.-7. april.

”Vi glæder os rigtig meget til at mødes på Brorfelde Observatorium med andre astronomiske foreninger fra hele Danmark. Det fredede mørkegør, at vi her har gode betingelser så længe, det er tørvejr og skyfrit. Vi håber, at rigtig mange kigger forbi lørdag aften,” siger Jeppe Nicolaisen, formand for Brorfelde Astronomiske Vennekreds.

Se på stjerner med foreningerne lørdag
I år er arrangementet primært for medlemmer af astronomiske foreninger, men det vil drysse med ekstra astro-aktiviteter til dem, som kommer forbi. Større børn og voksne er meget velkomne fra kl. 21.00 på toppen af observatoriebakken lørdag aften. Mød foreningerne og bliv klogere på stjernehimlen.

Ekstra astro til børnene
Brorfelde Observatorium udvider den almindelige weekendåbningstid og inviterer indenfor i værkstedet lørdag kl. 11-16. Lav en stjernetåge, et stjernekort og tag med på rundvisning. Kl. 13-16 kan du møde kosmosklubben, en astronomiklub for børn og unge. Mød Victoria på bare 11 år og hør hende fortælle om planeten, Saturn. Astrofysiker, Johan Fynbo kommer også forbi og holder mikroforedrag om galakser, sorte huller og meget andet. Udendørs kan man lære om solobservation og hørefortællinger om vores nærmeste stjerne. Astronomisk Festival bliver til i samarbejde med Brorfelde Astronomiske Vennekreds, Københavns Astronomiske Forening, Astronomisk Forening for Køge Bugt og Astronomisk Selskab og Brorfelde Observatorium.

Program

Lørdag den 6. april
11.00-16.00: Brorfelde Observatorium er åbent
I værkstedet er der børneaktiviteter.
Kl. 13.15: Rundvisning v/Brorfelde Observatorium.
Kl. 13.00-16.00: Ekstra børneaktiviteter ved Kosmosklubben og Brorfelde Astronomiske Vennekreds.
Kl. 11.00 og 14.00: Brorfelde Astronomiske Forening viser radioteleskopet frem i Astronomernes Hus (oppe ad bakken).
Kl. 16.00: Brorfelde Observatorium siger tak for i dag
Kl. 21.00: Foreningerne observerer på toppen af bakken. Alle er velkomne.
Søndag den 7. april
Observatoriet holder almindelig weekendåbent fra 13.00-16.00.

Detaljer

Start:
april 5
Slut:
april 7

Sted

Brorfelde Observatorium
Observator Gyldenkernesvej 3
Tølløse, 4340
+ Google Maps
Telefon:
72 36 39 00
Hjemmeside:
http://brorfelde.dk/