Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Æblepresning på Malergården

18. oktober 2017 11:00 - 14:00

Foto: Odsherred Kunstmuseum

Årets sæson på Malergården slutter søndag den 22. oktober. Det markeres med aktiviteter i efterårsferien.

Efteråret er en dejlig tid på Malergården – Sigurd Swanes kunstnerhjem i Plejerup. De varme kulører i haven, i lunden og ude i landskabet stråler om kap med den gyldne sols stråler og gør stedet endnu mere til en lysende perle i det smukke østdanske fjordlandskab. Også dengang familien Swane beboede Malergården var høsttiden noget helt særligt: Datteren Gerda fortæller: ”Alle var opstemte. Det var årets gyldne høst, rigdom og grøde. Det var tillige et socialt højdepunkt. Alle var fælles om dette, latter og rappe bemærkninger føg gennem luften, og ved fælles hjælp skred arbejdet hurtigt.”

I dag kan der stadig høstes, – helt bogstaveligt. De gamle æblesorter i den store have kan smages af de besøgende, og det er muligt at købe en pose til selvpluk for 15,- kr.

Onsdag den 18. oktober kl. 11 – 14 er der æblepresning og tegnedag på Malergården. Det er Odsherreds Kunstmuseum og Malergårdens Venneforening, der står for at presse æbler til most, og publikum bliver budt på smagsprøver. Samtidig vil billedkunstneren Annemarie Jepsen inspirere børn og deres ledsagende voksne til at kaste sig ud i tegningens ædle kunst – bl.a. inspireret af farvepragten på Malergården. Det er gratis, når entréen er betalt.

Fredag den 20. oktober kl. 14 er der afslutningsomvisning på Malergården. Det koster 25 kr. foruden entré.
Og så vil vi med gamle Grundtvig lade skoven falme over land og Malergården, og lade fuglestemmer såvel som begejstrede publikummers stemmer dale. For så at se frem til, at efter vinter kommer vår med sommer, korn og kerne – og et fornyet liv på Malergården i 2018.

Malergården åbner igen kristihimmelfartsdag torsdag den 10. maj 2018.

Detaljer

Dato:
18. oktober 2017
Tidspunkt:
11:00 - 14:00

Sted

Malergården
Plejerupvej 10
Grevinge, 4571 Danmark
+ Google Map