Som lærer i en børnehaveklasse kan det sommetider være svært at finde ud af, hvordan man bedst muligt håndterer de børn, man skal undervise. Det er nemlig ikke altid lige nemt, når de skal holde koncentrationen i lang tid ad gangen. Du kan læse videre her for at få råd til, hvordan du gør hverdagen i børnehaveklassen lidt nemmere.

En interaktiv skærm i klassen
Noget der kan være lidt svært, når man er lærer i en børnehaveklasse, er hvordan man skal få eleverne til rent faktisk at lytte, mens de samtidig vedholder deres koncentration. Det er ikke altid en nem opgave, og der skal ind imellem lidt ekstra til, for at de faktisk lytter ordentligt. Måske det kunne være en god ide med en interaktiv SMART technology skærm i klassen?

Med denne kan du undervise, mens du står foran skærmen. Denne skærm kan du benytte på en masse forskellige måder, som vil gøre det lidt mere interessant for klassen, når du står foran dem og snakker.

Gør læringen sjov
Selvom det kan være svært til tider, er det vigtigt, at man gør hvad man kan, for at gøre læringen sjov for børnene. På den måde vil de lære bedre, og også være mere tilbøjelige til at lytte på, hvad du siger. Det kan for eksempel være en god ide at inddrage leg i læringen, så det både er sjovt, men også lærerigt for børnene, når du underviser.

Hvis børnene for eksempel skal lære alfabetet, kan du hver dag tage en ny genstand med, som starter med det bogstav, som i er nået til. På den måde vil børnene måske få en bedre forståelse for bogstavet, og også nemmere huske det. Find ud af, hvilke lege og så videre der fungerer i dit klasselokale, og planlæg din undervisning ud fra det.

Der er kommet mange nye læringsteknologier til siden penalhuset. Foto: ABW