Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Caribiske dage

17. oktober 2018 - 19. oktober 2018

Prøv at gå på stylter onsdag og torsdag kl. 11-15 og oplev en historisk udgave af ”Nak og æd” fredag kl. 12-16 i efterårsferien på Holbæk Museum.

Den caribiske karnevalstradition fra de tidligere Dansk Vestindiske Øer bliver stadig holdt i live hvert år af befolkningen på de nuværende US Virgin Islands.

Karnevallet er kendt for sine farverige udklædte figurer, Moko Jumbies, der danser på enormt høje stylter.

Holbæk Museum inviterer til caribiske dage onsdag og torsdag i uge 42. I værkstedet ligger materialer til at lave sin helt egen Moko Jumbie dukkefigur.

Prøv også at gå på stylter ligesom Moko Jumbierne iført et karnevalskostume.

Vildtpølser og fasanbryster med hjemmebagt brød? Hele familien er velkommen til at kikke indenfor i museumsgården fredag den 19.10 kl. 12-16 til Holbæk Museums udgave af ”Nak og æd” med Museum Vestsjællands egne specialister i jagt-håndværket. Vær med til at tilberede retter fra efterårets spisekammer.

Denne dag foregår alt under åben himmel. På menuen er hjemmelavede pølser og hjemmebagt brød. Det er slet ikke så svært at stoppe pølser eller ælte dej til brød og under kyndig vejledning kan store børn og deres forældre også selv flå og tilberede en fasan. Jagtens tema rundes af med gamle lege og historier om jagt i fortid og nutid.

Alle dage er aktiviteterne velegnet til børn ifølge med voksne.

Almindelig entré. Alle under 18 år har gratis adgang. Materialer til dukkefigur koster 30 kr. Institutioner og større grupper bedes tilmelde sig på forhånd.

Moko Jumbie, her fotograferet foran Borreby Gods. Foto: Museum Vestsjælland.

Detaljer

Start:
17. oktober 2018
Slut:
19. oktober 2018

Sted

Holbæk Museum
Klosterstræde 18
Holbæk, 4300
+ Google Map
Telefon:
59432353
Hjemmeside:
http://www.vestmuseum.dk/Forside-2.aspx